Puhdas ja kotimainen tuulivoima vahvistaa Suomen energiaomavaraisuutta
Kalax tuulipuisto syyskuussa

Tuulivoimapuisto Kalax

Kalaxin tuulivoimapuisto on ollut toiminnassa vuoden 2020 lopusta lähtien. Tuulivoimapuisto koostuu 21 turbiinista. Kalax on Fortumin ensimmäinen suuri tuulivoimapuisto Suomessa.

Earth globe
Sijainti

Närpiö, Suomi

Wind power
Tuulivoimaturbiinien määrä

21

Energy production
Kapasiteetti

90 MW

Kalaxin tuulivoimapuiston kokonaisteho on 90 MW, ja sen vuosituotanto on yli 300 000 MWh. Siten se on vuosituotannoltaan suurin kaikista Suomessa vuonna 2020 käyttöönotetuista tuulivoimapuistoista. Tämä pitää valot päällä 83 000 kodin kaupungissa.

Tuulivoimapuisto on Energy Infrastructure Partnersin (EIP) ja Fortumin yhteisomistuksessa, ja Fortum vastaa puiston toiminnasta nyt käyttöönoton jälkeen. 70 % sen tuottamasta uusiutuvasta tuulivoimasta myydään pitkäaikaisella sopimuksella suoraan suomalaiselle energiayhtiö Nesteelle.

Kalaxin tuulivoimapuiston läheiset paikalliset kylät saavat vuosituotantoon perustuvan tuulibonuksen. Kyläyhdistykset käyttävät tätä vuosittaista tukea sosiaalisen ja kulttuurisen toiminnan kehittämiseen paikallisesti. Ensimmäinen täysi osuus jaetaan vuoden 2021 vuosituotannon perusteella, koska tämä on myös Kalaxin ensimmäinen kokonainen vuosi energiaa tuottaen.

Kalax tuulipuisto

Ota yhteyttä

Mari Aaltonen, Asset Manager: marika.aaltonen(at)fortum.com 

Wind power

Uusiutuvaa energiaa – tutustu tuulivoimaan Fortumilla

Lue lisää tuulivoimasta
Wind power

Lue lisää tuulivoimalaitoksistamme

Katso kaikki voimalaitoksemme täältä