Kaukokylmä

Tarjoamme Espoossa metrolinjan varrella sijaitseviin koteihin ja toimistoihin huoletonta, ekologista ja edullista jäähdytystä. Kaukokylmä on tehokas ja toimintavarma tapa poistaa ylimääräinen lämpö ja kosteus kiinteistöistä. Kaukokylmä soveltuu uusille ja vanhoille rakennuksille. Vanhaan taloyhtiöön kaukokylmä kannattaa hankkia putkiremontin yhteydessä.

HC6
Pitää sisäilman aina miellyttävänä

HC6
Hyvä käyttövarmuus ja vähäinen kunnossapitotarve

HC6
Viilentää luontoa säästäen

Päästökerroin 0 kg CO2/MWh

Kaukokylmä pelastaa luontoa säästäen

Kaukokylmä tuotetaan ekologisesti lämpöpumpuilla hyödyntäen puhdistetun jäteveden sisältämää energiaa. Kaukokylmä ja -lämmitys on ylivertainen kokonaisratkaisu niin energiatehokkuudessa kuin päästöissä. Rambollin 2018 tekemän ympäristöselvityksen perusteella kaukokylmän CO2-päästöt ovat 97 % alhaisemmat kuin perinteisellä vedenjäähdytyskoneella tuotetun jäähdytyksen.

Kaukokylmän markkinaperusteisesti laskettu päästökerroin on 0 kg CO2/MWh. Kaukokylmä tuotetaan lämpöpumpuilla, joiden käyttämä sähkö on alkuperäistakuumerkittyä CO2-vapaata sähköä.

Kaukokylmä tuotetaan puhdistetusta jäteveden sisältämästä energiasta

Tuotamme kaukokylmää ekologisesti Suomenojan lämpöpumppulaitoksella hyödyntäen puhdistetun jäteveden sisältämää energiaa ja tarvittaessa myös merivettä. Kaukolämpö ja kaukokylmä kulkevat omissa verkostoissaan. Kaukokylmä kulkee jäähdytettynä 8-asteisena vetenä verkostoa pitkin kiinteistöihin jäähdyttämään niiden ilmastointia.

Tuskanhikeä toimistolla? Kaukokylmä tuo viileän varmaa viihtyisyyttä

Kaukokylmä lisää työssä viihtymistä ja tehokkuutta, kun sisälämpötila pysyy sopivan tasaisena vuodenajasta riippumatta.

Kaukokylmä helpottaa myös kiinteistön kunnossapitoa, kun Fortum huolehtii jäähdytysenergian toimittamisesta eikä jäähdytyskoneiden huollolle ja kunnossapidolle ole enää tarvetta. Katso lyhyt video miksi uuteen Otaniemen lukioon valittiin kaukokylmä.

Katso video

Kämppä kuumana? Kaukokylmä viilentää

Kaukokylmä pitää lämpötilan kotona sopivana myös kesähelteillä. Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen mukaan asuntojen huoneilman tulee olla 18-32 °C. Vuokralaisella on oikeus saada vuokranalennusta siltä ajalta, kun huoneisto on puutteellisessa kunnossa, myös liian korkean lämpötilan takia.

Lue lisää

Accountor towerista Espoon coolein toimistorakennus

Fortumin entistä pääkonttoria Espoossa peruskorjataan parhaillaan nykyajan toimistorakennukseksi. Jatkossa rakennus tunnetaan nimellä Accountor tower.

Iso, läpi kiinteistön ulottuva saneeraus käsittää myös kiinteistön energiaratkaisut. Toimistorakennuksessa on jatkossa ihanteelliset olosuhteet työskentelyyn, kun kaukolämmön lisäksi kaukokylmä eli viilennys huolehtivat tasaisesta työskentelylämpötilasta.

Lue lisää

Ota yhteyttä niin kerron sinulle lisää!

Sami Kallio
Myyntipäällikkö
Energiaratkaisut, ml. kaukokylmä: rakennusliikkeet, suuryritykset ja teollisuus
Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi
Puhelin: 040 182 7500
[email protected]