Kesätyö Fortumilla

Haku auki 5.2.2023 asti
Summer employees in Fortum showroom

Energinen kesätyö Fortumilla odottaa

Aikamme suurin haaste on täällä. Haluatko sinä ottaa aktiivisen roolin puhtaamman maailman puolesta ja liittyä joukkoomme? Työllistämme joka kesä Suomessa noin 150 kesäharjoittelijaa. Meillä voit hypätä mukaan kiertotalouden maailmaan, saada kokemusta vesivoiman, ydinvoiman tai kaukolämmön parissa tai oppia uutta innovaatioiden, HR:n tai taloushallinnon tehtävissä. Kesätyöntekijät työskentelevät meillä monipuolisissa tehtävissä, saaden arvokasta kokemusta työelämästä, sekä asiantuntevaa ohjausta energia-alan ytimessä. Meille erilaiset taustat ovat arvokkaita ja rekrytoimme myös opintojen alkupuolella olevia opiskelijoita.

Summer trainee Vilma Martti in the cafeteria

“Alusta alkaen minulla on ollut tunne siitä, että kykyihini uskotaan ja uuteen on suhtauduttu kannustavasti.”

Vilma Martti, Summer Trainee, Market Risk Management

Kesätyöntekijöidemme tarinoita

Fortum Summer Trainees 2022

Ota kaikki irti kesätyöstä

Olemme iso yritys mikä tarkoittaa sinulle opiskelijana tai vastavalmistuneena lukemattomia polkuja rakentaa uraasi juuri sen näköiseksi kuin haluat. Kesätyöntekijöille avautuu mahdollisuuksia jatkaa meillä myös kesän jälkeen. Pyrimme joustamaan niin, että sinun olisi helppoa sovittaa työt ja opinnot yhteen. Meillä työskentelee vuosittain myös kymmeniä lopputyöntekijöitä.

Fortum employees enjoying the sun

Rekrytointiprosessimme tutuksi

Kesäharjoittelijoiden rekrytointiprosessi alkaa hakemusten läpikäymisellä. Ensimmäinen yhteydenottomme on usein sähköpostitse saapuva videohaastattelukutsu, jonka jälkeen tehtävään sopivimmat hakijat kutsutaan tapaamaan rekrytoivaa esihenkilöä. LIsätietoja löydät sivun lopussa olevasta Q&A osiosta.

Career Fair

Tule tapaamaan meitä

27.10.2022 Energiamessut, Tampere

10.11.2022 Aalto Talent Expo

22.11.2022 LUT & LAB DuuniDay

18.1.2023 XAMK Worklife Boom

24.1.2023 LUT Partner Day

26.1.2023 Contact Forum, Helsinki

31.1.2023 Tekniikan työnantajapäivät, Metropolia

Kysymyksiä ja vastauksia

Miten voin hakea kesätyöpaikkoja Fortumilla?

Vuonna 2023 kesätyöpaikkojemme hakuaika sijoittuu välille 9.1.-5.2. Kaikki kesätyöpaikkamme löydät työpaikkalistauksesta. Voit suodattaa pelkät kesätyöpaikat näkyviin valitsemalla "Summer Energy" kategoriavalikosta. 

Voinko hakea useampia tehtäviä?

Usein kiinostavia tehtäviä saattaa löytyä enemmän kuin yksi ja voit hakea useampia tehtäviä.  Kannattaa muistaa, että hakemuksesi saattaa käydä läpi useampi eri henkilö ja siksi jokainen hakemus kannattaa räätälöidä juuri kyseistä tehtävää varten. 

Voinko saada tehtävästä lisätietoja?

Haluamme että sinulla on hakijana mahdollisuus kysyä tehtävästä, tiimistä tai Fortumista työnantajana ja siksi lisäämme aina työpaikkailmoitukselle rekrytoivan esihenkilön yhteystiedot. Ole siis rohkeasti yhteydessä!

Mitkä tiedot ovat pakollisia työhakemuksessa?

Olemme tehneet hakemisesta sinulle mahdollisimman helppoa. Voit hakea esimerkiksi LinkedIn profiilisi avulla. Tärkeintä on että löydämme hakemukseltasi tiedot siitä osaamisesta ja kokemuksestasi, joka on oleellista haetun tehtävän kannalta. Näitä voivat olla työkokemuksen lisäksi esimerkiksi erilaiset kouluprojektit tai muu harrastustausta. Hakemuskirje ei ole pakollinen, mutta mielellämme kuulemme siitä, mikä sinua motivoi hakemaan kyseistä tehtävää. 

Toivomme että lisäät CV dokumentin PDF-muodossa.

Mistä tiedän että hakemukseni on tullut perille?

Saat automaattisen vahvistuksen järjestelmän kautta kun olemme vastaanottaneet hakemuksesi. Meillä on useita kesätyöpaikkoja samanaikaisesti auki joten hakemusten käsittelyyn saattaa mennä hetki aikaa, vaikka työskentelemmekin mahdollisimman ripeästi. Olemme yhteydessä jokaiseen hakijaan joko sähköpostitse tai puhelimitse ilmoittaaksemme jatkosta. 

Minkälainen hakuprosessi on kesätyöpaikkoihin?

Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin sähköpostilla tai puhelimitse. Jatkoon valitut saavat kutsun videohaastatteluun tai tapaamaan esihenkilöä tiloihimme. Kesärekrytoinneissa hyödynnämme usein ensimmäisellä kierroksella videohaastatteluja. Tämä tarkoittaa sinulle mahdollisuutta vastata haastattelukysymyksiin joustavasti, oman aikataulusi puitteissa. Se on myös meille mahdollisuus tutustua useampaan työnhakijaan prosessin aikana. 

Onko Fortumilla mahdollisuus tehdä etätöitä?

Tämä riippuu tehtävästä jossa tulet työskentelemään. Useilla Fortumlaisilla on mahdollisuus työskennellä hybridimallissa, joka on yhdistelmä lähi- ja etätyötä. Etätyömahdollisuuden lisäksi meillä on käytössä joustava työaika. 

Minkälaista Fortumilla on työskennellä kesätyöntekijänä?

Olemme keränneet kesätyöblogiin muutamia tarinoita kesätyöntekijöidemme arjesta meillä. Näin saat paremman kuvan siitä, minkälaisia tehtäviä meillä pääset tekemään ja mistä asioista kesätyöntekijämme ovat erityisesti pitäneet työssään.

Minkälaista palkkaa kesätyöntekijöille maksetaan?

Maksamme kesätyöstä kilpailukykyistä palkkaa markkinoihin nähden. Kesätyöntekijänä olet yksi meistä ja pääset osallistumaan muun muassa laajaan tarjontaan hyvinvointiin liittyviä aktiviteetteja ja palveluja. Lisäksi käytössäsi on e-passin lounasetu. Lisätietoja työsuhteen eduista saat esihenkilöltäsi.

Voinko jatkaa Fortumilla kesätyöajan jälkeen?

Monille kesäharjoittelijoille avautuu mahdollisuus jatkaa tuntityöntekijöinä tai osa-aikaisena myös kesän jälkeen. Pyrimme joustamaan niin, että sinun olisi helppoa sovittaa työt ja opinnot yhteen. Meillä työskentelee vuosittain myös kymmeniä lopputyöntekijöitä, joten tämä on yksi tapa jatkaa uraasi meillä. Jatkomahdollisuuksista kannattaa jutella kesän aikana esihenkilösi kanssa.