Tarvasjoen aurinkovoimahanke

Fortum kehittää aurinkovoima­han­ketta Liedon Tarvasjoelle Varsinais-Suomeen. Hankealue on noin 76 hehtaaria. Vuosituotanto Tarvasjoen aurinkovoimalasta olisi noin 80 GWh, mikä vastaa noin 4000 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta. Hanke tuottaisi puhdasta sähköä noin 30 vuoden ajan. 

Tyttö tai nainen makaa ruohikossa hymy kasvoillaan

Hankealue sijaitsee Liedon koillisosassa Tarvasjoella Salontien pohjois- ja eteläpuolella. Hankealueen pinta-ala on noin 76 hehtaaria ja se koostuu pääasiassa peltomaasta. Fortum on vuokrannut aurinkovoimahanketta varten tarvittavat maa-alueet yksityisiltä paikallisilta maanomistajilta. 

Alustavasti on arvioitu, että hankkeen liityntäteho olisi noin 60 MWac. Aurinkopaneelit voisivat tällöin tuottaa sähköä 80 gigawattituntia vuodessa. Hankesuunnitelmat tarkentuvat selvitysten ja vaikutusarvioiden perusteella hankkeen edetessä

 Hankkeen selvitykset ja esisuunnittelu on aloitettu. Aurinkovoimahankkeen luvitusvaiheen odotetaan kestävän noin vuoden. Tämän jälkeen tehdään mahdollinen investointipäätös ja aurinkopuiston rakennusvaihe kestää noin vuoden.

 Aurinkovoimalle on merkittävää kysyntää nyt ja tulevaisuudessa. Suomalaiset ja eurooppalaiset omavaraisuus- ja ilmastotavoitteet tarvitsevat päästöttömien, puhtaiden ja uusiutuvien energiamuotojen kasvua. Aurinkovoima ei lähtökohtaisesti tarvitse tukia, vaan suuren kysynnän sekä jatkuvasti kehittyvän teknologian ansiosta se on kannattava energiantuotannon muoto itsessään. Lisäksi aurinkovoima on tulevaisuudessa merkittävä kiinteistöverojen lähde kunnille.

 

Sirpa Korhonen

Hankejohtaja
Puhelin: 0406613750
sirpa [piste] korhonen [ät] fortum [piste] com