Fortum Tarkka - pörssisähköä

Jos olet luonteeltasi tarkka, suosittelemme sinulle Fortum Tarkka -sähkösopimusta. Tarkka-sopimuksen tuntihinnoittelun avulla voit hyötyä sähköpörssin hintavaihteluista.

F17
Pörssisähköhinnoittelu

Jokaiselle tunnille on oma hinta, josta voit hyötyä.

E24
Helppo hintaseuranta

Tuntihinnat helposti netistä tai sovelluksesta.

F3
Huomioi ilmaston

Tarkka-sähkön tuotanto ei lisää ilman hiilidioksidipitoisuutta.

Pörssisähkön hinta

 

Fortum Tarkka sopii sinulle, jos esimerkiksi

checkmark Created with Sketch.

haluat pitkäaikaisen sopimuksen, joka on määraikaisena voimassa 24 kk

checkmark Created with Sketch.

arvostat ilmaston kannalta parasta: sopimuksen sähkö on hiilidioksidivapaata

checkmark Created with Sketch.

haluat säästää sähkölaskussa käyttäen sähköä silloin, kun se on halvimmillaan

Vaikuttaako tämä sinun sopimukseltasi? Jos ei, niin valitse sopimus, joka vastaa paremmin tarpeitasi.

Katso kaikki sopimukset ja hinnat

Vaihtuva hinta vai kiinteä hinta?

Vaihtuvahintaiseen Tarkka-sopimukseen on nyt saatavilla myös palvelu, joka mahdollistaa hintojen lukitsemisen lyhyille jaksoille. Suosittelemme Fortum Hintatakuuta sähkölämmittäjille, sekä kaikille jotka haluavat saada meiltä tarjouksia sähköpostiin tai tekstiviestillä.  Hyväksytyn tarjousjakson jälkeen hinnoittelu jatkuu normaaliin tapaan tuntihintaisena. Kiinnostuitko? Tilaa palvelu asiakaspalvelusta tai tee tilaus tästä.  Palvelun hinta on 4,90€/kk.

Tarkka-sopimuksesta kysyttyä

Miten tuntihinnoittelu on mahdollista?

Sähkömarkkinoilla hinta vaihtelee esimerkiksi sademäärän, kotien lämmitystarpeen ja teollisuuden sähköntarpeen mukaan. Tuntihinnoitellussa sopimuksessa energiahinta määräytyy pohjoismaisessa sähköpörssissä edellisen päivän huutokaupassa.

Vuorokauden tuntihinnat päivittyvät fortum.fi -sivustolla joka yö klo 24. Jos haluat tarkkailla jo ennakkoon seuraavan vuorokauden hintoja, löydät ne Oma Fortum -sovelluksesta sekä Valpas-palvelusta noin  klo 15.

Miten energiamaksu muodostuu? Miten säästän?

Energiamaksu muodostuu siitä, kun kunkin tunnin aikana käyttämäsi energiamäärä kerrotaan kyseisen tunnin hinnalla. Kun ajoitat kulutuksen edullisille tunneille, säästät euroja. Näin myös muut, kuin yösähköä käyttävät sähkölämmittäjät voivat hyödyntää Tarkka-sopimuksella edulliset yöajan sähkön hinnat.

Sähkö on tyypillisesti yöaikaan edullisempaa, koska teollisuuden ja julkisen palvelun kulutus (kysyntä) on silloin pienempää.

Hinnat ovat samat yleis-, yö ja kausisähkökohteisiin. Perusmaksu on 4,02 €/kk. Tarkka-sopimuksen vaihtuva hinta määräytyy NordPool sähköpörssin Suomen hinta-alueen Spot-hinnan, eli tuntihinnan perusteella. Tähän lisätään arvonlisävero 24 % sekä välityspalkkio 0,3 c/kWh.

Voinko saada yösähköhinnoittelun?

Tarkka-sopimuksella hyödynnät edullisen yöajan hinnan aina, olipa kotonasi yösähkö tai ei. Sähkö on tyypillisesti yöaikaan edullisempaa, koska teollisuuden ja julkisen palvelun kulutus (kysyntä) on silloin pienempää.

Jos asut tai olet muuttamassa omakotitaloon, jossa on varaava sähkölämmitys tai käyttövesivaraaja, niin siellä varmastikin on yösähkö käytössä. Silloin säästät lisäksi sähkönsiirrossa ja sähköveroissa. Paikalliset sähkönsiirtoyhtiöt ovat nimenneet yösähkötuotteensa yleensä Yösähköksi tai Aikasähköksi.

Autamme kaikissa sopimusasioissa puhelimitse

E2

Sopimus ja muutto

0200 80000

Muuttopuhelin on käytössäsi joka päivä.

ma-pe 7-22, la-su 9-17

(pvm/mpm)

CS1

Asiakasneuvonta ja laskukyselyt

0200 19000

Kysy mitä vaan sopimukseesi liittyvää.

ma-pe 8-17

(pvm/mpm)