Palvelut turbiineille ja generaattoreille

Etsitkö joustavaa ja kustannustehokasta ratkaisua höyry- tai kaasu­turbiinilaitoksen huoltoon ja kunnossapitoon? Tarjoamme vuosikymmenten kokemuksella ensiluokkaista palvelua jokaisen asiakkaan erityistarpeisiin.

Turbiinin säätö-, valvonta-, ja suojaus­järjestelmät kannattaa ottaa osaksi ylläpitostrategiaa
turbine workshop
Cost efficient
Tehokkaammat toiminnot

Yksilöidyt ja laitetoimittajasta riippumattomat palvelumme perustuvat laitteen todelliseen kuntoon sekä laitoksen tarpeisiin säästäen aikaa ja rahaa.

Customer oriented
Kaikki palvelut samalta kumppanilta

Osaamisemme kattaa palvelut pienemmistä huoltotöistä laajoihin modernisointeihin toteutettuina asiakkaan laitoksilla ja omissa huoltokeskuksissamme.

Reliable
Mielenrauhaa riskienhallinnalla

Osaava asiantuntijatiimimme, optimoidut huoltovälit ja korkeampi laitoksen käytettävyysaste luovat mielenrauhaa ja mahdollistavat keskittymisen laitoksen ydintoimintoihin.

Asiantuntevaa osaamista turbiinien ja generaattoreiden kunnossapitoon

Uusiutuvan energian kasvava määrä, tuotantolaitosten ikääntyminen ja tuotannon ajotavan muuttuminen syklisemmäksi muuttavat energiantuottajien toimintaympäristöä ja luovat uudenlaisia vaatimuksia. Lisähaasteita tuo kustannustehokkuuden korostuminen sekä energiantuottajien aikaisempaa pienemmät resurssit ja vähenevä oma osaaminen turbiineista ja generaattoreista. Siksi nykypäivän energiantuotannossa luotettavan ja osaavan kumppanin tuki on korvaamatonta.

Yli 30 vuoden kokemus turbiini- ja generaattorihuolloista

Fortum eNextin turbiini- ja generaattoripalvelut tarjoavat höyry- ja kaasuturbiinilaitoksille ammattitaitoista osaamista aina yksittäisistä huoltotehtävistä ja erikoiskorjauksista turbiinilaitoksen kokonaisvastuulliseen kunnossapitoon. Palvelumme yksilöidään aina koneen elinkaaren vaiheen, kunnon ja kriittisyyden mukaan. Fortum eNext on erikoistunut tukemaan lämpövoiman tuottajia turbiini-generaattoreiden huollossa yli 30 vuoden kokemuksella. Laitetoimittajasta riippumattomana palveluntarjoajana pystymme tukemaan asiakkaitamme yksilöllisesti parhain teknisin ja taloudellisin ratkaisuin.

Palveluvalikoimaamme kuuluvat muun muassa turbiinilaitoksen uudelleensijoittaminen, generaattorin staattorin ja roottorin uudelleenkäämintä, turbiinin roottorin uudelleensiivitys, turbiinin kuoren eroosio- ja korroosiovaurioiden korjaus sekä turbiinin automaatio-, ohjaus- ja suojausjärjestelmien modernisointi. Useimmat toimeksiantomme sijoittuvat pienten ja suurten ennalta suunniteltujen vuosihuoltojen aikaan, mikä käytännössä tarkoittaa tiukkojen aikataulujen mukaan työskentelyä. Se vaatii joustavuutta, ensiluokkaista projektinjohtamiskykyä sekä laajaa ja erikoistunutta kumppaniverkostoa, jonka avulla pystymme toteuttamaan haastavimmatkin työt.

