Fortum Yritys Duo - yhdistä kiinteän sähkönhinnan ja pörssisähkön parhaat puolet

Fortum Yritys Duo -sähkö­so­pimus yhdistää fiksusti sekä kiinteä­hin­taisen että markkinahintaisen sähkö­so­pi­muksen edut. Sopimuksessa on kiinteä sähköhinnan osuus kahdeksi tai kolmeksi vuodeksi ja samalla sinulla on mahdollisuus säästää kulutusta ajoittamalla. Fortum Yritys Duo tuo  ennakoitavuutta yrityksesi sähkökustannuksiin, ja painottamalla sähkönkulutusta edullisempiin tunteihin, esimerkiksi yö- ja viikonloppuaikaan, voit vaikuttaa sähkölaskusi loppusummaan.

Fixed price
Sähkön­hin­nassa kiinteä osuus

Fortum Yritys Duo tarjoaa sopimuk­seesi vakautta, sillä sen kiinteän hinnan osuus on sama jopa kolmen vuoden ajan.

Cost efficient
Mahdol­lisuus säästää sähkökustannuksissa

Kun kulutat sähköä silloin, kun sähkön pörssihinta on alhainen, voit laskea kiinteää sähkön­hin­taasi.

Circular economy
Ilmastoa kuormittamatta

Yritys Duo -sopimuksen sähkön­tuo­tannosta ei synny lainkaan hiili­diok­si­di­päästöjä. Voit valita myös 100% uusiu­tuvana lisäämällä sopimukseesi Fortum Vihreä –lisäpalvelun.

Vakaus ja jousto nyt fiksusti yhdessä

Fortum Yritys Duo 36 kk

Fortum Yritys Duo -sähkö­so­pimus yhdistää fiksusti sekä kiinteä­hin­taisen että markkinahintaisen sähkö­so­pi­muksen edut.

✔ Kiinteä sähköhinnan osuus kolmeksi vuodeksi, nyt 8,81 c/kWh (alv 0%)

✔ Keskittämällä sähkönkäyttöäsi edullisille tunneille voit pienentää sähkölaskusi loppusummaa pörssihintaan perustuvalla kulutusvaikutuksella (c/kWh)

Tilaa nyt

Yhdistä pörssisähkön ja kiinteän hinnan parhaat edut

Fortum Yritys Duo 24 kk

Fortum Yritys Duo -sähkö­so­pimus yhdistää fiksusti sekä kiinteä­hin­taisen että markkinahintaisen sähkö­so­pi­muksen edut.

✔ Kiinteä sähköhinnan osuus kahdeksi vuodeksi, nyt 9,34 c/kWh (alv 0%)

✔ Keskittämällä sähkönkäyttöäsi edullisille tunneille voit pienentää sähkölaskusi loppusummaa pörssihintaan perustuvalla kulutusvaikutuksella (c/kWh)

Tilaa nyt

Miten Fortum Yritys Duo eroaa muista sopimustyypeistä?

Pörssisähkösopimus

+ Ajoittamalla kulutusta voit
vaikuttaa sähkölaskun loppusummaan

– Riski sähkön hintojen nousemisesta
on koko ajan läsnä

– Hinnat vaihtelevat tunneittain

Fortum Yritys Duo -sopimus

+ Ennustettavuutta kiinteään hintaan pohjautuvalla energian perushinnalla (c/kWh)

+ Keskittämällä sähkönkäyttöäsi edullisille tunneille voit pienentää sähkölaskusi loppusummaa pörssihintaan perustuvalla kulutusvaikutuksella (c/kWh). Sähkölaskusi loppusummaan tulee joko vähennys tai lisämaksu riippuen sähkönkäyttösi ajoituksesta. Vaikutus hintaan on maltillisempi kuin pörssisähkösopimuksissa.

+ Edullisina pörssitunteina tuotettu sähkö on keskimäärin puhtaammin tuotettua kuin kalliina hetkinä tuotettu sähkö.

Kiinteähintainen sähkösopimus

+ Sopimus tuo ennustettavuutta ja helpottaa budjetointia, kun tiedät energianhinnan koko sopimuskaudeksi

+ Kiinteähintaisella sopimuksella suojaudut hintatason nousulta

- Et hyödy sähkön pörssisähkön tavoin tuntihinnan vaihtelusta ja matalista hinnoista, vaan maksat aina samaa hintaa

Yritys Duo-sopimus sopii yrityksellesi, jos

 • Check yritykselläsi on mahdollisuus ajoittaa sähkönkulutusta
 • Check haluat vaikuttaa yrityksesi sähkölaskun loppusummaan
 • Check haluat suunnitella yrityksesi sähkökustannuksia etukäteen

Fortum Yritys Duo - vakaus ja jousto nyt fiksusti yhdessä

Miten Yritys Duo -sopimuksen hinta muodostuu? 

