Sähkösopimus ja muutto

Saat meiltä sähköt heti uuteen kotiin, jopa samalle päivälle.

Testaa Fortumin vaivatonta sähkösopimusavustajaa

Löydä sinulle paras sähkösopimus muutamalla klikkauksella
Muutto yhdessä

Sähkösopimus heti voimaan - samalle päivälle?

Jos tilaan nyt, milloin sähkösopimus tulee voimaan uuteen kotiini?

Saat Fortumin sähkösopimuksen voimaan nopeasti, olitpa uusi tai nykyinen asiakas.

Tilauksessa voit itse valita sähkön toimituksen alkamispäivän. Muuton yhteydessä  sopimus alkaa aikaisintaan tilausta seuraavana arkipäivänä (ma-pe).

Jos tarvitset sähköt nopeammin, valitse tilauslomakkella uutta sopimusta tehdessäsi pikamuuttopalvelu

  • Pikatilaus samalle arkipäivälle (ma-pe): tee tilaus aamupäivän aikana. Palvelumaksu 20€.

Uusi asiakas: Löydä paras sähkösopimus uuteen kotiisi Fortumin vaivattomalla sähkösopimusavustajalla ja tilaa sähköt heti.  
Aloitetaan

Fortumin asiakas: Tee muuttoilmoitus ja siirrä sopimuksesi uuteen osoitteeseen.  
 Siirrä nykyinen sopimus

Fortumin asiakkaan muuttoil­moitus

Siirrä sopimuksesi uuteen kotiin helposti ja nopeasti. Hinta ja sopimusehdot säilyvät samana.

Fortum asiakasedut:

  • Muutta­jalle perus­maksut 0€ puoleksi vuodeksi! (tai Fortum Vakio -5 €/​kk puoleksi vuodeksi)! Tekemällä muuttoilmoituksen, saat edun automaattisesti.
  • Niemen muuttopalveluista 10 % alennus

Tee muuttoilmoitus Lue lisää Niemen edusta

Muuttajat valitsevat nyt näitä

Fortum Vakio - aina sama kuukausi­maksu

Valitse joko S- tai M-koko. Maksat joka kuukausi saman verran ilman perus­maksua. Kerrostaloon 0,83 € / päivä.

25,00€/kk

Fortum Vakiota yksinkertaisempaa sähkösopimusta saa hakea. Maksat joka kuukausi saman verran ilman perusmaksua. Alkaen 0,83 € / päivä.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus.

Fortum Duo – vakaampi vaihtoehto pörssi­säh­kölle

Määräaikaisella Fortum Duo sopimuksella suojaudut hintojen heilahteluilta. Ajoittamalla kulutustasi sinulla on mahdollisuus vaikuttaa laskusi loppusummaan.

7,99c/kWh

Perusmaksu: 3,99€/kk

Fortum Tarkka - pörssisähkö ilman hiilipäästöjä

Hyödynnä pörssisähkön edulliset tunnit. Pörssisähkön tuntihinta + välityspalkkio

0,59c/kWh

Perusmaksu: 4,90€/kk

Pörssi­sähkö perustuu tunti­koh­taiseen sähkö­pörs­sissä kilpai­lu­tettuun hintaan. Sähkön hintojen kehit­tyessä muutokset näkyvät nopeasti pörssi­säh­kössä – hintojen laskiessa se laskee ennen kiinteä­hin­taisia ja hintojen noustessa pörssi­sähkön hinta nousee ensim­mäisenä. Ajoittamalla omaa…

Muutosta kysyttyä

Milloin muuttoilmoitus tulisi tehdä?
Chevron down

Muuttoilmoitus sähköyhtiölle kannattaa tehdä mielellään kaksi viikkoa, mutta vähintään viikko, ennen muuttopäivää. Näin varmistat, että sähköt ovat uudessa kodissasi päällä muuttohetkellä.

