Kierrätysmuovin laatu ja vastuullisuus

Fortum Circo® -kierrä­tys­muovi on valmis­tettu ilman kompro­misseja: se on turval­linen ja luotettava raaka-aine, joka soveltuu muovin eri käyttö­tar­koi­tuksiin. Ennen kaikkea Fortum Circo on vastuullinen ja kestävä valinta.

Kotitalouksien erilliskerätty muovipakkausjäte

Kotitalouksissa lajitellut muovit uusioraaka-aineeksi

Fortum Circo -kierrätysmuovi valmistetaan pääasiassa kotitalouksien erilliskerätystä muovipakkausjätteestä.  Käsittelemme muovipakkausjätteen omassa laitoksessamme ja seuraamme muovin laatua kierrätysprosessin kaikissa vaiheissa. Infrapunateknologiaan perustuva materiaalien lajittelu ja erottelu sekä jatkuva laaduntarkkailu takaavat laadukkaan lopputuotteen. 

muovinjalostuksen prosessia

Vastuullinen ja jälji­tettävä tuotan­to­pro­sessi

Raaka-aineen alkuperällä ja muovijätteen käsittelyllä on merkittävä rooli vastuullisessa  tuotantoprosessissa. Kierrätysprosessissa muovi lajitellaan, pestään ja käsitellään. Kun muovin kierrätys on kokonaan omissa käsissämme, voimme taata uusioraaka-aineen laadun ja vastuullisuuden.

Muovimateriaalin käsittely ja koko kierrätysprosessimme on suojattu siten, ettei mikromuoveja vapaudu ympäristöön. Kierrätysprosessimme on EuCertPlast sertifioitu ja vastaa ISO 9001 ja ISO 14001 -standardeja.

EuCertPlast certification
Fortum Circo kierrätysmuovigranulaatti

Pienempi ympäristövaikutus

Kiertotalouden edistäminen ja ympäristövaikutusten vähentäminen ovat monien yritysten tavoitteena.  Ympäristön kannalta arvokkaimmat materiaalit ovat sellaisia, joiden elinkaari on suunniteltu kestäviksi. Mitä useammin materiaali kestää kiertää kiertoa, sitä arvokkaampi se on.

Kierrätysmuovin hyödyntäminen neitseellisen muovin sijasta säästää resursseja ja pienentää hiilijalanjälkeä.  Fortum Circon ilmastonmuutosvaikutus on pienempi neitseelliseen muoviin verrattuna.

Tutustu tarkemmin Fortum Circon elinkaariarviointiin

Nature and leaves

Fortum Circo® elinkaariarviointi (LCA)

Fortum Circo® on turvallinen ja vastuullinen vaihtoehto neitseelliselle muoville. Lataa Fortum Circon elinkaariarviointi (Life Cycle Assessment) saadaksesi lisätietoja Fortum Circo -kierrätysmuovin ympäristövaikutuksista ja sen käytön eduista.

Lataa dokumentti