Sähkölasku muodostuu kuukausittaisesta perusmaksusta 5€/kk (alv 0%) sekä sähkön käytön mukaan veloitettavasta kiinteästä sähkönhinnasta, jossa on huomioitu kuukausittain vaihteleva hintaa laskeva tai nostava kulutusvaikutus.

Sopimusta tehdessä asetetaan kiinteä sähköhinnan osuus, joka pysyy samana kahden tai kolmen vuoden ajan. Tämä tuo suojaa sähkön hinnan muutoksilta. Voit kuitenkin pienentää kiinteää sähkönhintaa ajoittamalla kulutustasi sille ajalle, kun sähkön pörssihinta on alhainen.

 

Säästä sähkölaskussa ajoittamalla kulutustasi

Mikäli suurin osa sähköstä kulutetaan aikana, kun pörssihinta on kuukauden keskiarvohintaa korkeammalla, kasvaa sähkön hinta laskulla. Kun suurin osa käytöstä ajoittuu tunneille, jolloin sähkön pörssihinta on kuukauden keskiarvohintaa alempana, pienenee sähkön hinta laskulla.

Kyse on siis yrityksesi oman kulutuksen tuntihintojen vertaamisesta spot-hinnan kuukauden keskiarvoon nähden. Kuukauden lopullinen energiahinta toteutuu aina kiinteänä energiahintana +/- kulutusvaikutus.

 

Seuraa pörssisähkön tuntihintoja ja ajoita kulutustasi

Pysy kartalla edullisista sähkötunneista seuraamalla niitä Yritys Online -palvelussa tai Fortumin verkkosivuilla.

Kirjaudu Yritys Online -palveluun →

Seuraa pörssisähkön tuntihintoja →

Täydennä sopimusta lisäpalveluilla

Voit valita yrityssähkösopimuksen kylkeen yrittäjän arkea helpottavia palveluja. Niistä saat nopeaa ja vaiva­tonta asiointia, arjen huolet­to­muutta ja turvaa sekä helppoja askeleita ympäris­töys­tä­väl­liseen yritys­toi­mintaan.

Tutustu lisäpalveluihin →

Fortum Yritys Duo -sopimushinnat

2-vuotinen Yritys Duo

Fortum Yritys Duo -sopimuksen hinta muodostuu kolmesta hintakomponentista: 1) sähköenergian kiinteästä hinnasta (c/kWh), joka on sovittu sopimuskaudelle, 2) todellisen kulutuksen ajoituksen perusteella määräytyvästä hintakomponentista (c/kWh) eli  kulutusvaikutuksesta sekä 3) kuukausittaisesta perusmaksusta. Määräaikaisuuden lähestyessä loppuaan saat meiltä uuden tarjouksen. Hinnat alv 0 %. Alla esitetty sähköenergian voimassa oleva kiinteä hinta (c/kWh), joka ei muutu sopimuskauden aikana.

Erittely Yleissähkö Yösähkö Kausisähkö
Perusmaksu/kk 5€ 5€ 5€
Energian hinta 9,34 c/kWh päivä 9,34 c/kWh talvipäivä 9,34 c/kWh
    yö 9,34 c/kWh muu aika 9,34 c/kWh

 

3-vuotinen Yritys Duo

Fortum Yritys Duo -sopimuksen hinta muodostuu kolmesta hintakomponentista: 1) sähköenergian kiinteästä hinnasta (c/kWh), joka on sovittu sopimuskaudelle, 2) todellisen kulutuksen ajoituksen perusteella määräytyvästä hintakomponentista (c/kWh) eli kulutusvaikutuksesta sekä 3) kuukausittaisesta perusmaksusta. Määräaikaisuuden lähestyessä loppuaan saat meiltä uuden tarjouksen. Hinnat alv 0 %. Alla esitetty sähköenergian voimassa oleva kiinteä hinta (c/kWh), joka ei muutu sopimuskauden aikana.

