Kaukolämpöä yhä puhtaammin

Tavoitteenamme on lämmittää kaikki kodit ja kiinteistöt hiilineutraalisti 2020-luvulla Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella. Olemme edenneet suunnitelmallisesti tuotannon muuttamisessa yhä puhtaammaksi. Lämmöntuotannon hiilidioksidin ominaispäästöt pienenivät 18 % vuonna 2021.

Ilmakuva Espoon Länsiväylästä Keilaniemen ja Tapiolan välillä

Espoo Clean Heat - hiilineutraalin kaukolämmön tuotantoesimerkkejä

Fortum ja Espoon kaupunki ovat sitoutuneet hiilineutraaliin kaukolämmön tuotantoon Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen kaukolämpöverkossa 2020-luvun aikana. Katso täältä esimerkkejä hiilineutraalista tuotannostamme.

Lue lisää

Kasvin verso

Kuluttaja-asiak­kai­demme kauko­lämpö on 100 % uusiu­tuvaa

Vauhdittaaksemme muutostamme täysin hiilineutraaliksi kaukolämmön tuottajaksi, tarjoamme kaikille kuluttaja-asiakkaillemme kaukolämmön täysin uusiutuvilla tuotettuna. Yritysasiakkaamme voivat varmistaa kaukolämpönsä ekologisuuden Fortum EkoPlus-ominaisuudella.

Lue lisää EkoPlus-ominaisuudesta

Kivenlahden biolämpölaitos

Tervetuloa tutustumaan puhtaan kaukolämmön tuotantoon

Fortumin asiantuntijat  ja stand up -koomikko Jape Grönroos tutus­tut­tavat sinut puhtaan kaukolämmön tuotantoon videoiden välityk­sellä. Tutustu ilma-vesilämpöpumppujen, datakeskusten hukkalämmön, lämpöpumppujen ja biolämmön hyödyntämiseen kaukolämpönä. 

Katso videot tästä

Suomenojan muraali

Kaukolämpötuotannon hiilidioksidin ominaispäästöt ja tuotantojakauma

Kaukolämpö on yhä puhtaampaa Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella. Kylmästä talvesta huolimatta kaukolämmön tuotannon hiilidioksidin ominaispäästöt jatkoivat laskuaan.  Ne olivat vuonna 2021 keskimäärin 118 gCO2/kWh.
 

Lue lisää