Lentotuhkan kierrätys

Lentotuhka on yleensä vaaralliseksi jätteeksi luokiteltava sivutuote, jota syntyy jätteenpolttolaitoksissa. Pyrimme ensimmäisten joukossa ottamaan talteen ja kierrättämään kaikki arvokkaat raaka-aineet, joita jätteenpolton seurauksena syntyvä lentotuhka sisältää.

Pori Ash Refinery

Innovatiivinen teknologia lentotuhkan
kierrättämiseen

Tarjoamme ratkaisun kaikentyyppisen lentotuhkan kierrättämiseen parhaiten soveltuvalla menetelmällä. Käytössämme on uusi, innovatiivinen teknologia sekä tavanomainen käsittelymenetelmä riippuen lentotuhkan tyypistä ja sen vaarallisuudesta. Käytetystä menetelmästä riippumatta pyrimme vähentämään asiakkaidemme tuhkan käsittelyn hiilidioksidipäästöjä.

Pori Ash Refinery

Laadukkaat palvelut

Laajaan palveluvalikoimaamme kuuluu sekä uusi, innovatiivinen tuhkan kierrätysmenetelmä että tavanomaisia menetelmiä tuhkan käsittelyyn. Tarjoamme tuhkan kierrätystä ja käsittelyä Pohjoismaissa ja Baltian maissa. Vahva asiantuntemuksemme ja pitkä historia vaarallisten aineiden käsittelyssä takaa, että pystymme käsittelemään vaarallisimmatkin tuhkat. Etsimme yhdessä asiakkaidemme kanssa parhaan tavan kierrättää tuhkat ja pienentää jätteenpolton hiilijalanjälkeä.

Ash refinery

Edelläkävijänä lentotuhkan kierrätysprosessissa

Uudenlainen teknologia tuhkanjalostusprosessissa vie kotitalousjätteen käsittelyä kohti kiertotaloutta. Tuhkanjalostusprosessimme vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjä sekä kaatopaikoille viedyn materiaalin määrää verrattuna perinteisiin sementtistabilointimenetelmiin.

Tuhkanjalostusprosessi on uraauurtava ratkaisu vaarallisten jätteiden kierrätyksessä Pohjoismaissa. Sen avulla voidaan kehittää raaka-aineiden talteenottoa ja niiden jalostusta uusiokäyttöön lähitulevaisuudessa.

Treetops and sky

Yhdessä kohti kiertotaloutta

Uudenlainen tuhkanjalostusprosessimme vähentää hiilidioksidipäästöjä huomattavasti verrattuna perinteisiin käsittelymenetelmiin. Lähitulevaisuudessa aloitamme seuraavat vaiheet suolojen, metallien ja mineraalien talteen ottamiseksi lentotuhkasta. Tavoitteenamme on hyödyntää kaikki kierrätysprosessissa talteen otettavat materiaalit.

Tuhkanjalostuksesta potkua ilmastotavoitteiden saavuttamiseen

Asiakastarina

Tuhkan­ja­los­tuk­sesta potkua ilmas­to­ta­voit­teiden saavut­ta­miseen

Fortum ja kiertotalousyritys Westenergy kehittävät jätteen energiahyödyntämistä ympäristön kannalta yhä paremmaksi. Fortumin uusi tuhkanjalostusmenetelmä vähentää merkittävästi Westenergyn toiminnan hiilidioksidipäästöjä.

Lue lisää
Contact

Asiantuntijamme ovat apunasi