Sähkösopimus ja muutto

Muuttaessasi muutat myös maailmaa, kun valitset ilmastoystävällisen sähkösopimuksen. Saat meiltä sähköt nopeasti uuteen kotiin, jopa samalle päivälle. Sivun alaosasta löydät muuttoon liittyviä vinkkejä. Muista myös katsoa etumme muutta­jalle. Onnea uuteen kotiin!

Löydä paras sähkösopimus hetkessä

Testaa Fortumin sopimusavustajaa
Väliaikainen muutto ja sähköt
Augmented reality

Fortumin asiakkaan muuttoilmoitus

Siirrä sähkösi uuteen kotiin helposti ja nopeasti. Hinta ja sopimusehdot säilyvät samana.
Fortum asiakasetu: Muutta­jalle perus­maksut 0€ puoleksi vuodeksi! (tai Fortum Vakio -5 €/​kk puoleksi vuodeksi)!

Tee muuttoilmoitus

 

Collaboration partners

Uusi asiakas, valitse sähköyhtiöksesi Fortum

Fortumin sopimusavustajalla testaat helposti millainen sähkösopimus olisi paras uuteen kotiisi. Solmit uuden sähkösopimuksen kanssamme hetkessä.

Aloita testi

Contact by phone

Fortum Muuttopuhelin auttaa

Tilaus ja neuvonta puhelimitse

0200 80000

pvm/mpm
ma-pe 8-17

Sähköt heti tälle päivälle?

Jos tilaan nyt, milloin sähköntoimitus uuteen kotiini alkaa?

Tilauksessa voit itse valita sähkön toimituksen alkamispäivän. Muuton yhteydessä  sopimus alkaa aikaisintaan tilausta seuraavana arkipäivänä (ma-pe).

Jos tarvitset sähköt nopeammin, valitse tilauslomakkella uutta sopimusta tehdessäsi pikamuuttopalvelu

  • Pikatilaus samalle arkipäivälle (ma-pe): tee tilaus aamupäivän aikana. Palvelumaksu 20€.
  • Pikatilaus alkavalle viikonlopulle (la-su): tee tilaus viimeistään perjantaina aamupäivällä. Palvelumaksu 20€.

 

Suosit­te­lemme nyt uuteen kotiisi

Hintavarmuutta ja joustoa 24 kk

Määräaikaisella DUO-sopimuksella suojaudut hintatason nousulta. Ajoittamalla kulutustasi voit vaikuttaa laskusi loppusummaan.

11,25c/kWh

Perusmaksu: 3,99€/kk

Hintavarmuus 24 kk

Määräaikaisella TAKUU-sopimuksella suojaudut hintatason nousulta. Yleissähkön hinta nyt

12,78c/kWh

Perusmaksu: 4,50€/kk

Fortum Takuu -sähkösopimus on turvattu kahdeksi vuodeksi muuttumattomalla hinnalla. Sopimuksen lähestyessä loppuaan lähetämme sinulle hyvissä ajoin uuden tarjouksen.

Määräaikainen 24 kk sopimus. Nyt voit tilata myös 100 % aurinkosähkönä tai uusiutuvana!

Fortum Tarkka -pörssisähköä kotiin

Hyödynnä pörssisähkön edulliset tunnit. Pörssisähkön TUNTIHINTA + välityspalkkio alkaen

0,45c/kWh

Perusmaksu: 4,50€/kk

Fortum Tarkka -sähkösopimus seuraa pörssisähkön hintaa tunneittain – sinä voit seurata Oma Fortum-sovelluksen kautta tuntihintoja ja kulutuskehitystä. Ja näin ajoittaa kulutustasi edullisille tunneille. Fortum Tarkka on toimitusvelvollisuustuotteemme.

Fortum Tarkka on toimitusvelvollisuustuotteemme.

Info Large Filled

Ethän solmi sopimusta muuton perusteella, jos taloutesi ei ole muuttamassa. Jos nykyinen sopimus Fortumilla on päätetty aiheettomasti muuton perusteella, edellytämme sen palauttamista alkuperäiselle tuotteelle ja sopimuksen haltijalle.

Muutosta kysyttyä

Milloin muuttoilmoitus tulisi tehdä?
Chevron down

Muuttoilmoitus sähköyhtiölle kannattaa tehdä mielellään kaksi viikkoa, mutta vähintään viikko, ennen muuttopäivää. Näin varmistat, että sähköt ovat uudessa kodissasi päällä muuttohetkellä.

Muistathan tehdä muuttoilmoituksen myös Digi- ja väestövirastolle. Tämä lakisääteinen ilmoitus tulee tehdä aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää ja viimeistään viikko muuton jälkeen. Myös tilapäinen, yli kolme kuukautta kestävä, asuinpaikan muutos tulee ilmoittaa Digi- ja väestötietovirastolle samojen aikojen puitteissa.

Tee lisäksi muuttoilmoitus vanhan ja uuden taloyhtiösi isännöitsijälle. Tämä kannattaa tehdä heti, kun muuttopäivä on tiedossa.

