Fortum Fiksu Energianseuranta - palvelu suorasähköllä lämmittäville

Osallistu nyt kysyntäjoustoon eli sähköverkon kulutuspiikkien tasaamiseen, niin saat älypuhelimeesi reaaliaikaisen sähkönkäytön seurannan, lämminvesivaraajaasi etäohjauksen sekä käyttöösi kattavan ympäristöraportin. Nyt jos koskaan kannattaa liittyä kysyntäjoustoon. Asennuksen hinta on 99 euroa ja se on kotitalousvähennyskelpoinen. Palvelusta maksat vain 4,90 €/kk.

Reaaliaikaista kulutusseurantaa

Käyttämäsi energian näet kilowattitunteina jopa sekunnin tarkkuudella. Kätevä seurantapalvelu kulkee mukanasi älypuhelimessasi.

Vesivaraajan etäohjausta

Voit asettaa lämmityksen minimiin, kun lämmintä vettä ei tarvita. Voit asettaa varaajallesi lisälämmitystä myös päiväaikana.

Kysynnänjouston vaikutukset ympäristöraportilta

Seuraat kysyntäjouston vaikutuksia päivittäin päivittyvältä ympäristöraportilta.

Palvelu sopii sinulle, jos

  • Asut omakoti- tai paritalossa ja lämmitysmuotosi on suorasähkölämmitys.
  • Sinulla on käyttövedelle erillinen lämminvesivaraaja, jota lämmitetään öisin.
  • Haluat osallistua kysyntäjoustoon ja edistää uusiutuvien energialähteiden käyttöä.
  • Haluat löytää kotisi sähkösyöpöt ja säästää sekä rahaa että luontoa!
Tilaa Fortum Fiksu Energianseuranta -palvelu
Fortum Fiksu Energianseuranta näyttää kulutuksen

Fortum Fiksu Energianseuranta edut:

Seuraat sähkönkäyttöäsi reaaliaikaisesti sekä ohjaat etänä lämminvesivaraajaasi Oma Fortum -sovelluksella. Saat lämminvesivaraajan ohjauslaitteen avaimet käteen asennettuna kotisi sähköpääkeskukseen. Asennuksen hinta on 99 euroa, ja se on kotitalousvähennyskelpoinen. Palvelun yhteydessä saat käyttöösi myös ympäristöraportin. Palvelusta maksat vain 4,90 €/kk.

Tilaa palvelu

Kysyntäjousto

Mitä kysyntäjoustolla tarkoitetaan?

Kysyntäjoustolla tasapainotetaan valtakunnallisen sähköverkon kuormitusta. Kotien lämminvesivaraajia lämmitetään edelleen öisin, mutta ne voidaan kytkeä hetkittäin pois päältä. Hetkellisillä joustoilla ei ole vaikutusta asumismukavuuteen tai käyttöveden lämmitykseen. Osallistumalla säästät luonnon resursseja.

Tilaa palvelu

.

Miksi tilaisin Fortum Fiksu Energianseuranta -palvelun?

Näet sähkönkäyttösi täysin reaaliaikaisesti jopa sekunneissa. Reaaliaikaisuus lisää tietoutta kodin sähkönkäytöstä ja helpottaa säästötoimenpiteitä kun tilanteeseen voi puuttua heti. Palvelun mukana saat myös lämminvesivaraajan kontaktorin ohjauksen. Ympäristöraportti kertoo jokapäiväisen tilanteesi.

Maksuton ympäristöraportti

Ympäristöraportti mm.

• kertoo Suomen ja alueesi kysyntäjoustoon osallistuvien määrän

• edellisen kuukauden sähköverkon tasapainotetun määrän

• miten paljon öljyä tähän tarvittaisiin

• sekä paljon muuta hyödyllistä tietoa

Tutustu ympäristöraporttiin

 

Young plant growing

100% uusiutuvaa energiaa

Fortum Fiksu Energianseuranta -palvelu ei vaadi Fortumin sähkösopimusta. Jos kuitenkin haluaisit 100% uusiutuvalla energalla tuotettua vesi-, tuuli- tai aurinkosähköä, voit tutustua edullisiin sähkösopimuksiimme tästä.
Sähkösopimuksen teet helposti tilauksen yhteydessä.

