Laskutus ja maksaminen

Hyödynnä maksujen hallintaan ja maksamiseen liittyvät vinkit.

Sähkölaskuja 4, 6 tai 12 kpl

  • pieni kulutus (esim. huoneisto ) -> 4 tai 6 laskua/vuosi
  • suuri kulutus (sähkölämmittäjä) -> 6 tai 12 laskua/vuosi.

Onko sähkön siirrosta eri lasku? Mihin kellonaikoihin sovelletaan yösähkön hintaa? Saanko lisää maksuaikaa?

Lue sähkölaskusta

Kaukolämmöstä laskutetaan kuukausittain

Kaukolämpölaskulla on eritelty energia- ja tehomaksu. Energiamaksu perustuu mitattuun, asiakkaan käyttämän energian määrään (MWh). Tehomaksu perustuu mitattuun, asiakkaan käyttämään lämmitystehoon (kW).

 

"Kun latasin puhelimeeni Oma Fortum -sovelluksen, pystyn nyt ennakoimaan tulevat laskut tarkasti. Voin koska vaan tarkistaa sähkökustannukseni kuukauden alusta alkaen. "

Fortumin sähköasiakas Etelä-Suomesta

Valitse maksutavaksi helppo e-lasku

E-lasku on sähköisessä muodossa oleva lasku, jonka saat omaan verkkopankkiisi. Maksaminen helpottuu ja nopeutuu, kun laskua maksettaessa ei tarvitse näppäillä laskun viitenumeroa, saajan tilinumeroa eikä laskun summaa. Voit päättää itse, milloin ja miten paljon tililtäsi laskutetaan. Voit tarkistaa laskun erittelyn verkkopankissasi ja hyväksyä laskun maksettavaksi omilla pankkitunnuksillasi.

 

Onko sinulla maksuvaikeuksia?

Näin maksamisen haasteet helpottuvat

1. Muista kuinka usein laskusi tulevat ja milloin: Sähkö-, kaukolämpö- ja maakaasulaskuistasi saat tietoa kirjautumalla Oma Fortum -palveluun.
2. Valitse itsellesi paras laskutustapa:  paperilasku, e-lasku tai suoramaksu.
3. Ennakoi sähkölaskun suuruus: seuraamalla sähkön kulutustasi kirjautumalla Oma Fortumiin. Lisäksi voit ladata Oma Fortum -sovelluksen puhelimeesi tai tablettiin. Sovellus näyttää sinulle kuluvan sähkönkulutuksen kuukauden alusta myös euroina.
4. Varmista kate tililläsi: sähkö-, kaukolämpö- ja maakaasulaskun maksuaika on 14 vrk laskun päiväyksestä.
5. Jos tarvitset maksuaikaa: ole meihin yhteydessä jo ennen viimeistä maksupäivää. Voit myös hakea eräpäivän siirtoa cahtbotilla (kirjoita chat-rutuun hakusana: "Maksuaika") tai keskustella asiakaspalvelun kanssa chatissä (hakusana: "Asiakaspalvelu")
6. Harkitse Fortum Maksujousto-lisäpalvelua: jos maksamisen ongelma liittyy  talviaikaan painottuvaan sähkön kulutukseen, Maskujoustosta voisi olla sinulle hyötyä.  Maksujousto-palvelu (4,90€/kk) jakaa maksut 12 kk jaksolle tavallista laskutusta tasaisemmin.

CS14

Laskut, maksuaika

0200 19000

ma - pe
klo 08.00 - 17.00
(pvm/mpm)

Ulkomailta soitettaessa:

+358 10 45 660

CS1

Maksumuistutukset, perintä

(09) 229 11 830

ma- la
7.30 – 20.00
(pvm/mpm)