Pörssisähköä - niin kuin sinä sen haluat

Nyt voit valita pörssisähkön tuntihinnoittelua hyödyntävän sähkösopimuksen entistä joustavammin!

Voit valita sopimuksen keston

Voit suojautua hinnan nousulta

Voit valita tuotantotavan

Voit tarkistaa tuntihinnan puhelimestasi

Aktiiviselle säästäjälle

24 kk sopimus

Pörssisähkön tuntihinta + 0,3 c/kWh. Perusmaksu 4,50 €/kk.

Lisäominaisuudet valinnan mukaan: 
Hinnan lukitsemismahdollisuus 4,90 €/kk, aurinkoenergialla tuotettu 5,90 €/kk, muulla uusiutuvalla energialla tuotettu 3,90 €/kk.

Tilaa 24 kk Fortum Tarkka
Mies ja vauva

Kun sähkön tarve kasvaa

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus

Pörssisähkön tuntihinta + 0,5 c/kWh. Hinta sisältää kuukausikohtaisen hintakaton. Perusmaksu 4,50 €/kk. KAMPANJAETU: 3 kk perusmaksut veloituksetta.

Lisäominaisuudet valinnan mukaan:
Aurinkoenergialla tuotettu 5,90 €/kk, muulla uusiutuvalla energialla tuotettu 3,90 €/kk.

Tilaa jatkuva sähkösopimus

Mistä syystä valitsisit pörssisähköä?

Pörssisähkö mahdollistaa tuntihinnoittelun. Usein yöllä ja viikonloppuisin sähkö on varsin edullista.

Pörssisähkön hinta määräytyy avoimesti sähköpörssissä, eli se on aina kilpailutettu ja ajan tasalla.

Vaikka kilowattitunnin hinnat vaihtelevat paljonkin eri ajanjaksoilla ja vuorokauden aikana, pitkällä aikavälillä ostotapa on varsin edullinen.


Pörssisähkön hinta

Nord Pool sähköpörssin Suomen aluehintoihin lisätään arvonlisävero ja preemio, eli välityspalkkio. Tällä hetkellä toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen preemio on 0,5 c/kWh ja määräaikaisen sopimuksen preemio 0,3 c/kWh.  Kuvassa näkyvät hinnat sisältävät arvonlisäveron sekä 0,3 c/kWh preemion.

Usein kysytyt kysymykset

Miten tuntihinnoittelu on mahdollista?

Sähkömarkkinoilla hinta vaihtelee esimerkiksi sademäärän, kotien lämmitystarpeen ja teollisuuden sähköntarpeen mukaan. Tuntihinnoitellussa sopimuksessa energiahinta määräytyy pohjoismaisessa sähköpörssissä edellisen päivän huutokaupassa.

Vuorokauden tuntihinnat päivittyvät fortum.fi -sivustolla joka yö klo 24. Jos haluat tarkkailla jo ennakkoon seuraavan vuorokauden hintoja, löydät ne Fortum Tarkka-asiakkaana Oma Fortum -sovelluksesta noin  klo 15. Sovelluksen voit ladata puhelimeen tai padiin omasta sovelluskaupastasi. 

Miten energiamaksu muodostuu? Miten säästän?

Energiamaksu muodostuu siitä, kun kunkin tunnin aikana käyttämäsi energiamäärä kerrotaan kyseisen tunnin hinnalla. Kun ajoitat kulutuksen edullisille tunneille, säästät euroja. Näin myös muut, kuin yösähköä käyttävät sähkölämmittäjät voivat hyödyntää Tarkka-sopimuksella edulliset yöajan sähkön hinnat.

Sähkö on tyypillisesti yöaikaan edullisempaa, koska teollisuuden ja julkisen palvelun kulutus (kysyntä) on silloin pienempää.

Hinnat ovat samat yleis-, yö ja kausisähkökohteisiin. Sopimuksen energiahinta tunneittain määräytyy NordPool sähköpörssin Suomen hinta-alueen Spot-hinnan, eli tuntihinnan perusteella. Tähän lisätään arvonlisävero 24 % sekä kulloinkin voimassa oleva välityspalkkio (c/kWh).

Voinko saada yösähköhinnoittelun?

Pörssisähköhinnoitellulla sopimuksella hyödynnät edullisen yöajan hinnan aina, olipa kotonasi yösähkö tai ei. Sähkö on tyypillisesti yöaikaan edullisempaa, koska teollisuuden ja julkisen palvelun kulutus (kysyntä) on silloin pienempää.

Jos asut tai olet muuttamassa omakotitaloon, jossa on varaava sähkölämmitys tai käyttövesivaraaja, niin siellä varmastikin on yösähkö käytössä. Silloin säästät lisäksi sähkönsiirrossa ja sähköveroissa. Paikalliset sähkönsiirtoyhtiöt ovat nimenneet yösähkötuotteensa yleensä Yösähköksi tai Aikasähköksi. Sähkönsiirtoyhtiö omistaa paikallisen sähköverkon, jota pitkin ostamasi sähkö tulee kotiisi sekä huolehtii sähköliittymääsi tarvittavista muutoksista.

Keskihinta - hintakatto - hyvitys

Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hintakatto

Toistaiseksi voimassa olevaan pörssisähkösopimukseen sisältyy hintakatto. Mikäli kuukausikeskihintasi ylittää hintakaton, hyvitämme sinulle sähkölaskulla kattohinnan ja kuukausikeskihinnan erotuksen.

Fortum Pörssisähkö -sopimuksen hintakatto:

  • heinä-syyskuu 9,99 c/kWh

KAMPANJAETU: 3 kk perusmaksu ilmaiseksi uuteen toistaiseksi voimassa olevaan sopimukseen

Kampan­jaetu on komen kuukauden perusmaksun hyvitys sähkö­las­kulla. Sama asiakas tai asiakkaat yhdessä samassa käyttö­pai­kassa voivat käyttää edun vain kerran.

Ehtona edun myöntä­mi­selle on, että asiak­kaalla ei ole voimassa sellaista määrä­ai­kaista sähkö­so­pi­musta, joka estää uuden sopimuksen alkamisen.

Nettietua ei voi yhdistää muihin alennuksiin. Etu on voimassa toistai­seksi.

Muilta osin sovel­letaan Fortum Pörssisähkön sopimusehtoja ja yleisiä Energia­teol­lisuus ry:n suosit­te­lemia sähkön­toi­mitus- ja sähkön­myyn­tiehtoja.

Autamme kaikissa sopimusasioissa puhelimitse

Sopimus ja muutto

0200 80000

pvm/mpm

Muuttopuhelin on käytössäsi:

ma-pe 8-20, la 9-16

Asiakasneuvonta ja laskukyselyt

0200 19000

pvm/mpm

Kysy mitä vaan sopimukseesi liittyvää:

ma-pe 8-17


Helppo sopimuksen valinta

Miten asut ja mitä arvostat? Valitse sähkö­so­pimus sen mukaan.

Aloita tästä

Yhdessä -blogi

Inspiraatiota ja hyödyllistä lukemista.

Yhdessä blogi

Tilaa uutiskirje

Pikku juttu -etuohjelma

Tee pieniä ilmas­to­tekoja – säästät rahaa ja ympäristöä.

Lue ja liity mukaan