Ohjeet liiketoimi-ilmoitusten tekemiseen

Pyydämme Markkinoiden väärinkäyttöasetuksen ((EU) N:o 596/2014, ”MAR”) mukaisia Fortum Oyj:n johtohenkilöitä ja heidän lähipiiriään noudattamaan alla olevia ohjeita liiketoimien ilmoittamisessa 3.7.2016 alkaen. Ilmoitukset on tehtävä Fortum Oyj:lle ja Finanssivalvonnalle välittömästi ja viimeistään kolmen (3) työpäivän kuluessa liiketoimen tekemisestä.

Liiketoimet ilmoitetaan Finanssivalvonnalle ensisijaisesti sähköisen asioinnin kautta.  Huomioithan, että sähköisten palveluiden käyttö edellyttää vahvaa käyttäjän tunnistamista. Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, sinua pyydetään kirjautumaan sisään käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Tšekkiläisten, virolaisten, saksalaisten, italialaisten tai espanjalaisten merkkien haltijat voivat käyttää eIDAS-kirjautumista.

Ohjeet ilmoitusten lähettämiseen

Lähetys Finanssivalvonnalle:

Sähköisen asioinnin kautta: kirjaudu osoitteessa https://asiointi.finanssivalvonta.fi/ ja noudata yleisiä ja palvelukohtaisia ohjeita. Voit joko täyttää lomakkeen tai liittää xml-tiedoston sähköiseen palveluun.

(Huom! Jos tiedosto ei aukea suoraan, tallenna lomake omalle koneellesi painamalla hiiren kakkospainiketta lomakkeen linkin päällä ja valitse ”tallenna nimellä/save as”. Hyväksy tarvittaessa JavaScript-ominaisuus Options-painikkeesta.)

Lähetys Fortumille:

Kopioi sähköisen ilmoituksen XML-sisältö ja sen tiivistelmä tai vaihtoehtoisesti järjestelmän PDF-tiedosto. Lähetä tiedosto sähköpostiviestin liitteenä osoitteeseen transactions [ät] fortum [piste] com.

Ilmoita sähköpostissa myös puhelinnumerosi, jotta voimme pyytää lisätietoa tarvittaessa. Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen transactions [ät] fortum [piste] com.

Fortum julkaisee saamansa ilmoituksen pörssitiedotteena viipymättä ilmoituksen vastaanottamisen jälkeen. Lisätietoja johtohenkilöiden ja heidän lähipiirinsä liiketoimista ilmoittamista koskevista säännöksistä johtajien ja heidän lähipiiriin kuuluvien henkilöiden liiketoimista on saatavilla Finanssivalvonnan verkkosivuilla.