Warning

Oletko valtion sähköhyvityksen piirissä? Katso kuinka paljon sähköhyvitystä saat Fortumin asiakkaana! Kirjaudu pankkitunnuksilla. Miten ilmoitan tilinumeroni hyvityksen maksamiseen? Fortumin sähkösopimukseni on jo päättynyt? Lue miten.

Kysymyksiä sähkölaskusta

Mistä osista lasku muodostuu? Miksi saan postissa kaksi laskua? Mihin kellonaikoihin sovelletaan yösähkön hintaa? Voinko saada lisää maksuaikaa?

Siinäpä muutamia varsin yleisiä kysymyksiä. Sähkömarkkinalaki tai alan käytännöt ja sanasto eivät taida olla kaikille kovin tuttuja. Tässä perusasiat pähkinän kuoressa.

Perusmaksu ja energia

Perusmaksu on kuukausimaksu. Se on sama joka kuukausi sähkönkulutuksesta riippumatta. Energiamaksu perustuu sopimuksesi energianhintaan sekä laskutuskaudella käyttämäsi sähkön kulutukseen. Vakiohintaisissa sopimuksissa ei ole erillistä perusmaksua.

Saamme kulutustiedot paikalliselta sähköverkkoyhtiöltäsi.

Kaksi laskua

Paikallinen verkkoyhtiö lähettää sinulle laskun sähkönsiirrosta ja muista verkkopalveluista sekä perii sähköveron. Verkkoyhtiön ja Fortumin sähkölaskujen laskutusrytmit voivat poiketa toisistaan.

Jos paikallinen verkkoyhtiösi on Caruna, saat yhteislaskun sähkön käytöstä ja sähkönsiirrosta. Pyytäessäsi saat myös eri laskut.

Edullinen yösähkö

Jos kotonasi on käytössä yö- tai vuodenaikamittaus, saamme siitä tiedon verkkoyhtiöltäsi ja sovellamme edullista yösähköä c/kWh-hinnoitelluissa sopimuksissamme.

Yö- ja kausisähköhinnoittelulla halutaan Suomessa ohjata sähkön käyttöä ajankohtiin, jolloin kulutus valtakunnan tasolla olisi muuten pientä. Tämä vähentää ympäristörasitetta sekä tarvetta rakentaa lisäkapasiteettia sähkön tuotantoon ja siirtoon.

Pörssisähkön laskutus

Pörssisähköhinnoitelluissa Fortum Tarkka ja Fortum Pörssisähkö-sopimuksissa hinta vaihtuu joka tunti. Näin voit saada edullista yöajan, viikonlopun ja kesän sähköä käyttöösi, vaikka sinulla ei olisikaan yösähkömittausta käytössä. Tuntihintoja voit seurata verkkosivullamme sekä Oma Fortum -sovelluksessa.

Lopullinen sähkölaskullasi veloitettava energiakustannus muodostuu, kun kunkin tunnin sähkönkulutuksesi kerrotaan vastaavan tunnin energiahinnalla.

Ennakoi tulevia maksuja

Helpoiten seuraat tuntihintoja, energiankulustasi sekä kustannuksiasi Oma Fortum -verkkopalvelussa tai -sovelluksessa. Erityisesti sähkölämmittäjän on syytä olla tarkkana lämmityskauden aikana kun pakkasmittari painuu miinukselle.

Tutustu Oma Fortum -palveluihin

Kirjaudu sisään tai luo tunnus

 

Tutustu Maksujoustoon

Palvelemme sinua laskuasioissa

Cost efficient

Selaa laskujasi

 

Oma Fortumissa

Sovelluksessa tai verkkopalvelussa

Tutustu

Contact by phone

Sähkölaskun maksuaika

0200 19000

pvm/mpm
ma - pe 8-17
 

Ulkomailta soitettaessa:

+358 10 45 66080

Customer service

Sähkön maksumuistutukset

02 2700 395

Puhelun ja jonotuksen hinta on liittymän mukainen paikallis-, kauko- tai matkapuhelumaksu.
ma–pe 8–20
la 10–15

Maksuaika

Jos tarvitset lisää maksuaikaa laskullesi, soita hyvissä ajoin ennen eräpäivää asiakaspalveluun tai tarkista tilanne tämän sivun chatistä. Kirjoita chat-ruutuun chatbotille vihje, esimerkiksi "maksuaika", niin chatbot ehdottaa sinulle eräpäivän siirtämistä, tarkistaa onko se mahdollista ja luo sinulle uuden eräpäivän laskulle. Voit myös keskustella asikaspalvelumme kanssa, kirjoittamalla chat-ruutuun "asiakaspalvelu".

Onko sinulla maksuvaikeuksia?

Näin maksa­misen haasteet helpot­tuvat

1. Muista kuinka usein laskusi tulevat ja milloin: Sähkö- ja kaukolämpölaskuistasi saat tietoa kirjautumalla Oma Fortum -palveluun.
2. Valitse itsellesi paras laskutustapa:  paperilasku, e-lasku tai suoramaksu.
3. Ennakoi sähkölaskun suuruus: seuraamalla sähkön kulutustasi kirjautumalla Oma Fortumiin. Lisäksi voit ladata Oma Fortum -sovelluksen puhelimeesi tai tablettiin. Sovellus näyttää sinulle kuluvan sähkönkulutuksen kuukauden alusta myös euroina.
4. Varmista kate tililläsi: sähkö- ja kaukolämpölaskun maksuaika on 14 vrk laskun päiväyksestä.
5. Jos tarvitset maksuaikaa: ole meihin yhteydessä jo ennen viimeistä maksupäivää. Voit myös hakea eräpäivän siirtoa chatbotilla (kirjoita chat-ruutuun hakusana: "Maksuaika") tai keskustella asiakaspalvelun kanssa chatissä (hakusana: "Asiakaspalvelu")
6. Harkitse Fortum Maksujousto-lisäpalvelua: jos maksamisen ongelma liittyy  talviaikaan painottuvaan sähkön kulutukseen, Maksujoustosta voisi olla sinulle hyötyä.  Maksujousto-palvelu (4,90€/kk) jakaa maksut 12 kk jaksolle tavallista laskutusta tasaisemmin.

 


Helppo sopimuksen valinta

Miten asut ja mitä arvostat? Valitse sähkö­so­pimus sen mukaan.

Aloita tästä

Yhdessä-blogi

Inspiraatiota ja hyödyllistä lukemista.

Yhdessä-blogi

Tilaa uutiskirje

Pikku juttu -etuohjelma

Tee pieniä ilmas­to­tekoja – säästät rahaa ja ympäristöä.

Lue ja liity mukaan