Uusiutuvaa energiaa edullisesti

Neljän eri tuotantotavan alkuperä-mix on edullinen tapa ostaa alkuperävarmennettua uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Liitä 100% Uusiutuva energia -ominaisuus nykyiseen tai uuteen Fortumin sähkösopimukseesi.

Vesi on uusiutuvan energian lähde

Sitoumus, joka on helppo tehdä

Vesi- ja tuulivoima sekä aurinko- ja bioenergia ovat kaikki uusituvaa energiaa. Näistä elementeistä muodostuu 100% uusiutuva energia -lisäominaisuus, jonka voit edullisesti hintaan 4,90€/kk liittää sähkösopimukseesi.

Voit tilata alkuperämuutoksen mihin tahansa nykyiseen tai uuteen Fortumin sähkösopimukseesi joko täällä tai soittamalla asiakaspalveluun.

Tilaus verkossa

Jos sinulla on jo Fortumin sähkösopimus, voit vaihtaa sopimuksesi alkuperätilauksen kirjatumalla Oma Fortum-sivuillesi ja vaihtamalla alkuperän Sopimukset-sivulta. 

Jos olet tekemässä nyt sähkösopimusta ja liittämässä siihen 100% uusiutuvan alkuperän hintaan 4,90 €/kk, voit tutustua tuotteisiin tuotesivuilta tai tehdä sähkösopimustilauksen suoraan tästä:

Fortum Vakio

Fortum Takuu 24 kk

Fortum Tarkka   

Miksi Fortumin 100% uusiutuva?

New contract
Sopii kaikkiin sopimuksiin

Alkuperän voit liittää, vaihtaa tai poistaa koska vain

Reliable
Se on alkuperävarmennettua

Sertifioitua 100% uusiutuvaa energiaa

Cost efficient
Se on edullista

Sähkön kulutuksesta riippumatta alkuperä on vain 4,90 €/kk

Onko tämä sitä vihreää sähköä?

Euroopassa on käytössä uusiutuvan energian alkuperäjärjestelmä. Sen avulla varmistetaan, että käyttämäsi määrä sähköä on tuotettu sinun valitsemallasi tavalla juuri sinua varten. Fortumin 100% uusiutuvalle energialle on myönnetty alkuperätakuu, joten olet kyllä vihreällä polulla.

glass-globe-green-1320x500

Energialähteiden rooli uusiutuvan energian tuotannossa

Vesivoima

Vesivoima on tärkein uusiutuvan energian tuotantomuoto Pohjoismaissa. Se on ennustettava, luotettava ja joustava energianlähde, joka ei tuota hiilidioksidipäästöjä. Sähköä tuotetaan voimalaitoksen läpi virtaavasta padotusta vedestä.

Tuuli ja Aurinko

Tuuli ja aurinko ovat uusiutuvan energian kasvun turvaajat. Tuulisähköä syntyy kun tuulen liike-energia muunnetaan sähköturbiinin avulla sähköksi. Aurinkosähköä syntyy aurinkopaneelien hyödynnettyä auringon valoa.

Bioenergia

Suomi on bioenergian käytön kärkimaita Euroopassa. Bioenergian tuotantoa ja käyttöä halutaan edelleen lisätä mm. fossiilisten polttoaineiden käytön vähentämiseksi. Biopolttoaineiksi kutsutaan eloperäisistä kasvimassoista valmistettuja polttoaineita.

Onko sinulla jo 100% uusiutuva energia sopimuksessasi?

Voit tarkistaa oman sopimuksesi alkuperän ja hinnan Oma Fortumista. .

Customer service

Tilaa alkuperämuutos asiakaspalvelusta

0200 19000

ma-pe klo 9-17
(pvm/mpm)

Muut palvelunumerot

Muut alkuperävaihtoehdot

100% aurinkoenergiaa

Fortum Aurinkovalinta

Kysyimme asiakkailtamme, ja suurin osa heistä valitsisi aurinkoenergialla tuotettua sähköä. Nyt se on mahdollista, vaikka ei olisikaan omaa aurinkopaneelia kodin katolla.

Voit liittää Aurinkovalinta-alkuperän joko uuteen tai nykyiseen Fortumin sähkösopimukseesi.

100% tuulivoimaa

EKOtuulisähkö

Fortumin uudistunut tuulisähkö on paitsi sertifioitua tuulivoimalla tuotettua sähköä, myös ympäristömerkittyä, Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelemaa EKOenergiaa.

Voit liittää EKOtuulisähkö-alkuperän joko uuteen tai nykyiseen Fortumin sähkösopimukseesi.


Helppo sopimuksen valinta

Miten asut ja mitä arvostat? Valitse sähkö­so­pimus sen mukaan.

Aloita tästä

Yhdessä-blogi

Inspiraatiota ja hyödyllistä lukemista.

Yhdessä-blogi

Tilaa uutiskirje

Pikku juttu -etuohjelma

Tee pieniä ilmas­to­tekoja – säästät rahaa ja ympäristöä.

Lue ja liity mukaan