Avoin kaukolämpö ostohinnat

Syntyykö kiinteistössäsi tai yrityksesi tuotantoprosessissa enemmänkin lämpöä, joka jää hyödyntämättä? Hyödynnä lämpösi ja myy sitä meille! Tältä sivulta löydät ostohinnat ja lisätietoa hintaan vaikuttavista tekijöistä.

Tietoa lämmön ostohinnoista

Lämmön ostohintaan vaikuttavat omat tuotantokustannuksemme ja ulkolämpötila. Verkoston toiminnan ja hukkalämmön hyödynnettävyyden kannalta kaukolämpöverkoston menopuolelle syötetty lämpö on hieman arvokkaampaa kuin paluupuolelle syötetty lämpö. Avoimen kaukolämmön ostohinnat rajataan alle 5 MW tuotantotehon kohteisiin.

Lämmön osto perustuu tuntimittaukseen. Maksamme lämmöstä toteutuneen ulkolämpötilan ja lämmön tuotannon mukaisesti. Sitoudumme pitämään ostohinnan tason vakaana niin, ettei vuosittainen lämmön ostohinta laske tai nouse 5 prosenttia enempää.

Toteutuneen ulkolämpötilan mukainen ostolämmön hinta €/MWh, ALV 0 %

Avoin kaukolämpö hinnat 2021

Kysymyksiä ja vastauksia avoimen kaukolämmön ostohinnoista

Mihin lämmön ostohinta perustuu?

Lämmön ostohintaan vaikuttavat omat tuotantokustannuksemme ja ulkolämpötila. Verkoston toiminnan ja hukkalämmön hyödynnettävyyden kannalta kaukolämpöverkoston menopuolelle syötetty lämpö on hieman arvokkaampaa kuin paluupuolelle syötetty lämpö.
Lämmön osto perustuu tuntimittaukseen. Maksamme lämmöstä toteutuneen ulkolämpötilan ja lämmön tuotannon mukaisesti. Sitoudumme pitämään ostohinnan tason vakaana niin, ettei vuosittainen lämmön ostohinta laske tai nouse 5 prosenttia enempää.

Miksi lämmön ostohinta ja kaukolämmön myyntihinta eroavat toisistaan?

Kaukolämmön myyntihinta sisältää lämmön tuotannon kustannukset, kuten voimalaitosten ja verkon ylläpidon sekä lämmön jakelun.

Miksi lämmön ostossa on tehoraja?

Nämä avoimen kaukolämmön ostohinnat rajataan alle 5 MW tuotantotehon kohteisiin Espoon verkkoalueella. Tuotantoteholla tarkoitetaan lämmöntuotantoa, joka on käytettävissä yli 90 % vuoden tunneista.

Lämmöntoimittajalla ei ole avoimessa kaukolämmössä toimitusvelvoitetta ja suurempien tehojen osalta tarvitsemme myös takuun kapasiteetille.  Suurempien tehojen osalta liittyminen ja lämmön osto neuvotellaan erikseen.

Miten ostettu lämpö mitataan ja miten maksu tapahtuu?

Lämmön osto perustuu tuntimittaukseen. Maksamme lämmöstä toteutuneen ulkolämpötilan ja lämmöntuotannon mukaisesti. Toimitamme lämmöntuottajalle määräajoin tunnittaiset tiedot mitatusta ostolämmöstä ja ulkolämpötilasta, ja lämmöntuottaja laskuttaa meitä.

Joutuuko lämmöntuottaja maksamaan arvonlisäveroa myymästään lämmöstä?

Lähtökohtaisesti lämmön myynti on arvonlisäverollista, mutta jos vuotuinen lämmön myynti jää alle 10 000 €, ei arvonlisäverovelvoitetta ole.