Fortum Fiksu Energianseuranta -palvelu suorasähköllä lämmittäville

Fortum Fiksu -palve­lulla osallistut kysyn­tä­joustoon eli sähkö­verkon kulutus­piikkien tasaa­miseen.  Tämä toistai­seksi voimassa oleva lisäpalvelu päättyy 1.8.2024.

Palvelun ja siihen liittyvän fyysisen laitteen muodostama kokonaisuus kehitettiin aikoinaan ohjaamaan asiakkaidemme sähkön hetkellistä kulutusta sähköjärjestelmän tasapainottamiseksi. Tämä palvelu ei ole ollut uusien asiakkaiden saatavilla enää muutamaan vuoteen ja sen ylläpito lopetetaan. 

Energy market data
Reaaliaikaista kulutusseurantaa

Käyttämäsi energian näet kilowattitunteina jopa sekunnin tarkkuudella. Kätevä seurantapalvelu kulkee mukanasi älypuhelimessasi.

Monitoring energy use
Vesivaraajan etäohjausta

Voit asettaa lämmityksen minimiin, kun lämmintä vettä ei tarvita. Voit asettaa varaajallesi lisälämmitystä myös päiväaikana.

Housing association electricity
Kysynnänjouston vaikutukset ympäristöraportilta

Seuraat kysyntäjouston vaikutuksia päivittäin päivittyvältä ympäristöraportilta.

Fortum Fiksu Energianseuranta -edut:

Seuraat sähkönkäyttöäsi reaaliaikaisesti sekä ohjaat etänä lämminvesivaraajaasi Oma Fortum -sovelluksella. Saat lämminvesivaraajan ohjauslaitteen avaimet käteen asennettuna kotisi sähköpääkeskukseen. . Palvelun yhteydessä saat käyttöösi myös ympäristöraportin. Palvelusta maksat vain 4,90 €/kk.

Mitä kysyntäjoustolla tarkoitetaan?

Kysyntäjoustolla tasapainotetaan valtakunnallisen sähköverkon kuormitusta. Kotien lämminvesivaraajia lämmitetään edelleen öisin, mutta ne voidaan kytkeä hetkittäin pois päältä. Hetkellisillä joustoilla ei ole vaikutusta asumismukavuuteen tai käyttöveden lämmitykseen. Osallistumalla säästät luonnon resursseja.

Fortum Fiksu Energiaseuranta -palvelun lopettamisesta kysyttyä

Miksi Fortum Fiksu Energianseuranta -palvelu lopetetaan?
Chevron down

Palvelun ja siihen liittyvän fyysisen laitteen muodostama kokonaisuus kehitettiin aikoinaan ohjaamaan asiakkaidemme sähkön hetkellistä kulutusta sähköjärjestelmän tasapainottamiseksi. Tämä palvelu ei ole ollut uusien asiakkaiden saatavilla enää muutamaan vuoteen, eikä sitä ole viime vuosina enää kehitetty. Siksi lopetamme nyt myös palvelun ylläpidon.

Kulutusjousto on kuitenkin tärkeä asia ja kehitystyömme kuluttajille tarjottavista palveluista jatkuu aktiivisena.

Mitä palvelun lopettaminen edellyttää sinulta?
Chevron down

Palvelun lopettaminen ei edellytä sinulta mitään toimenpiteitä. Palvelu kytkeytyy automaattisesti pois päältä 1.8., eikä sillä ole vaikutusta lämmitysjärjestelmään. 

Mistä voin jatkossa seurata energiankulutustani?
Chevron down

Mikäli sinulla on Fortumin sähkösopimus, voit jatkaa energiankulutuksesi seurantaa OmaFortum-mobiilisovelluksella tai -nettipalvelussa. Näet kulutukset noin vuorokauden viiveellä. 

Fortum Fiksu Energiaseuranta -palvelun mahdollistama reaaliaikainen sähkön seuranta päättyy, kun laite kytketään pois päältä ja laitteessa oleva SIM-kortti poistetaan käytöstä. 

Kuka purkaa ohjauslaitteen pois?
Chevron down

Ohjauslaitteen voi purkaa pois vain sähköalan ammattilainen, jolla on tarvittavat luvat. Löydät sähköasentajaa varten tehdyn ohjeen laitteen poistamiseksi FFE-palvelun purkuohje -linkistä. Laitteen poistamiselle ei ole kuitenkaan mitään teknistä tarvetta. 

Mitä tarkoittaa, että laite ei enää ohjaa, vaikka se jäisi paikoilleen?
Chevron down

Laite on kytketty siten, että se päästää verkkoyhtiön aikaohjauksen läpi, jos kysyntäjousto-ohjaus ei ole käytössä. Kysyntäjousto-ohjauksen loppuessa laite siis ”palauttaa” ohjauksen alkuperäiseksi, yleensä verkkoyhtiön mittarilta tulevaan aikaohjaukseen.

Mitä teen ohjauslaitteelle?
Chevron down

Laite voidaan palauttaa turvallisesti ja maksutta normaalina kodin sähkölaitteena valtakunnalliseen sähkö- ja elektroniikkaromun (SER) keräyspisteeseen. Lähimmän keräyspisteen löydät kun kirjoitat netin selaimeen osoitteen kierratys.info. 

Miksi Fortum ei tule poistamaan omaa laitettaan?
Chevron down

Palveluehtojen mukaisesti, Fortumilla ei ole velvollisuutta poistaa laitetta. Laite on nyt asiakkaan omaisuutta. Löydät sähköasentajaa varten laaditun purkuohjeen yllä olevan linkin kautta.

Kuka maksaa sähköasentajan kustannukset? Hyvittääkö Fortum ne?
Chevron down

Laitetta ei tarvitse poistaa, mutta mikäli haluat itse omalla kustannuksellasi poistattaa laitteen, se on toki mahdollista.

Voinko saada jonkun vastaavanlaisen palvelun muualta, kun teillä palvelu päättyy?
Chevron down

Emme valitettavasti osaa sanoa muiden palveluntarjoajien palveluista. Fortum Fiksu Energianseuranta -laitetta ei voi kuitenkaan käyttää toisen toimijan palveluihin. 

Jos sinulla on sähköauto, saatat olla kiinnostunut Älylataus-palvelustamme. Fortum Älylataus -sovelluksen avulla pystyt lataamaan sähköautoasi sähkön hinnan ollessa alimmillaan. Tämä voi vähentää latauskuluja jopa 50 prosenttia. Mikäli sinulla ei tätä palvelua vielä ole, saat 6 kuukauden perusmaksun ilmaiseksi. Lue lisää osoitteessa fortum.fi/alylataus

Mitä Fortumin sähkösopimukselleni tapahtuu?
Chevron down

Fortumin sähkösopimuksesi jatkuu kuten tähänkin asti. Palvelun lopettamisella ei ole vaikutusta mahdollisiin muihin tällä hetkellä voimassa oleviin sopimuksiisi tai palveluihin Fortumin kanssa.

Onko kotonasi Fiksu-palvelu? Energiatiimi auttaa kysymyksissäsi.

Solar charge

Asiakaspalvelu

0200 1 9000
pvm/mpm
ma - pe 8-17

Lähisähkö, Aurinkopaneelit

Ulkomailta soitettaessa:
+358 200 1 9000

Helppo sopimuksen valinta

Miten asut ja mitä arvostat? Valitse sähkö­so­pimus sen mukaan.

Aloita tästä

Yhdessä-blogi

Inspiraatiota ja hyödyllistä lukemista.

Yhdessä-blogi