Anna asiantuntijoidemme auttaa kestävimmän ratkaisun löytämiseksi!

Kustomoimme energiaratkaisun juuri kohteesi tarpeisiin
Kaupunki

Kustomoidut energiaratkaisut

Kustomoiduilla energiaratkaisuilla luomme palveluna asiakkaan tarpeiden mukaisen ja kohteeseen sopivan päästöttömän energiaratkaisun, joka toimii huolettomasti koko elinkaaren ajan.

Cost efficient
Kustannuksiltaan kilpailukykyisin ja vakaa ratkaisu
Easiness
Palvelun tarjoama helppous ja huolettomuus
Environmental friendly
Energiatehokas ja päästötön valinta

Suurissa kiinteistöissä ja alueellisissa kiinteistökeskittymissä energiatehokkain ja kilpailukykyisin ratkaisu saavutetaan usein, kun energiaa kierrätetään ja tuotetaan myös paikallisesti. Fortum pystyy ainoana toimijana yhdistämään alueelliset energiaratkaisut osaksi kaukolämpöjärjestelmää tavalla, joka hyödyntää järjestelmätason tehokkuutta ja toimintavarmuutta.

Kustomoiduilla energiaratkaisuilla luomme palveluna asiakkaan tarpeiden mukaisen ja kohteeseen sopivan päästöttömän energiaratkaisun, joka toimii huolettomasti koko elinkaaren ajan.

Olemme kustomoineet energiaratkaisun viime aikoina Espoon Keraan, Vermoon ja Otaniemeen. Hyödynnämme mielellämme asiantuntijuuttamme ja kokemustamme juuri sinun tarpeisiisi.

Energiaa palveluna koko elinkaaren ajaksi

 • Asiakkaan tarpeet ovat palvelumallimme keskiössä. Energiaratkaisun toteutus alkaa selvityksellä siitä, mitä asiakas ratkaisulta odottaa.
 • Kohteen profiili ja arviot energiatarpeista ohjaavat suunnittelua ja valittavia teknologioita. Valitsemme aina kohteeseen parhaiten sopivat ratkaisut.
 • Suunnittelun jälkeen investoimme ja rakennamme energiaratkaisun, jota ylläpidämme tehokkaasti koko elinkaaren ajan.

Lämmitys ja jäähdytys yhdellä ratkaisulla

 • Kustomoiduilla energiaratkaisuilla saat samassa palvelussa sekä lämmityksen että jäähdytyksen.
 • Lämmityksen ja jäähdytyksen yhdistäminen on energiatehokasta. Jäähdytyksessä syntyy aina hukkalämpöjä, joita voidaan kierrättää paikallisesti lämmöntuotantoon.

Kaukolämpöjärjestelmä takaa toimintavarmuuden

 • Paikallinen energiaratkaisu liitetään osaksi kaukolämpöjärjestelmää, joka toimii varalämmönlähteenä ja takaa erinomaisen toimintavarmuuden.
 • Kytkentä kaukolämpöön mahdollistaa myös kahdensuuntaisen lämmöntuotannon ja paikallisen ratkaisun käytön optimoinnin osana laajempaa järjestelmää.
   

Rakennamme Keraan aluelämmön

 • Keran aluelämpöratkaisussa lämpö- ja jäähdytysenergia tuotetaan paikallisesti teollisen mittakaavan ilma-vesilämpöpumpuilla ja kiinteistöjen hukkalämmöllä. 
 • Keran aluelämpö on ekologista ja päästötöntä, sillä lämpöpumppujen lämmönlähteinä ovat ulkoilma sekä alueella syntyvät hukkalämmöt. Lämpöpumppuissa käytetään uusiutuvaa sähköä.
 • Alueelle rakennetaan matalalämpöverkosto, joka parantaa lämpöpumppujen hyödynnettävyyttä sekä lämmöntuotannossa että sen kierrätyksessä.

Energianerokas 2022-palkinto innovatiivisesta energian kierrätyksestä

Ainutlaatuisessa projektissa uudistimme Aalto-yliopiston korttelissa 10 kiinteistön energiajärjestelmän päästöttömäksi ja 70-90-prosenttisesti omavaraiseksi.  Lämpö ja kylmä tuotetaan teollisen kokoluokan keskitetyillä ilma-vesilämpöpumpuilla ja jäähdytyksessä syntyvä lämpö kierrätetään innovatiivisesti. Havainnekuva: Helin Co Architects/Aalto-yliopisto

Lue tiedote palkinnosta

Tarjoamme Energiaratkaisuja myös muualla Suomessa

Tarjoamme paikallista kiertotaloutta edistäviä ja energiatehokkuutta parantavia lämmitys- ja jäähdytysratkaisuja palveluna teollisuudelle ja kaukolämpöyhtiöille myös muualla Suomessa. 

Tutustu palveluihimme

Keskustelemme mielellämme kanssasi lisää!

Thomas Ekholm

Johtaja, energiaratkaisut
Puhelin: 040 828 0777
thomas [piste] ekholm [ät] fortum [piste] com

Timo Kivi

Myyntijohtaja, projektit ja hankkeet
Lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminta, Suomi
Puhelin: 0400 615 700
timo [piste] kivi [ät] fortum [piste] com