Erittely Yleissähkö Yösähkö Kausisähkö
Perusmaksu/kk 5€ 5€ 5€
Energian hinta 8,81 c/kWh päivä 8,81 c/kWh talvipäivä 8,81 c/kWh
    yö 8,81 c/kWh muu aika 8,81 c/kWh

 

Yritys Duo -sopimus on tarkoitettu yrityksille, joiden käyttöpaikkakohtainen vuosikulutus on enintään 500 000 kWh

Usein kysytyt kysymykset

Mitä kulutusvaikutus tarkoittaa?
Chevron down

Kulutusvaikutus vaihtelee sähköpörssin tuntihinnan sekä yrityksesi kulutuksen mukaan. Saat siis parhaat puolet sekä kiinteästä hinnasta että pörssihintojen vaihtelusta.

 • Laskun loppusummaan tulee joko vähennys tai lisämaksu sen perusteella, milloin yrityksesi on kuluttanut sähköä
 • Keskittämällä kulutusta edullisille tunneille voit säästää sähkölaskussa
 • Kaikki kulutus, joka ajoittuu kuukauden pörssisähkön keskihintaa edullisimmille tunneille, parantaa kulutusvaikutusta
 • Fortum Yritys Duo -sopimuksessa kuukauden lopullinen energiahinta toteutuu aina kiinteänä energiahintana +/- kulutusvaikutus
 • Kyse on siis yksinkertaisuudessaan yrityksesi oman kulutuksen tuntihintojen vertaamisesta spot-hinnan kuukauden keskiarvoon nähden.
Miten Fortum Yritys Duon kulutusvaikutus syntyy?
Chevron down

Kulutusvaikutus viittaa siihen, mihin aikaan vuorokaudesta ja minä päivinä yrityksesi käyttää suurimman osan sähköstä. Yleisesti ottaen, jos yrityksesi kuluttaa eniten sähköä silloin, kun muutkin suomalaiset käyttävät eniten sähköä ja pörssisähkö on kallista (usein esimerkiksi arki-iltaisin), hintasi nousee. Jos taas käytät eniten sähköä edullisempiin aikoihin (usein esimerkiksi yöt ja viikonloput), energian hintasi laskee.

Kulutusvaikutus määräytyy jokaisen kuukauden lopussa jälkikäteen tuntikohtaisen sähkönkulutuksesi sekä pörssisähkön tuntihintojen perusteella.

Se osa yrityksesi sähkönkulutuksesta, joka ajoittuu pörssisähkön kuukausikeskihintaa edullisempiin tunteihin, kulutusvaikutus alentaa energian hintaa laskullasi. Jos yrityksesi kuluttaa enemmän sähköä silloin, kun sähkö on kallista (usein esimerkiksi arki-illat), kulutusvaikutus nostaa energian hintaa laskullasi.

Jos yrityksesi käyttää yhtä paljon sähköä silloin, kun se on edullista ja silloin kun se on kallista, kulutusvaikutuksesi on 0 c/kWh ja maksat energiasta sopimuksesi energian perushinnan mukaan.

Kulutusvaikutus on kuukausikohtainen, joten pörssisähkön hintojen yleinen nousu ei vaikuta yrityksesi sähkölaskuun, koska Yritys Duo-sopimuksessa energian hinnan kiinteä osa on lukittu.

Miten kulutusvaikutus lasketaan?
Chevron down

Kulutusvaikutus lasketaan seuraavasti: 

Lasketaan yhteen laskentajakson jokaisen tunnin kulutus kerrottuna kunkin tunnin pörssihinnalla. Kyseinen tulo jaetaan laskentajakson kokonaiskulutuksella, mistä syntyy asiakkaan laskutuskuukauden kulutuksella painotettu pörssihinta. Tästä vähennetään sähköpörssin laskentajakson keskihinta.

Syntynyt erotus kuvaa, kuinka hyvin asiakkaan kulutus painottuu edullisille pörssitunneille. Luvun ollessa etumerkiltään negatiivinen kulutusvaikutus laskee asiakkaan sähköenergian hintaa ja luvun ollessa etumerkiltään positiivinen kulutusvaikutus nostaa asiakkaan sähköenergian hintaa. Sähköenergian laskutushinta ei voi kuitenkaan olla negatiivinen.

Alla on kerrottu esimerkein, miten kulutusvaikutus vaikuttaa yrityksesi sähkölaskuun. Esimerkissä on käytetty Fortum Yritys Duo -sopimuksen hintana 13 c/kWh.

 

Sähkölaskua pienentävä kulutusvaikutus:

Kun ajoitat sähkön kulutuksen pörssisähkön kuukauden keskihintaa edullisimmille tunneille, kulutusvaikutus pienentää sähkölaskuasi.

Esimerkiksi, jos kulutusvaikutus on -3 c/kWh:

Sähkölaskussasi laskutettava energian hinta lasketaan 13 c/kWh – 3 c/kWh = 10 c/kWh (+ perusmaksu).

