Fortum Kaukokylmä

Tarjoamme Espoossa metrolinjan varrella sijaitseviin koteihin ja toimistoihin huoletonta, ekologista ja edullista jäähdytystä. Kaukokylmä on tehokas ja toimintavarma tapa poistaa ylimääräinen lämpö ja kosteus kiinteistöistä. Kaukokylmä soveltuu uusille ja vanhoille rakennuksille. Vanhaan taloyhtiöön kaukokylmä kannattaa hankkia putkiremontin yhteydessä.

Pitää sisäilman aina miellyttävänä

Erinomainen käyttövarmuus ja vähäinen kunnossapitotarve

Viilentää luontoa säästäen

Päästökerroin 0 kg CO2/MWh

Kaukokylmä pelastaa luontoa säästäen

Kaukokylmä pelastaa luontoa säästäen

Kaukokylmä tuotetaan ekologisesti lämpöpumpuilla hyödyntäen puhdistetun jäteveden sisältämää energiaa. Kaukokylmä ja -lämmitys on ylivertainen kokonaisratkaisu niin energiatehokkuudessa kuin päästöissä. Rambollin 2018 tekemän ympäristöselvityksen perusteella kaukokylmän CO2-päästöt ovat 97 % alhaisemmat kuin perinteisellä vedenjäähdytyskoneella tuotetun jäähdytyksen.

 

Kaukoylmä on ekologinen jäähdytysratkaisu

Kaukokylmä tuotetaan puhdistetusta jäteveden sisältämästä energiasta

Tuotamme kaukokylmää ekologisesti Suomenojan lämpöpumppulaitoksella hyödyntäen puhdistetun jäteveden sisältämää energiaa ja tarvittaessa myös merivettä. Kaukolämpö ja kaukokylmä kulkevat omissa verkostoissaan. Kaukokylmä kulkee jäähdytettynä 8-asteisena vetenä verkostoa pitkin kiinteistöihin jäähdyttämään niiden ilmastointia.

Tuskanhiki toimistolla

Tuskanhikeä toimistolla? Kaukokylmä tuo viileän varmaa viihtyisyyttä

Kaukokylmä lisää työssä viihtymistä ja tehokkuutta, kun sisälämpötila pysyy sopivana. Se helpottaa myös kiinteistön kunnossapitoa, kun Fortum huolehtii jäähdytyksen toimittamisesta eikä jäähdytyskoneiden huollolle ja kunnossapidolle ole enää tarvetta. Katso lyhyt video miksi Otaniemen lukioon valittiin kaukokylmä.

Katso video

Kaukokylmä kotona

Kämppä kuumana? Kaukokylmä viilentää

Kaukokylmä pitää lämpötilan kotona sopivana myös kesähelteillä. Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen mukaan asuntojen huoneilman tulee olla 18-32 °C. Vuokralaisella on oikeus saada vuokranalennusta siltä ajalta, kun huoneisto on puutteellisessa kunnossa, myös liian korkean lämpötilan takia.

Lue lisää

Accountor tower

Accountor tower on Espoon coolein toimistorakennus

Fortumin entistä pääkonttorista saneerattiin nykyajan toimistorakennus Accountor tower. Toimistorakennuksessa on nyt ihanteelliset olosuhteet työskentelyyn, kun kaukolämmön lisäksi Kaukokylmä eli viilennys huolehtivat tasaisesta työskentelylämpötilasta.

Lue lisää

Keskustelen mielelläni kanssasi lisää!

Timo Kivi

Timo Kivi

Myyntijohtaja
Puhelin: 0400 615 700
timo.kivi@fortum.com