  • Hinta ja sopimusehdot säilyvät samana uudessa kodissasi
  • Sähkösopimuksen siirto uuteen osoitteeseen onnistuu helposti ja vaivattomasti
  • Valitse samalla vanhan kotisi sähkösopimuksen jatkaminen tai päättäminen

Fortum Asiakasetu:

Muuttajalle perusmaksut 0€ puoleksi vuodeksi! (tai Fortum Vakio -5 €/​kk puoleksi vuodeksi)

Tee Fortumin asiakkaan muuttoilmoitus, näet edun automaattisesti sähkölaskullasi.


Muistathan tehdä muuttoilmoituksen myös Digi- ja väestövirastolle. Tämä lakisääteinen ilmoitus tulee tehdä aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää ja viimeistään viikko muuton jälkeen. Myös tilapäinen, yli kolme kuukautta kestävä, asuinpaikan muutos tulee ilmoittaa Digi- ja väestötietovirastolle samojen aikojen puitteissa.


Tee lisäksi muuttoilmoitus vanhan ja uuden taloyhtiösi isännöitsijälle. Tämä kannattaa tehdä heti, kun muuttopäivä on tiedossa.

Minne ja miten muuttoilmoitus täytyy tehdä?
Chevron down

Sähköyhtiölle:

Tee muuttoilmoitus sähköyhtiölle netissä tai puhelimitse, mielellään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Kun teet muuttoilmoituksen sähköyhtiölle hyvissä ajoin, varmistat, että sähköt saadaan uuteen kotiisi päälle ennen muuttoa.

Digi- ja väestövirastolle:

Muuttoilmoitus Digi- ja väestövirastolle on pakollinen kaikissa vakituisissa tai yli kolme kuukautta kestävissä muutoissa. Samassa nettipalvelussa voit tehdä muuttoilmoituksen myös Postille. Voit hoitaa muuttoilmoituksen Digi- ja väestövirastolle tarvittaessa myös puhelimitse tai lähettämällä paperilomakkeen. Koko perheen muuttoilmoitus hoituu samalla kertaa yhdellä netti- tai paperilomakkeella tai soitolla.

Muuttoilmoitus Digi- ja väestövirastolle on alle kolme kuukautta kestävissä tilapäisissä muutoissa vapaaehtoinen, koska kotikuntasi ja virallinen postiosoitteesi pysyvät väestörekisterissä samana.

Postille:

Muuttoilmoitus Postille hoituu samassa palvelussa ja samalla kertaa, kun teet muuttoilmoituksen Digi- ja väestövirastolle.

Isännöitsijälle:

Muuttoilmoitus taloyhtiölle tai isännöitsijälle tulee tehdä sekä vanhan että uuden asuntosi kohdalla puhelimitse tai sähköpostitse. Näin saat jatkossakin sinulle olennaista viestintää ja pysyt kartalla taloyhtiösi asioista.

Mitä pitää tehdä ennen muuttoa?
Chevron down

1. Tee muuttoilmoitus ja osoitteenmuutos hyvissä ajoin

Muuttoilmoitus tulee tehdä sähköyhtiölle sekä Digi- ja väestövirastolle (maistraattiin). Muutosta kannattaa ilmoittaa myös isännöitsijöille.

2. Tarvitsetko uuden sähkösopimuksen?

Vanha sähkösopimuksesi ei välttämättä ole paras mahdollinen uuteen asuntoosi, esimerkiksi jos sen koko ja/tai lämmitysmuoto muuttuvat. Muistathan, että määräaikaisia sähkösopimuksia ei tyypillisesti voi irtisanoa kesken sopimuskauden.

Vertaile vaihtoehtoja ja löydä uuteen asuntoosi sopiva sähkösopimus.

3. Hanki muutto- ja siivousapua

Muutto on logistisesti raskas operaatio. Vanha asunto pitää siivota ja tavaroita pakata, kantaa ja purkaa. Jos tarvitset muuttoapua, pyydä sitä hyvissä ajoin. Ja jos tiedossa on erityisen raskas muutto tai muutto toiselle paikkakunnalle, kannattaa harkita muuttofirman kilpailuttamista. 

