Joustava sähkösopimus opiskelijalle

Opiskelijoille räätälöity Fortum Tarkka tuo kotiisi 100 % hiilidioksidivapaata sähköä. Lisäksi saat opiskelijana alennuksen kuukausittaisesta perusmaksusta.

F17
Säästät perusmaksusta 25%

E24
Sopimus ei ole sidottu määräaikoihin

AU6
Tarkka-sähkön tuotanto ei lisää ilman hiilidioksidipitoisuutta.

Fortum Tarkka on pörssisähköä

Voit säästää ajoittamalla sähkönkäytön edullisten tuntien ajalle.

Tarkka-sopimuksesta kysyttyä

Mitä tarkoittaa "toistaiseksi voimassa oleva"?

Sopimukselle ei ole sovittu päättymispäivää. Voit siis vaihtaa sopimuksen toisenlaiseen, jos mielesi muuttuu.

Miten tuntihinnoittelu on mahdollista?

Sähkömarkkinoilla hinta vaihtelee esimerkiksi sademäärän, kotien lämmitystarpeen ja teollisuuden sähköntarpeen mukaan. Tuntihinnoitellussa sopimuksessa energiahinta määräytyy pohjoismaisessa sähköpörssissä edellisen päivän huutokaupassa.

Vuorokauden tuntihinnat päivittyvät fortum.fi -sivustolla joka yö klo 24. Jos haluat tarkkailla jo ennakkoon seuraavan vuorokauden hintoja, löydät ne Oma Fortum -sovelluksesta sekä Valpas-palvelusta noin  klo 15.

Miten energiamaksu muodostuu? Miten säästän?

Energiamaksu muodostuu siitä, kun kunkin tunnin aikana käyttämäsi energiamäärä kerrotaan kyseisen tunnin hinnalla. Kun ajoitat kulutuksen edullisille tunneille, säästät euroja. Näin myös muut, kuin yösähköä käyttävät sähkölämmittäjät voivat hyödyntää Tarkka-sopimuksella edulliset yöajan sähkön hinnat.

Sähkö on tyypillisesti yöaikaan edullisempaa, koska teollisuuden ja julkisen palvelun kulutus (kysyntä) on silloin pienempää.

Hinnat ovat samat yleis-, yö ja kausisähkökohteisiin. Perusmaksu on 4,02 €/kk. Tarkka-sopimuksen vaihtuva hinta määräytyy NordPool sähköpörssin Suomen hinta-alueen Spot-hinnan, eli tuntihinnan perusteella. Tähän lisätään arvonlisävero 24 % sekä välityspalkkio 0,3 c/kWh.

Voinko saada yösähköhinnoittelun?

Tarkka-sopimuksella hyödynnät edullisen yöajan hinnan aina, olipa kotonasi yösähkö tai ei. Sähkö on tyypillisesti yöaikaan edullisempaa, koska teollisuuden ja julkisen palvelun kulutus (kysyntä) on silloin pienempää.

Jos asut tai olet muuttamassa omakotitaloon, jossa on varaava sähkölämmitys tai käyttövesivaraaja, niin siellä varmastikin on yösähkö käytössä. Silloin säästät lisäksi sähkönsiirrossa ja sähköveroissa. Paikalliset sähkönsiirtoyhtiöt ovat nimenneet yösähkötuotteensa yleensä Yösähköksi tai Aikasähköksi.

Miten hinta muodostuu Opiskelijan Tarkka-sopimukseen ja aurinkosähkösopimukseen?

Jos olet tilannut Tarkka-sopimuksen opiskelijaedulla tai aurinkosähkönä, perusmaksu voi olla poikkeava tai hintoihin saattaa sisältyä muita sopimuksessa vahvistettuja hintakomponentteja. Tuntihinta on kuitenkin sama kaikissa Tarkka-sopimuksissa. Oman sopimuksesi hinnat ja komponentit löydät laskustasi.

Autamme kaikissa sopimusasioissa puhelimitse

E2

Sähkösopimus uuteen kotiin

0200 80000*

Avoinna ma-pe 7-22, la-su 9-17

Soita Fortum Muuttopuhelimeen, kun olet muuttamassa ja tarvitset uuden sähkösopimuksen.

Ulkomailta soitettaessa
+358 10 45 66100

CS1

Sähkön ja kaukolämmön asiakaspalvelu

0200 19000*

Avoinna ma-pe klo 9-17

Soita meille sähkö- ja kaukolämpöasioissa, mikäli asiasi koskee laskutusta, sopimusta tai asiakasneuvontaa.

Ulkomailta soitettaessa
+ 358 104 566 080