Mitä enemmän ajoitat sähkönkulutusta pörssisähkön kuukauden keskihintaa edullisimmille tunneille, sitä enemmän yrityksesi hyödyt kulutusvaikutuksesta, joka tässä tapauksessa pienentää sähkölaskuasi.

 

Sähkölaskua suurentava kulutusvaikutus:

Kun ajoittaa sähkön kulutuksen pörssisähkön kuukauden keskihintaa kalleimmille tunneille. Kulutusvaikutus on etumerkiltään positiivinen, eli se lisää sähkölaskuasi.

Esimerkiksi, jos kulutusvaikutus on +3 c/kWh:

Sähkölaskussasi laskutettava energian hinta lasketaan 13 c/kWh + 3 c/kWh = 16 c/kWh (+ perusmaksu).

 

Jos yrityksesi käyttää yhtä paljon sähköä silloin, kun se on edullista ja silloin, kun se on kallista, kulutusvaikutuksesi on 0 c/kWh ja maksat energiasta sopimuksesi energian perushinnan mukaan.

Mistä Fortum Yritys Duon hinta koostuu?
Chevron down

Fortum Yritys Duo -sopimuksen hinta muodostuu energian kiinteästä osasta (c/kWh), kuukausittaisesta perusmaksusta (€/kk), sekä sähköpörssin hintaan perustuvasta kulutusvaikutuksesta (c/kWh), johon asiakas voi itse vaikuttaa ajoittamalla kulutustaan.

Kulutusvaikutus määräytyy jokaisen kuukauden lopussa jälkikäteen asiakkaan tuntikohtaisen sähkönkulutuksen sekä pörssisähkön tuntihintojen perusteella.

Se osa asiakkaan sähkönkulutuksesta, joka ajoittuu pörssisähkön kuukausikeskihintaa edullisempiin tunteihin vaikuttaa positiivisesti kulutusvaikutukseen, eli energiamaksu alenee. Kulutusvaikutus toimii myös toisinpäin, eli voi olla asiakkaan kannalta negatiivinen, jolloin vaikutus energiamaksuun on nouseva.

Perinteiseen määräaikaiseen sopimukseen verrattuna, Fortum Yritys Duo -sopimuksella voit saada edullisemman hinnan. 

Yritys Duo -sopimuksessa kuukauden lopullinen energiahinta toteutuu aina kiinteänä energiahintana +/- kulutusvaikutus.

Miten voin ajoittaa yritykseni sähkönkulutusta?
Chevron down

Kulutuksen ajoittaminen edullisille tunneille tarkoittaa sähkönkulutuksen keskittämistä tunneille, jolloin sähkön pörssihinta on kuukauden keskiarvohintaa alempana.

Pörssisähkön hinta määräytyy tunneittain. Kun sähköä käytetään paljon eli sen kysyntä on korkeampaa, myös sähkön hinta on yleensä korkeampi. Historiallisesti sähkö on halvimmillaan klo 01-05 yöllä. Ajoittamalla sähkönkulutusta näille edullisimmille tunneille yrityksesi pystyy vaikuttamaan sähkölaskun loppusummaan. 

Pysyt kartalla kulutuksestasi ja edullisista sähkötunneista seuraamalla niitä Yritys Online -palvelussa tai Fortumin verkkosivuilla.

Miten Fortum Yritys Duo -sopimus huomioi ilmaston?
Chevron down

Edullisimpina pörssisähkötunteina tuotettu sähkö on keskimäärin puhtaammin tuotettua kuin kalliina hetkinä tuotettu sähkö. Sähköntuotannon päästöt ovat silloin alimmillaan.  Näin ollen kulutuksen ajoittaminen edullisimmille pörssisähkötunneille on myös ilmastoteko.

Sopimusehdot pähkinänkuoressa

 • Sopimus on tarkoitettu yrityksille, joiden vuosittainen sähkönkulutus on max 500 000 kWh.
 • Sopimus on kaksi- tai kolmevuotinen määräaikainen sopimus.
 • Sopimus on voimassa sopimusvahvistuksessa ilmoitetun määräajan. Tämän jälkeen se muuttuu toistaiseksi voimassa olevaksi.
 • Tämän sopimuksen perusteella toimitettava sähkö on CO2 -päästötöntä ja toimitettava sähköenergiamäärä tuotetaan Fortum Carbon Free -ympäristömerkinnän kriteereiden mukaisesti.
Housing association electricity

Tutustu muihin yrityksille ja taloyhtiöille soveltuviin sopimuksiin

Katso vaihtoehtoja