Kesätyö Fortumilla

Haku kesätöihin alkaa jälleen tammikuussa 2023 Tutustu avoimiin tehtäviin

Energinen kesätyö Fortumilla odottaa

Aikamme suurin haaste on täällä. Haluatko sinä ottaa aktiivisen roolin puhtaamman maailman puolesta ja liittyä joukkoomme? Työllistämme joka kesä yli 150 kesäharjoittelijaa. Meillä voit hypätä mukaan kiertotalouden maailmaan, saada kokemusta vesivoiman, ydinvoiman tai kaukolämmön parissa tai oppia uutta innovaatioiden, HR:n tai taloushallinnon tehtävissä. Kesätyöntekijät työskentelevät meillä monipuolisissa tehtävissä, saaden arvokasta kokemusta työelämästä, sekä asiantuntevaa ohjausta energia-alan ytimessä. Meille erilaiset taustat ovat arvokkaita ja rekrytoimme myös opintojen alkupuolella olevia opiskelijoita.

Sara Teräsvasara

"Kesäharjoittelu Fortumilla on antanut minulle hyvän käsityksen tuulivoiman projektikehityksen kaikista osa-alueista ja syvemmän ymmärryksen toimialasta kokonaisuudessaan. Vierailu Fortumin Kalax-tuulipuistossa Närpiössä oli yksi kesän kohokohdista."

Sara Teräsvasara, Wind Trainee

Lue Saran tarina

Kesätyöntekijöidemme tarinoita

Summer Energy

Ota kaikki irti kesätyöstä

Olemme iso yritys mikä tarkoittaa sinulle opiskelijana tai vastavalmistuneena lukemattomia polkuja rakentaa uraasi juuri sen näköiseksi kuin haluat. Ja me Fortumilla myös kannustamme tähän! Kesätyöntekijöille avautuu mahdollisuuksia jatkaa tuntityöntekijöinä tai osa-aikaisena myös kesän jälkeen. Pyrimme joustamaan niin, että sinun olisi helppoa sovittaa työt ja opinnot yhteen. Meillä työskentelee vuosittain myös kymmeniä lopputyöntekijöitä, joten tämä on yksi tapa jatkaa uraasi meillä.

Recruitment process

Rekrytointiprosessimme tutuksi

Kesäharjoittelijoiden rekrytointiprosessi alkaa hakemusten läpikäymisellä. Ensimmäinen yhteydenottomme on usein sähköpostitse saapuva videohaastattelukutsu, jonka jälkeen tehtävään sopivimmat hakijat kutsutaan tapaamaan rekrytoivaa esihenkilöä tiloihimme. Pyrimme vastaamaan sinua askarruttaviin kysymyksiin matkan varrella, mutta olemme koonneet muutamia vastauksia jo alle.

Kysymyksiä ja vastauksia

Miten voin hakea kesätyöpaikkoja Fortumilla?

Kaikki kesätyöpaikkamme avautuvat tammikuun alussa ja ovat auki koko kuukauden ajan. Vuonna 2022 hakuaika sijoittuu välille 3.1.-31.1. Kesätyöpaikkamme löydät työpaikkasivustoltamme. Voit suodattaa pelkät kesätyöpaikat näkyviin valitsemalla "summer energy" vaihtoehdon kategoriavalikosta. 

Voinko hakea useampia tehtäviä?

Usein kiinostavia tehtäviä saattaa löytyä enemmän kuin yksi ja voit hakea useampia tehtäviä.  Kannattaa muistaa, että hakemuksesi saattaa käydä läpi useampi eri henkilö ja siksi jokainen hakemus kannattaa räätälöidä juuri kyseistä tehtävää varten. 

Voiko tehtävästä saada lisätietoja?

Haluamme että sinulla on hakijana mahdollisuus kysyä tehtävästä, tiimistä tai Fortumista työnantajana ja siksi lisäämme aina työpaikkailmoitukselle rekrytoivan esihenkilön yhteystiedot. Ole siis rohkeasti yhteydessä!