Minne ja miten muuttoilmoitus täytyy tehdä?
Chevron down

Sähköyhtiölle:

Tee muuttoilmoitus sähköyhtiölle netissä tai puhelimitse, mielellään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Kun teet muuttoilmoituksen sähköyhtiölle hyvissä ajoin, varmistat, että sähköt saadaan uuteen kotiisi päälle ennen muuttoa.

Digi- ja väestövirastolle:

Muuttoilmoitus Digi- ja väestövirastolle on pakollinen kaikissa vakituisissa tai yli kolme kuukautta kestävissä muutoissa. Samassa nettipalvelussa voit tehdä muuttoilmoituksen myös Postille. Voit hoitaa muuttoilmoituksen Digi- ja väestövirastolle tarvittaessa myös puhelimitse tai lähettämällä paperilomakkeen. Koko perheen muuttoilmoitus hoituu samalla kertaa yhdellä netti- tai paperilomakkeella tai soitolla.

Muuttoilmoitus Digi- ja väestövirastolle on alle kolme kuukautta kestävissä tilapäisissä muutoissa vapaaehtoinen, koska kotikuntasi ja virallinen postiosoitteesi pysyvät väestörekisterissä samana.

Postille:

Muuttoilmoitus Postille hoituu samassa palvelussa ja samalla kertaa, kun teet muuttoilmoituksen Digi- ja väestövirastolle.

Isännöitsijälle:

Muuttoilmoitus taloyhtiölle tai isännöitsijälle tulee tehdä sekä vanhan että uuden asuntosi kohdalla puhelimitse tai sähköpostitse. Näin saat jatkossakin sinulle olennaista viestintää ja pysyt kartalla taloyhtiösi asioista.

Mitä pitää tehdä ennen muuttoa?
Chevron down

1. Tee muuttoilmoitus ja osoitteenmuutos hyvissä ajoin

Muuttoilmoitus tulee tehdä sähköyhtiölle sekä Digi- ja väestövirastolle (maistraattiin). Muutosta kannattaa ilmoittaa myös isännöitsijöille.

2. Tarvitsetko uuden sähkösopimuksen?

Vanha sähkösopimuksesi ei välttämättä ole paras mahdollinen uuteen asuntoosi, esimerkiksi jos sen koko ja/tai lämmitysmuoto muuttuvat. Muistathan, että määräaikaisia sähkösopimuksia ei tyypillisesti voi irtisanoa kesken sopimuskauden.

Vertaile vaihtoehtoja ja löydä uuteen asuntoosi sopiva sähkösopimus.

3. Hanki muutto- ja siivousapua

Muutto on logistisesti raskas operaatio. Vanha asunto pitää siivota ja tavaroita pakata, kantaa ja purkaa. Jos tarvitset muuttoapua, pyydä sitä hyvissä ajoin. Ja jos tiedossa on erityisen raskas muutto tai muutto toiselle paikkakunnalle, kannattaa harkita muuttofirman kilpailuttamista. 

Fortumin asiakkaana saat 30 % alennusta Niemen muuttolaatikoista. Soita numeroon 020 554 554 pyydä tarjous ja kerro että olet Fortumin asiakas.

4. Tee budjetti uuden kotisi menoista

Kun muutat uuteen kotiin, kuukausittaiset menosi todennäköisesti muuttuvat. Päivitä budjettiin uusi vuokrasi tai asuntolainan lyhennyksesi sekä muut muuttuneet menosi.


Mitä muuta muuttajan tulee muistaa? Tutustu kattavaan listaan!

Määräaikainen sähkösopimus ja muutto?
Chevron down

Jos sinulla on jo valittu itsellesi sopiva Fortumin määräaikainen sopimus saat sellaisen myös uuteen kotiisi. Voit myös muuton yhteydessä valita uudentyyppisen sopimuksen vaikka sinulla olisi aiemmassa kodissasi ollut määräaikainen sopimus.

Mitä huomioida, kun teen sähkösopimusta ensi kertaa?
Chevron down

Tee sopimus muuttaessasi hyvissä ajoin etukäteen, jotta sähköä on silloin kun sitä tarvitset. Fortum hoitaa puolestasi myös sähkönsiirtosopimuksen tilauksen paikalliseen sähköverkkoyhtiöön. Verkkoyhtiö lähettää sinulle eri vahvistuksen ja laskuttaa oman hinnastonsa mukaan. Jos verkkoyhtiösi on Caruna, sen osuus laskutetaan Fortumin sähkölaskulla.

Lue lisää sähkönostajan oppaasta

Jos olet epävarma tai sinulla on lisäkysymyksiä, soita muuttopuhelimeemme. Se palvelee sinua arkisin.

Miten päätän vanhan asunnon sähkösopimuksen Fortumin asiakkaana?
Chevron down

Fortumin sähkösopimus irtisanotaan soittamalla asiakaspalveluumme.  Asiakkuuden päättymiseen liittyy mahdollisten asiakkaalle tulevien hyvitysten ja vielä veloittamattoman laskun käsittely. Asiakaspalvelu varmistaa ajankohtaiset yhteystiedot ja asiakkaan kannalta mahdollisimman sujuvan asioinnin ennen sopimuksen päättymistä.

