Kesätyö Fortumilla 2024

Hae mukaan 8.1.-4.2.
Kesätyöntekijä

Energinen kesätyö Fortumilla odottaa

Työllistämme joka kesä Suomessa noin 150 kesäharjoittelijaa. Kesätyöntekijät työskentelevät meillä monipuolisissa tehtävissä, saaden arvokasta kokemusta työelämästä, sekä asiantuntevaa ohjausta energia-alan ytimessä. Meille erilaiset taustat ovat arvokkaita ja rekrytoimme myös opintojen alkupuolella olevia opiskelijoita.

Miksi hakea kesätöihin energia-alalle? Kuuntele Annikan, Hemmon ja Sylvin mietteitä kesästä.

Monipuolisia tehtäviä ja mahdollisuuksia vaikuttaa

Kesätyöntekijöidemme tarinoita

Lue lisää kesätyöblogistamme

Tule tapaamaan meitä

  • 16.1.2024 XAMK, Kotkan kampus 
  • 18.1.2024 Summer Job Day, Aalto University
  • 25.1.2024 Contact Forum, Helsinki
  • 30.1.2024 Metropolia, Tekniikan Työnantajapäivät, Myyrmäen kampus
  • 30.1.2024 Careeria, Uratreffit
  • 1.2.2024   Yrityspäivät, Hervanta, Tampere

Ota kaikki irti kesätyöstä

Olemme iso yritys mikä tarkoittaa sinulle opiskelijana tai vastavalmistuneena lukemattomia polkuja rakentaa uraasi juuri sen näköiseksi kuin haluat. Kesätyöntekijöille avautuu mahdollisuuksia jatkaa töitä myös kesän jälkeen. Pyrimme joustamaan niin, että sinun olisi helppoa sovittaa työt ja opinnot yhteen. Meillä työskentelee vuosittain myös kymmeniä lopputyöntekijöitä.

Rekrytointiprosessimme tutuksi

Kesäharjoittelijoiden rekrytointiprosessi alkaa hakemusten läpikäymisellä. Ensimmäinen yhteydenottomme on usein sähköpostitse saapuva videohaastattelukutsu, jonka jälkeen tehtävään sopivimmat hakijat kutsutaan tapaamaan rekrytoivaa esihenkilöä. Lisätietoja löydät sivun lopussa olevasta Q&A osiosta.

Kysymyksiä ja vastauksia

Miten voin hakea kesätyöpaikkoja Fortumilla?
Chevron down

Vuonna 2023 kesätyöpaikkojemme hakuaika sijoittuu välille 9.1.-5.2. Kaikki työpaikkamme löydät työpaikkalistauksesta. Pelkät kesätyöpaikat saat näkyviin valitsemalla "Summer Energy" kategoriavalikosta, tai siirtymällä suoraan alla olevan linkin kautta kesätyöpaikkalistaukseen.

Voinko hakea useampia tehtäviä?
Chevron down

Usein kiinostavia tehtäviä saattaa löytyä enemmän kuin yksi ja voit hakea useampia tehtäviä.  Kannattaa muistaa, että hakemuksesi saattaa käydä läpi useampi eri henkilö ja siksi jokainen hakemus kannattaa räätälöidä juuri kyseistä tehtävää varten. 

Voinko saada tehtävästä lisätietoja?
Chevron down

Haluamme että sinulla on hakijana mahdollisuus kysyä tehtävästä, tiimistä tai Fortumista työnantajana ja siksi lisäämme aina työpaikkailmoitukselle rekrytoivan esihenkilön yhteystiedot. Ole siis rohkeasti yhteydessä!

Mitkä tiedot ovat pakollisia työhakemuksessa?
Chevron down

Olemme tehneet hakemisesta sinulle mahdollisimman helppoa. Voit hakea esimerkiksi LinkedIn profiilisi avulla. Tärkeintä on että löydämme hakemukseltasi tiedot siitä osaamisesta ja kokemuksestasi, joka on oleellista haetun tehtävän kannalta. Näitä voivat olla työkokemuksen lisäksi esimerkiksi erilaiset kouluprojektit tai muu harrastustausta. Hakemuskirje ei ole pakollinen, mutta mielellämme kuulemme siitä, mikä sinua motivoi hakemaan kyseistä tehtävää. 

Toivomme että lisäät CV dokumentin PDF-muodossa.

Mistä tiedän että hakemukseni on tullut perille?
Chevron down

Saat automaattisen vahvistuksen järjestelmän kautta kun olemme vastaanottaneet hakemuksesi. Meillä on useita kesätyöpaikkoja samanaikaisesti auki joten hakemusten käsittelyyn saattaa mennä hetki aikaa, vaikka työskentelemmekin mahdollisimman ripeästi. Olemme yhteydessä jokaiseen hakijaan joko sähköpostitse tai puhelimitse ilmoittaaksemme jatkosta. 

Minkälainen hakuprosessi on kesätyöpaikkoihin?
Chevron down

Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin sähköpostilla tai puhelimitse. Jatkoon valitut saavat kutsun videohaastatteluun tai tapaamaan esihenkilöä tiloihimme. Kesärekrytoinneissa hyödynnämme usein ensimmäisellä kierroksella videohaastatteluja. Tämä tarkoittaa sinulle mahdollisuutta vastata haastattelukysymyksiin joustavasti, oman aikataulusi puitteissa. Se on myös meille mahdollisuus tutustua useampaan työnhakijaan prosessin aikana. 

Onko Fortumilla mahdollisuus tehdä etätöitä?
Chevron down

Tämä riippuu tehtävästä jossa tulet työskentelemään. Useilla Fortumlaisilla on mahdollisuus työskennellä hybridimallissa, joka on yhdistelmä lähi- ja etätyötä. Etätyömahdollisuuden lisäksi meillä on käytössä joustava työaika. 

Minkälaista Fortumilla on työskennellä kesätyöntekijänä?
Chevron down

Olemme keränneet kesätyöblogiin muutamia tarinoita kesätyöntekijöidemme arjesta meillä. Näin saat paremman kuvan siitä, minkälaisia tehtäviä meillä pääset tekemään ja mistä asioista kesätyöntekijämme ovat erityisesti pitäneet työssään.

Minkälaista palkkaa kesätyöntekijöille maksetaan?
Chevron down

Maksamme kesätyöstä kilpailukykyistä palkkaa markkinoihin nähden. Kesätyöntekijänä olet yksi meistä ja pääset osallistumaan muun muassa laajaan tarjontaan hyvinvointiin liittyviä aktiviteetteja ja palveluja. Lisäksi käytössäsi on e-passin lounasetu. Lisätietoja työsuhteen eduista saat esihenkilöltäsi.

Voinko jatkaa Fortumilla kesätyöajan jälkeen?
Chevron down

Monille kesäharjoittelijoille avautuu mahdollisuus jatkaa tuntityöntekijöinä tai osa-aikaisena myös kesän jälkeen. Pyrimme joustamaan niin, että sinun olisi helppoa sovittaa työt ja opinnot yhteen. Meillä työskentelee vuosittain myös kymmeniä lopputyöntekijöitä, joten tämä on yksi tapa jatkaa uraasi meillä. Jatkomahdollisuuksista kannattaa jutella kesän aikana esihenkilösi kanssa.

Tutustu avoinna oleviin työpaikkoihimme ja hae nyt!

Hae täällä!