Mitkä tiedot ovat pakollisia työhakemuksessa?

Olemme tehneet hakemisesta sinulle mahdollisimman helppoa. Voit hakea esimerkiksi LinkedIn profiilisi avulla. Tärkeintä on että löydämme hakemukseltasi tiedot siitä osaamisesta ja kokemuksestasi, joka on oleellista haetun tehtävän kannalta. Näitä voivat olla työkokemuksen lisäksi esimerkiksi erilaiset kouluprojektit tai muu harrastustausta. Hakemuskirje ei ole pakollinen, mutta mielellämme kuulemme siitä, mikä sinua kiinnostaa ja motivoi hakemaan tehtävää. 

Toivomme että lisäät CV dokumentin .pdf muodossa.

Mistä tiedän että hakemukseni on tullut perille?

Saat automaattisen vahvistuksen järjestelmän kautta kun olemme vastaanottaneet hakemuksesi. Meillä on useita kesätyöpaikkoja samanaikaisesti auki joten hakemusten käsittelyyn saattaa mennä hetki aikaa, vaikka työskentelemmekin mahdollisimman ripeästi. Olemme yhteydessä jokaiseen hakijaan joko sähköpostitse tai puhelimitse ilmoittaaksemme jatkosta. 

Minkälainen on hakuprosessi kesätyöpaikkoihin?

Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin sähköpostilla tai puhelimitse. Jatkoon valitut saavat kutsun videohaastatteluun tai tapaamaan esihenkilöä tiloihimme. Kesärekrytoinneissa hyödynnämme usein ensimmäisellä kierroksella videohaastatteluja. Tämä tarkoittaa sinulle mahdollisuutta vastata haastattelukysymyksiin joustavasti, oman aikataulusi puitteissa. Se on myös meille mahdollisuus tutustua useampaan työnhakijaan prosessin aikana. 

Onko Fortumilla mahdollisuus tehdä etätöitä?

Tämä riippuu tehtävästä jossa tulet työskentelemään. Normaalissa toimistoympäristössä työskentelevillä Fortumlaisilla on mahdollisuus työskennellä hybridimallissa, joka on yhdistelmä lähi- ja etätyötä.

Minkälaista Fortumilla on työskennellä kesätyöntekijänä?

Olemme keränneet kesätyöblogiin muutamia tarinoita aikaisempien kesätyöntekijöiden arjesta, jotta saat paremman kuvan siitä, minkälaisia tehtäviä meillä pääset tekemään ja minkälaisista asioita kesätyöntekijämme ovat halunneet nostaa työstään esille.

Minkälainen palkka kesätyöntekijällä on?

Maksamme kesätyöstä kilpailukykyistä palkkaa markkinoihin nähden. Kesätyöntekijänä olet yksi meistä ja pääset osallistumaan muun muassa laajaan tarjontaan hyvinvointiin liittyviä aktiviteetteja ja palveluja. Lisäksi käytössäsi on e-passin lounasetu. Lisätietoja työsuhteen eduista saat esihenkilöltäsi.

Voinko jatkaa Fortumilla kesätyökauden jälkeen?

Monille kesäharjoittelijoille avautuu mahdollisuus jatkaa tuntityöntekijöinä tai osa-aikaisena myös kesän jälkeen. Pyrimme joustamaan niin, että sinun olisi helppoa sovittaa työt ja opinnot yhteen. Meillä työskentelee vuosittain myös kymmeniä lopputyöntekijöitä, joten tämä on yksi tapa jatkaa uraasi meillä. Jatkomahdollisuuksista kannattaa jutella kesän aikana esihenkilösi kanssa.

Fortum on mukana Vastuullinen Kesäduuni -kampanjassa ja olemme sitoutuneet hyvän kesätyön periaatteisiin, joita ovat hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja todistus.

 

Vastuullinen kesäduuni