Fortum Fiksu Energianseuranta - palvelusta kysyttyä

Miten saan palvelun käyttööni

Fortum Fiksu Energianseuranta -palvelun saat käyttöösi kun olet tilannut palvelun ja asennus on suoritettu onnistuneesti. Jos kaikki edellytykset palveluun täyttyvät: olet sähkölämmittäjä, lämmität käyttövesivaraajaasi yösähköllä ja teknisesti käyttökohde täyttää palvelun asetukset, saat Oma Fortum -sovellukseen palveluun lisäosan. Jos sinulla on Oma Fortum -mobiilisovellus jo käytössä, palvelu ilmestyy näytölle automaattisesti kun päivität Oma Fortumin uuden version. Jos sinulla ei vielä ole Oma Fortum -sovellusta, voit ladata sen osoitteesta www.fortum.fi/lataaomafortum. Muista rekisteröityä palveluun.  Huom. jotta saat kaikki uudet ominaisuudet käyttöösi muista pitää Oma Fortum -app päivityksesi ajan tasalla. 

Minullahan on jo käytössä Valpas energianseuranta

Hieno juttu, olet siis ottanut Oma Fortumin käyttöösi. Käytössäsi oleva seuranta tapahtuu pienellä viiveellä eli se ei ole reaaliaikainen. Kun sinulla on käytässäsi Fortum Fiksu Energianseuranta -palvelu, näet sähkönkäyttösi täysin reaaliaikaisesti jopa sekunneissa.

Tarvitsenko Fortumin sähkösopimuksen?

Palvelun tilaaminen ei vaadi sähkösopimuksen ostamista Fortumilta. Sinulla voi siis olla sähkösopimus joltain muulta myyjältä. Tiesithän, että Fortumilta saat kuitenkin aina valintasi mukaisesti 100% vesi-, aurinko- tai tuulisähköä. Sähkösopimuksen voit tehdä helposti tilauksen yhteydessä tai myöhemminkin.

Minulla on määräaikainen sähkösopimus

Palvelu voidaan asentaa sinulle vaikka sinulla olisikin määräaikainen sähkösopimus. Se ei estä asennusta.

Tarvítsenko älypuhelimen palvelua varten?

Kyllä, Oma Fortum –sovellus, kuten Fortum Fiksu Energianseuranta -palvelukin toimii älypuhelimissa sekä tabletilla. Sovellus toimii IOS- ja Android-laitteilla.

Voinko ohjata myös kodin lämmitystä palvelulla?

Fortum Fiksu Energianseuranta –palvelulla ohjataan vesivaraajaa, jolla lämmitetään käyttövettä, esimerkiksi suihkua ja hanavettä varten. Se ei kuitenkaan ohjaa lämminvesivaraajaa kustannussäästömielessä, eikä hallinnoi kodin lämmitystä.

Asiakaspalvelu ja myynti

0200 99330

ma - pe 08.00 - 17.00 (pvm/mpm)

Soititko ulkomailta? Näppäile numero

+358 10 45 66080

ma - pe 08.00 - 17.00
UTC/GMT:2:00

Helppo sopimuksen valinta

Miten asut ja mitä arvostat? Valitse sähkö­so­pimus sen mukaan.

Aloita tästä

Yhdessä -blogi

Inspiraatiota ja hyödyllistä lukemista.

Yhdessä blogi

Tilaa uutiskirje

Pikku juttu -etuohjelma

Tee pieniä ilmas­to­tekoja – säästät rahaa ja ympäristöä.

Lue ja liity mukaan