Pikku juttuja, jotka näkyvät sähkölaskussasi

Tee pieniä ilmas­to­tekoja – säästät rahaa ja ympäristöä.

Fortum pikkujuttu

Kierrätä, torju ruokahävikkiä, pyöräile...

Pikku juttu -etuohjelma tarjoaa Fortumin asiakkaille mahdollisuuden osallistua muutokseen. Nyt voit  maksaa osan sähkölaskustasi tekemällä pieniä arkisia ilmastotekoja, kuten kierrättämällä, torjumalla ruokahävikkiä tai pyöräilemällä töihin. Jo yhden haasteen suorittamalla voit ansaita kymmeniä ilmaisia sähkötunteja.

Pikku juttuja, mutta kun tarpeeksi moni liittyy mukaan, niistä kasvaa iso. Siksi haluamme kutsua kaikki asiakkaamme tekemään kanssamme tekoja puhtaamman tulevaisuuden puolesta, ja palkita teoista pienemmällä sähkölaskulla.

Miten tämä toimii?

Reliable
1. Lähde mukaan matkaamme

Jos olet Fortumin asiakas, ilmoittaudu mukaan. Etkö vielä ole Fortumin asiakas? Tee ensin sähkösopimus.

Environmental friendly
2. Tee pieniä ilmastotekoja

Lähetämme sinulle sähköpostitse haasteita erilaisiin ilmastotekoihin, joita tekemällä ansaitset ilmaisia sähkötunteja.

Cost efficient
3. Nauti ansaitsemastasi sähköstä

Kiitoksena tekemistäsi ilmastoteoista hyvitämme ansaitsemasi tunnit vuosittain sähkölaskultasi.

Mukaan pääset helposti

Lähtemällä mukaan ansaitset heti 24 ilmaista sähkötuntia!
Liity Pikku juttuun tunnistautumalla pankki-/mobiilitunnisteella:

Liity Pikku juttuun

Tai kirjaudu Oma Fortumiin ja löydä liittymislomake sieltä: Avaa kirjautuminen

Fortum pikku juttu

Pikku juttu – iso vaikutus

Suihkussa saattaa vierähtää pidempi aika kuin olisi tarpeen. Yksi helppo keino oman suihkuajan lyhentämiseen on hanan sulkeminen saippuoinnin ajaksi. Jo pienellä teolla on yllättävän suuret vaikutukset. 4 minuutin suihku 8 minuutin sijaan pienentää hiilijalanjälkeäsi 0,5 % vuodessa. Jos miljoona suomalaista puolittaa suihkuajan, säästyy 5 000 henkilön kokonaishiilijalanjälki *. 

Tällä hetkellä kaikki Pikku jutun suihkuhaastetta suorittavat yhdessä vähentävät hiilidioksdipäästöjä 380 kiloa joka päivä – vain suihkuaikaansa lyhentämällä. Pikku juttuja, mutta yhdessä niistä syntyy isoja!


*Lähde: Sitra.fi

 

Kuljemme kohti puhtaampaa maailmaa tarjoamalla ilmastoystävällistä, aina 100 % hiilidioksidipäästötöntä sähköä sekä kierrätysratkaisuja ja sähköauton latauspalveluja. Muutos ei kuitenkaan onnistu yksin, vaan tarvitsemme siihen myös sinun apuasi.

 

Kysymyksiä etuohjelmaan liittymisestä

Mitä aurinkosähkötunnit ovat?

Aurinkosähkötunnit ovat ilmaista auringolla tuotettua sähköä. Voit ansaita ilmaisia aurinkosähkötunteja osallistumalla erilaisiin ympäristötekoihin. Tuntien määrä voi vaihdella riippuen ympäristötekojen laajuudesta. Keräämäsi tunnit lasketaan yhteen ja hyvitetään vuosittain sähkölaskultasi.

Miten voin ansaita maksuttomia aurinkosähkötunteja?

Kun olet Fortumin sähkösopimusasiakas, voit lähteä mukaamme tekemään ympäristöystävällisiä tekoja ja ansaitsemaan ilmaista aurinkosähköä. Mukaan pääset rekisteröitymällä ja kirjautumalla Oma Fortumiin, jonka etusivulta löytyvän painikkeen avulla voit liittää itsesi mukaan. Liittymisesi jälkeen lähetämme sinulle säännöllisesti sähköpostitse haasteita erilaisiin ympäristötekoihin, joita tekemällä ansaitset ilmaisia aurinkosähkötunteja.

Ympäristötekoihin osallistuminen on aina vapaaehtoista.
 

Minulla ei ole sopimusta aurinkosähköstä, voinko silti kerätä tunteja?

Et tarvitse sopimusta aurinkosähkön ostamisesta tai aurinkopaneeleja ansaitaksesi maksuttomia aurinkosähkötunteja. Hankimme kerättyjä tunteja vastaavan määrän alkuperäsertifioitua aurinkosähköä. Näin voimme hyvittää kerätyt tunnit aurinkosähkönä, vaikka sinulla ei olisikaan varsinaista aurinkosähkösopimusta.

Miksi minun tarvitsee tunnistautua liittyäkseni?

Sinun tulee kirjautua joko Oma Fortum -tunnuksella, tai tunnistautua mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla.  Näin voimme tunnistaa sinut asiakkaaksemme ja hyvittää keräämäsi ilmaiset tunnit oikealle laskulle. Oma Fortum –tunnukset ovat maksuttomat, ja voit käyttää niitä myös sähkönkulutuksesi seuraamiseen.

Maksaako liittyminen tai osallistuminen jotakin?

Liittyminen tai ohjelmaan osallistuminen on maksutonta. Saatamme ajoittain tarjota haasteita, joihin osallistumisesta voi tulla kustannuksia (esimerkiksi maksullisiin päästökompensointeihin osallistuminen), mutta pyrimme pääsääntöisesti tarjoamaan maksuttomia, pieniä ympäristöhaasteita. Voit aina itse valita, mihin tekoihin haluat osallistua.

Helppo sopimuksen valinta

Miten asut ja mitä arvostat? Valitse sähkö­so­pimus sen mukaan.

Aloita tästä

Yhdessä -blogi

Inspiraatiota ja hyödyllistä lukemista.

Yhdessä blogi

Tilaa uutiskirje

Oma Fortum palvelusi

Verkossa ja mobiilisovelluksena. 

Lue lisää

Ilmoittaudut siellä myös Pikku juttu -etuohjelmaan.