Tuhkan ja kuonan kierrätys

Jätteenpolttolaitos ei ole enää materiaalien päätepiste. Innovatiivisella tekniikallamme käsittelemme lentotuhkaa ja pohjatuhkaa. Otamme talteen raaka-aineita jätteenpolttolaitosten sivuvirroista ja muista teollisista sivuvirroista ja palautamme kiertoon talteen otettuja materiaaleja, kuten metalleja ja mineraaleja.

Ready for the future
Kiertotalouden asiantuntemusta

Olemme energia- ja kiertotalousyritys, ja tarjoamme kehittynyttä asiantuntemusta energiantuotannossa syntyvien jätevirtojen käsittelyyn ja kierrättämiseen.

Development tools and methods
Innovatiiviset menetelmät

Käytämme uudenlaisia tekniikoita ja kehitämme kierrätysprosessejamme valmistaaksemme tuotteita, jotka täyttävät ympäristö- ja tekniset vaatimukset.

Climate and resources
Yhdessä kohti vastuullisuutta

Autamme asiakkaitamme vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja siirtymään lineaarisesta taloudesta kohti kiertotaloutta.

Kierrätämme jätevirrat takaisin raaka-aineiksi

Tehtävämme on kierrättää jätevirrat takaisin raaka-aineiksi. Tuhkankierrätysratkaisumme vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja parantavat materiaalitehokkuutta. Samalla varmistamme kiertotalouden, kun jäte hyödynnetään turvallisesti ja vastuullisesti.

Kierrätysratkaisumme tuhkalle ja kuonalle

Lentotuhkan kierrätys

Lentotuhka on jätteenpoltossa syntyvä sivutuote, joka on yleensä vaarallista jätettä. Tarjoamme monipuolisia ratkaisuja teollisuuden lentotuhkasta saatavien raaka-aineiden käsittelyyn ja hyödyntämiseen.

Lue lisää

Pohjakuonan kierrätys

Poltettavan jätteen kierto ei pääty polttolaitoksiin. Käsittelemme polttolaitosten pohjakuonat palauttaaksemme metalleja kiertoon ja valmistaaksemme mineraaleista tuotteita maanrakentamiseen.

Lue lisää

Fortum Gravo®

Fortum Gravo -tuotteet ovat jätteenpolton kuonasta valmistettuja CE-merkittyjä kiertotaloustuotteita maanrakentamisen suodatin- ja jakaviin kerroksiin.

Lue lisää

Asiakastarina

Tuhkan­ja­los­tuk­sesta potkua ilmas­to­ta­voit­teiden saavut­ta­miseen

Fortum ja kiertotalousyritys Westenergy kehittävät jätteen energiahyödyntämistä ympäristön kannalta yhä paremmaksi. Fortumin uusi tuhkanjalostusmenetelmä vähentää merkittävästi Westenergyn toiminnan hiilidioksidipäästöjä.

Lue lisää
Contact by phone

Asiantuntijamme ovat apunasi

Ota yhteyttä