Ympäristö

Me Fortumilla haluamme olla osana muutosta ja tehdä osuutemme puhtaamman tulevaisuuden puolesta. Uudistamme energia-alaa panostamalla puhtaampaan energiantuotantoon ja luonnonvarojen kestävämpään hyödyntämiseen.

Lähde mukaan muutokseen kanssamme. Fortumin yritysasiakkaana saat aina 100% hiili­diok­si­di­va­paata sähköä.

Lue lisää kestävän kehityksen tavoitteistamme

Vaiko sittenkin uusiutuvaa?

Fortum Vihreällä saat 100% uusiutuvaa energiaa ja tuet suomalaista luonnonsuojelutyötä Tilaa yrityksen vihreä sähkösopimus

Aina ilmastoystävällistä sähköä

Hiilidioksidivapaalla ja hiilidioksidipäästöttömällä sähköllä tarkoitetaan sähköä, joka on tuotettu sellaisilla tuotantomuodoilla, jotka eivät aiheuta hiilidioksipäästöjä ilmakehään. Puhutaan myös fossiilivapaasta tai fossiilittomasta sähköntuotannosta, koska tuotannossa ei ole käytetty fossiilisia polttoaineita, kuten hiiltä tai öljyä. Fortum Carbon Freen sähkö on tällä hetkellä ydinvoimalla tuotettua.

Eikö kaikki sähkö sekoitu sähköverkossa? Miten alkuperä todennetaan?

Olet oikeassa. Verkossa sähkö sekoittuu, joten alkuperän todennus tehdään laskennallisesti. Sähkön alkuperä irrotetaan sähkön tuotannosta, ja sen myyntiä seurataan erikseen alkuperätakuujärjestelmässä (Guarantee of Origin). 

Alkuperätakuujärjestelmän tarjoaa sinulle sähkönkäyttäjänä mahdollisuuden valita uusiutuvillaa energialähteillä tuotettua sähköä. Sähköä saa myydä uusiutuvana ainoastaan, jos sille on myönnetty alkuperätakuu.

Guarantee of Origin alkuperätakuujärjestelmä varmistaa, että ympäristömerkitty sähkö on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä Direktiivin 2001/77/EC mukaisesti. Todentaminen suoritetaan tuotantolaitoksittain ja -ajankohdittain vuosittain ulkopuolisen tilintarkastajan toimesta.

Ydinvoiman osalta tuottaja takaa sähkön alkuperän. Fortum Carbon Freen myydyn sähkön alkuperän todentamisen suorittaa tilintarkastusyhtiö Deloitte.

Energiaviraston ohje sähkön alkuperän varmentamisesta ja ilmoittamisesta.

Lisää tietoa yritysasiakkaan sähkön alkuperästä

Kokonaan uusiutuvaa?

Valitse sopimuk­seesi Fortum Vihreä - saat vaivat­to­masti samalla kertaa uusiu­tuvaa energiaa ja osallistut Luonnon­pe­rin­tö­säätiön arvok­kaaseen suoma­laisten metsien suoje­lu­työhön. Vihreä-lisäpal­ve­lulla yrityksesi tuotteet ja palvelut syntyvät sähkön osalta 100 % uusiu­tu­valla energialla.​

Lue lisää Fortum Vihreästä

Kiinnostaako oma uusiutuvan energian tuotanto?

Voit tuottaa sähköä yrityksesi käyttöön myös itse ympäristöystävällisellä tavalla - aurinkopaneeleilla. Oma sähkön tuotanto aurinkopaneeleilla vähentää energiaan kohdistuvia kustannuksia ja pienentää yrityksesi ilmastovaikutuksia. Ota yhteyttä ja kartoitetaan yhdessä yrityksesi tarpeisiin sopiva aurinkosähköjärjestelmä.

Lue lisää     Ota yhteyttä

Viisi vinkkiä vihreämpään toimistoon

Tavallisen toimiston päästöt voivat olla suurempia kuin moni osaisi kuvitellakaan. Jos päästöihin ei kiinnitetä huomiota, toimistotyöskentelyssä syntyy tarpeetonta jätettä huomaamatta ja energiaa menee turhaan hukkaan. Lue konkreettiset vinkkimme, joiden avulla voit muun muassa vähentää toimiston sähkönkulutusta ja saada toimistosta ympäristöystävällisemmän askel askeleelta.

Ota vinkit haltuun tästä

Autamme kaikissa sopimus- ja alkuperäasioissa puhelimitse

 Asiakas­pal­ve­lumme palvelee yritystäsi numerossa

0200 19100

pvm/mpm

Avoinna ma-pe klo 8-17

Ulkomailta soitettaessa:

+ 358 104 566 080