Pohjakuonan kierrätys

Jätteen energiahyödynnyksessä syntyvän pohjakuonan mineraalit ja metallit eivät mene hukkaan kierrätysratkaisumme avulla.

Tarjoamme pohjakuonan kierrätyspalveluita jätteenpolttolaitoksille. Monipuolinen palvelukonseptimme on kustannustehokas ja muokattavissa asiakkaiden erityistarpeisiin. Kehitämme myös jatkuvasti uusia kierrätysratkaisuja ja tuoteinnovaatioita.

Joustava, asiakaslähtöinen palvelu

Pohjatuhkan kierrätyspalvelumme on luotettava ja nopea ja lisäksi muokattavissa tarpeiden mukaisesti. Meillä on seitsemän lajitteluyksikköä, jotka toimivat tällä hetkellä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Baltian maissa. Yksiköiden käsittelykapasiteetti on 700 000 tonnia (kg) vuodessa. Joustavat lajitteluyksikkömme voidaan siirtää käsittelypaikalta toiselle, ja ne saadaan toimintaan jopa päivän kuluessa.

Huippuluokkainen prosessi

Kierrätysprosessimme maksimoi metallin talteenoton pohjatuhkasta. Uusi tekniikka erottaa pienikokoisetkin arvometallit, joita ei ole pystytty ottamaan talteen perinteisillä menetelmillä. Kehitämme ja innovoimme myös jatkuvasti uusia ratkaisuja metallien ja mineraalien hyödyntämiseen. Kierrätetty keinokiviainestuote on asiakkaiden saatavissa Fortum Gravo® -tuotteina, jotka on suunniteltu tie- ja maanrakentamiseen, erityisesti suodatin- ja jakaviin kerroksiin.

Edistämässä kiertotaloutta

Pohjakuonan kierrätys ja talteen otettujen mineraalien hyödyntäminen on tavoitteidemme mukaista, sillä siten autetaan säästämään luonnonvaroja ja edistetään kiertotaloutta. Metalleja kierrättämällä voidaan vähentää jopa 90 % hiilidioksidipäästöjä verrattuna metallin alkutuotantoon.

Fortum Gravo

Keinokiviainestuotteet maanrakentamiseen – valmistettu jätteenpolttolaitosten pohjakuonasta.

Lue lisää
Contact

Asiantuntijamme ovat apunasi

Ota yhteyttä