Haluamme turvata voimalaitoksesi keskeytymättömän toiminnan

Laitevalmistajista riippumattomana ja kokeneena palveluntarjoajana tuemme asiakkaidemme toimintaa laaja-alaisesti. Pitämällä turbiini-generaattorisi kunnossa ja sopeuttamalla tuotantoasi energia-alan muutoksiin autamme saavuttamaan parhaan käytettävyyden voimalaitoksella. Resurssien tehokas käyttö sekä koneiden eliniän optimointi ja riskien minimointi kuuluu erikoisosaamiseemme. Näin pidämme asiakkaamme tyytyväisinä.

Tutustu tarkemmin turbiini- ja generaattoripalveluihimme

Turbiinien huolto ja korjaus

Fortum eNextin erikoisosaaminen turbiinilaitosten huollossa kattaa palvelut aina pienistä tarkastuksista suuriin huoltoihin, parannuksiin ja modernisointeihin. Laitetoimittajista riippumattomana palveluntarjoajana asiantuntijoillamme on laaja tietämys höyry- ja kaasuturbiineista – laitteiston ikään ja kokoon katsomatta.

Lue lisää englanniksi

Generaattoreiden huolto ja korjaus

Generaattoriosaamisemme kattaa laajan valikoiman huoltopalveluita perushuolloista uudistuksiin, modernisointeihin sekä komponenttitoimituksiin asiakkaan tarpeisiin perustuen. Fortum eNextin avulla saat valjastettua käyttöösi kallisarvoisen laitteistosi täyden potentiaalin.

Lue lisää englanniksi

Turbiini-generaattoreiden pitkäaikaiset huoltosopimukset

Turbiinit ja generaattorit ovat erityislaitteistoa, joiden kunnossapito vaatii erityisosaamista. Jatkuva huoltosopimus Fortum eNextin kaltaisen kokeneen ja erikoistuneen kumppanin kanssa auttaa sinua laitteiden elinkaaren hallinnassa sekä huoltojen optimoinnissa. Voimalaitoksen omistajana voit keskittyä omaan ydinliiketoimintaasi.

Lue lisää englanniksi

Turbiini-generaattoreiden etämonitorointi ja diagnostiikka

Automatisoitu turbiini-generaattoreiden etämonitorointi reaaliaikaiseen dataan perustuen mahdollistaa välittömän reagoinnin epänormaaleihin operatiivisiin tilanteisiin ja poikkeamiin. Tämä vähentää tehokkaasti suunnittelemattomia seisokkeja sekä huoltokustannuksia. Varma ja turvallinen pilvipalvelumme on lisäksi helppo ottaa käyttöön ja siten oiva työkalu voimalaitoksesi kunnonvalvontaan.

Lue lisää englanniksi

Turbiini-generaattoreiden ohjaus- ja suojausjärjestelmät

Tärkeä osa Fortum eNextin turbiini-generaattoriosaamista on automaatio-, ohjaus- ja suojausjärjestelmien huollot sekä modernisoinnit. Nämä järjestelmät takaavat laitteistosi suorituskyvyn maksimoiden voimalaitoksesi tuotannon ja minimoiden kustannukset.

Lue lisää englanniksi

Turbiini- ja generaattorihuoltoihin erikoistuneet verstaat

Fortum eNextillä on kaksi turbiini-generaattoreihin erikoistunutta huoltokeskusta. Huoltokeskuksemme Naantalissa kattaa turbiinien laaja-alaiset korjaukset sekä uusien osien valmistuksen. Västeråsissa, Ruotsissa teemme täysimittaiset generaattoreiden huollot ja tasapainotukset.

Lue lisää englanniksi
References

Case Napapiirin Energia ja Vesi: Höyry­tur­bii­ni­au­to­maation moder­ni­sointi toi jousta­vuutta tuotantoon

Lue lisää
References

Case Jyväskylän Voima: Turbiinirevisiolla hyötysuhde takuuarvoihin

Lue lisää

Lisätietoja asiantuntijaltamme

Kari Suhonen

Sales Manager, Finland & Baltics
Puhelin: 050 453 2703
kari [piste] suhonen [ät] fortum [piste] com