Fortumin asiakkaana saat 10 % alennusta Niemen muuttopalveluista (esimerkiksi 500 euron muutosta etusi on 50 euroa). Hyödynnä etu verkossa tai soita numeroon 020 554 554 pyydä tarjous ja kerro että olet Fortumin asiakas.

4. Tee budjetti uuden kotisi menoista

Kun muutat uuteen kotiin, kuukausittaiset menosi todennäköisesti muuttuvat. Päivitä budjettiin uusi vuokrasi tai asuntolainan lyhennyksesi sekä muut muuttuneet menosi.


Mitä muuta muuttajan tulee muistaa? Tutustu kattavaan listaan!

Määräaikainen sähkösopimus ja muutto?
Chevron down

Jos sinulla on jo valittu itsellesi sopiva Fortumin määräaikainen sopimus saat sellaisen myös uuteen kotiisi. Voit myös muuton yhteydessä valita uudentyyppisen sopimuksen vaikka sinulla olisi aiemmassa kodissasi ollut määräaikainen sopimus.

Mitä huomioida, kun teen sähkösopimusta ensi kertaa?
Chevron down

Tee sopimus muuttaessasi hyvissä ajoin etukäteen, jotta sähköä on silloin kun sitä tarvitset. Fortum hoitaa puolestasi myös sähkönsiirtosopimuksen tilauksen paikalliseen sähköverkkoyhtiöön. Verkkoyhtiö lähettää sinulle eri vahvistuksen ja laskuttaa oman hinnastonsa mukaan. Jos verkkoyhtiösi on Caruna, sen osuus laskutetaan Fortumin sähkölaskulla.

Lue lisää sähkönostajan oppaasta

Jos olet epävarma tai sinulla on lisäkysymyksiä, soita muuttopuhelimeemme. Se palvelee sinua arkisin.

Miten päätän vanhan asunnon sähkösopimuksen Fortumin asiakkaana?
Chevron down

Fortumin sähkösopimus irtisanotaan soittamalla asiakaspalveluumme.  Asiakkuuden päättymiseen liittyy mahdollisten asiakkaalle tulevien hyvitysten ja vielä veloittamattoman laskun käsittely. Asiakaspalvelu varmistaa ajankohtaiset yhteystiedot ja asiakkaan kannalta mahdollisimman sujuvan asioinnin ennen sopimuksen päättymistä.

Jos olet siirtämässä nykyisen sopimuksen uuteen osoitteeseen, vanhan päättäminen onnistuu myös verkossa. Lue lisää muuttoilmoituksesta.

Miten huolehditaan sähkönsiirtosopimuksesta?
Chevron down

Kun muutat asiakkaanamme tai vaihdat sähköyhtiöksi Fortumin me huolehdimme puolestasi aina myös sähkönsiirtosopimuksen.

Miten saan Niemen muuttopalveluista alennuksen?
Chevron down

Saat asiak­kaa­namme Niemen muutto­palveluista 10 % alennuksen. Saat muuttoapua juuri sen verran kuin tarvitset: Laajimmillaan palvelu sisältää muuttolaatikot ja muut muuttovälineet, tavaroiden pakkauksen, pakkausmateriaalit, kalusteiden ja kulkuväylien suojauksen sekä tavaroiden paikalleen laiton ja kalusteiden kasauksen uudessa kodissa. Jos muuttopalvelun kokonaishinta on esimerkiksi 500 euroa, on etusi 50 euroa. Hyödynnä etu tästä!

Tuli kiire! Saanko sähköt jo tänään tai huomiseksi?
Chevron down

Kun teet tilauksen täällä Fortumin verkkosivuilla ennen puolta päivää, pikatilaus onnistuu samalle päivälle ma-pe. Pikatilauksen palvelumaksu on 20 €. Viikonlopuksi pikatilausta ei valitettavasti voida tehdä. 

Jos maltat odottaa, saat sähköntoimituksen ilman palvelumaksua seuraavaksi arkipäiväksi.