Jos olet siirtämässä nykyisen sopimuksen uuteen osoitteeseen, vanhan päättäminen onnistuu myös verkossa. Lue lisää muuttoilmoituksesta.

Miten huolehditaan sähkönsiirtosopimuksesta?
Chevron down

Kun muutat asiakkaanamme tai vaihdat sähköyhtiöksi Fortumin me huolehdimme puolestasi aina myös sähkönsiirtosopimuksen.

Miten saan Niemen muuttolaatikoista alennuksen?
Chevron down

Kun tilaat laatikoita, soita numeroon 020 554 554 ja kerro että olet Fortumin asiakas.

Tuli kiire! Saanko sähköt jo tänään tai huomiseksi?
Chevron down

Kun teet tilauksen täällä Fortumin verkkosivuilla ennen puolta päivää, pikatilaus onnistuu samalle päivälle ma-pe. Jos tarvitset sähköt alkavalle viikonlopulle la-su, pikatilaus onnistuu perjantai aamupäivällä. Pikatilauksen palvelumaksu on 20 €.

Jos maltat odottaa, saat sähköntoimituksen ilman palvelumaksua seuraavaksi arkipäiväksi.

Toimituksen alkamispäivän ja mahdollisen pikamuuttopalvelun valitset sopimuslomakkeelta kun teet tilausta. Voit myös soittaa Fortum Muuttopuhelimeen ja tilata pikamuuton sitä kautta.

Voinko siirtää sopimuksen puolison tai asuinkumppanin nimiin?
Chevron down

Huom! Ethän solmi sopimusta muuton perusteella, jos taloutesi ei ole muuttamassa. Jos nykyinen sopimus Fortumilla on päätetty aiheettomasti muuton perusteella, edellytämme sen palauttamista alkuperäiselle tuotteelle ja sopimuksen haltijalle.

Tärkeät muuttoilmoitukset ja muuttoapu

Jos sähkösopimus ja kotivakuutus ovat jo kunnossa, niin muistathan myös nämä tärkeät ilmoitukset ja muuttoavun hankkimisen:

Virallinen osoitteenmuutos netissä

Osoitteenmuutos Postille ja Maistraattiin onnistuu yhdellä kaavakkeella. Lain mukaan Maistraatille on tehtävä ilmoitus viimeistään viikon kuluttua vakituisesta muutosta. Ilmoitus tilapäisestä muutosta pitää tehdä myös, jos muutto on väliaikainen, mutta kestää yli kolme kuukautta.

Kela

Joidenkin sosiaaliturvaan liittyvien palveluiden saanti edellyttää pysyvän muuttoilmoituksen tekemistä Maistraattiin. Alla olevasta linkistä löydät tietoa etuuksista, jotka saadaksesi sinun pitää virallisen muuttoilmoituksen lisäksi olla yhteydessä Kelaan.

Muuttoapu

Tulosiivous, loppusiivous, muuttoauto ja kantoapu. Suunnittele kukkarollesi ja lihaksillesi sopiva ratkaisu hyvissä ajoin. Tarvitsetko laatikoita pakkaamiseen? Fortumin asiakkaana saat 30% alennuksen Niemen muuttolaatikoista. Kun tilaat laatikoita, soita numeroon 020 554 554 ja kerro että olet Fortumin asiakas.

Löydät lisää vinkkejä ja muuttotarinoita Yhdessä-blogista

SÄHKÖN KULUTUS, SÄÄSTÄMINEN

Sähkönkulutus yksiössä, kolmiossa ja omakotitalossa

Sähkön säästö onnistuu parhaiten, kun tiedät, mistä kulutus muodostuu, ja miten asumismuotosi siihen vaikuttaa...

MUUTTO, KOTI & ASUMINEN

Onnistuneet tuparit vaivattomasti

Kun muutto on tehty, alkaa usein sadella kysymyksiä tupareista. Tuparit ovat yleensä mukava perinne; koti tuntuu usein enemmän kodilta, kun...

Muuttoilmoitus nopeasti

Tarvitsetko sähköt nopeasti? Soita meille, niin tarkistetaan miten nopeasti sähköjen kytkentä onnistuu.

0200 80000

pvm/mpm
ma-pe 8-17

 

Nopea nettitilaus

Pikamuuttopalvelu, eli kytkentä tälle illalle/alkavalle viikonlopulle onnistuu usein myös nettitilauksesta. Pikamuuttopalvelun hinta on 20 €.


Helppo sopimuksen valinta

Miten asut ja mitä arvostat? Valitse sähkö­so­pimus sen mukaan.

Aloita tästä

Yhdessä-blogi

Inspiraatiota ja hyödyllistä lukemista.

Yhdessä-blogi

Tilaa uutiskirje

Pikku juttu -etuohjelma

Tee pieniä ilmas­to­tekoja – säästät rahaa ja ympäristöä.

Lue ja liity mukaan