Toimituksen alkamispäivän ja mahdollisen pikamuuttopalvelun valitset sopimuslomakkeelta kun teet tilausta. Voit myös soittaa Fortum Muuttopuhelimeen ja tilata pikamuuton sitä kautta.

Voinko siirtää sopimuksen puolison tai asuinkumppanin nimiin?
Chevron down

Huom! Ethän solmi sopimusta muuton perusteella, jos taloutesi ei ole muuttamassa. Jos nykyinen sopimus Fortumilla on päätetty aiheettomasti muuton perusteella, edellytämme sen palauttamista alkuperäiselle tuotteelle ja sopimuksen haltijalle.

Info Large Filled

Jos taloudellasi on Fortumin määräaikainen sähkösopimus, ethän aloita uutta sopimusta ennen vanhan päättymistä. Tarkistamme kaikki sopimukset. Jos nykyinen sopimus Fortumilla on päätetty aiheettomalla muuttoilmoituksella, palautamme sen alkuperäiselle tuotteelle ja sopimuksen haltijalle.

Tärkeät muuttoilmoitukset ja muuttoapu

Jos sähkösopimus ja kotivakuutus ovat jo kunnossa, niin muistathan myös nämä tärkeät ilmoitukset ja muuttoavun hankkimisen:

Virallinen osoitteenmuutos netissä

Osoitteenmuutos Postille ja Maistraattiin onnistuu yhdellä kaavakkeella. Lain mukaan Maistraatille on tehtävä ilmoitus viimeistään viikon kuluttua vakituisesta muutosta. Ilmoitus tilapäisestä muutosta pitää tehdä myös, jos muutto on väliaikainen, mutta kestää yli kolme kuukautta.

Kela

Joidenkin sosiaaliturvaan liittyvien palveluiden saanti edellyttää pysyvän muuttoilmoituksen tekemistä Maistraattiin. Alla olevasta linkistä löydät tietoa etuuksista, jotka saadaksesi sinun pitää virallisen muuttoilmoituksen lisäksi olla yhteydessä Kelaan.

Muuttoapu

Tulosiivous, loppusiivous, muuttoauto ja kantoapu. Suunnittele kukkarollesi ja lihaksillesi sopiva ratkaisu hyvissä ajoin. Tarvitsetko laatikoita pakkaamiseen? Fortumin asiakkaana saat 30% alennuksen Niemen muuttolaatikoista. Kun tilaat laatikoita, soita numeroon 020 554 554 ja kerro että olet Fortumin asiakas.

Fortum Muutto­pu­helin auttaa

Tilaus ja neuvonta puhelimitse

0200 80000

pvm/mpm
ma-pe 8-17

Löydät lisää vinkkejä ja muuttotarinoita Yhdessä-blogista

SÄHKÖN KULUTUS, SÄÄSTÄMINEN

Sähkönkulutus yksiössä, kolmiossa ja omakotitalossa

Sähkön säästö onnistuu parhaiten, kun tiedät, mistä kulutus muodostuu, ja miten asumismuotosi siihen vaikuttaa...

MUUTTO, KOTI & ASUMINEN

Onnistuneet tuparit vaivattomasti

Kun muutto on tehty, alkaa usein sadella kysymyksiä tupareista. Tuparit ovat yleensä mukava perinne; koti tuntuu usein enemmän kodilta, kun...

Muuttoilmoitus nopeasti

Tarvitsetko sähköt nopeasti? Soita meille, niin tarkistetaan miten nopeasti sähköjen kytkentä onnistuu.

0200 80000

pvm/mpm
ma-pe 8-17

 

Nopea nettitilaus

Pikamuuttopalvelu, eli kytkentä tälle arki-illalle onnistuu usein myös nettitilauksesta (ennen klo 12). Pikamuuttopalvelun hinta on 20 €.


Helppo sopimuksen valinta

Miten asut ja mitä arvostat? Valitse sähkö­so­pimus sen mukaan.

Aloita tästä

Yhdessä-blogi

Inspiraatiota ja hyödyllistä lukemista.

Yhdessä-blogi