Pikku juttuja, jotka näkyvät sähkölaskussasi

Tee pieniä ilmas­to­tekoja – säästät rahaa ja ympäristöä.

Kuljemme kohti puhtaampaa maailmaa tarjoamalla ilmastoystävällistä, aina 100 % hiilidioksidipäästötöntä sähköä sekä kierrätysratkaisuja ja sähköauton latauspalveluja. Muutos ei kuitenkaan onnistu yksin, vaan tarvitsemme siihen myös sinun apuasi.

Kierrätä, torju ruokahävikkiä, pyöräile...

Pikku juttu -etuohjelma tarjoaa Fortumin asiakkaille mahdollisuuden osallistua muutokseen. Nyt voit  maksaa osan sähkölaskustasi tekemällä pieniä arkisia ilmastotekoja, kuten kierrättämällä, torjumalla ruokahävikkiä tai pyöräilemällä töihin. Jo yhden haasteen suorittamalla voit ansaita kymmeniä ilmaisia sähkötunteja.

Pikku juttuja, mutta kun tarpeeksi moni liittyy mukaan, niistä kasvaa iso. Siksi haluamme kutsua kaikkia asiakkaamme tekemään kanssamme tekoja puhtaamman tulevaisuuden puolesta, ja palkita teoista pienemmällä sähkölaskulla.

Miten tämä toimii?

F1
1. Lähde mukaan matkaamme

Rekisteröidy tai kirjaudu Oma Fortumiin. Oma Fortumin etusivulta löydät linkin, jonka kautta pääset liittymään mukaan.

F3
2. Tee pieniä ilmastotekoja

Lähetämme sinulle sähköpostitse haasteita erilaisiin ilmastotekoihin, joita tekemällä ansaitset ilmaisia sähkötunteja.

F17
3. Nauti ansaitsemastasi sähköstä

Kiitoksena tekemistäsi ilmastoteoista hyvitämme ansaitsemasi tunnit vuosittain sähkölaskultasi.

Mukaan pääset helposti

Lähtemällä mukaan ansaitset heti 24 ilmaista sähkötuntia! Saat lunastettua tunnit kirjautumalla Oma Fortumiin ja liittymällä mukaan. Näin varmistamme, että tunnit kertyvät oikeaan osoitteeseen.

Lähde mukaan


Liittymisesi jälkeen saat sähköpostitse tiedon ilmastoteoista, joihin osallistumalla voit ansaita lisää aurinkoenergialla tuotettua sähköä. Samalla näet, kuinka monta sähkötuntia olet jo ansainnut.

Pikku juttu – iso vaikutus

Suihkussa saattaa vierähtää pidempi aika kuin olisi tarpeen. Yksi helppo keino oman suihkuajan lyhentämiseen on hanan sulkeminen saippuoinnin ajaksi. Jo pienellä teolla on yllättävän suuret vaikutukset. 4 minuutin suihku 8 minuutin sijaan pienentää hiilijalanjälkeäsi 0,5 % vuodessa. Jos miljoona suomalaista puolittaa suihkuajan, säästyy 5 000 henkilön kokonaishiilijalanjälki *. Eli pikku juttu, mutta iso vaikutus!

*Lähde: Sitra.fi

 

Usein kysytyt kysymykset

Mitä aurinkosähkötunnit ovat?

Aurinkosähkötunnit ovat ilmaista auringolla tuotettua sähköä. Voit ansaita ilmaisia aurinkosähkötunteja osallistumalla erilaisiin ympäristötekoihin. Tuntien määrä voi vaihdella riippuen ympäristötekojen laajuudesta. Keräämäsi tunnit lasketaan yhteen ja hyvitetään vuosittain sähkölaskultasi.

Miten voin ansaita maksuttomia aurinkosähkötunteja?

Kun olet Fortumin sähkösopimusasiakas, voit lähteä mukaamme tekemään ympäristöystävällisiä tekoja ja ansaitsemaan ilmaista aurinkosähköä. Mukaan pääset rekisteröitymällä ja kirjautumalla Oma Fortumiin, jonka etusivulta löytyvän painikkeen avulla voit liittää itsesi mukaan. Liittymisesi jälkeen lähetämme sinulle säännöllisesti sähköpostitse haasteita erilaisiin ympäristötekoihin, joita tekemällä ansaitset ilmaisia aurinkosähkötunteja.

Ympäristötekoihin osallistuminen on aina vapaaehtoista.
 

Minulla ei ole sopimusta aurinkosähköstä, voinko silti kerätä tunteja?

Et tarvitse sopimusta aurinkosähkön ostamisesta tai aurinkopaneeleja ansaitaksesi maksuttomia aurinkosähkötunteja. Hankimme kerättyjä tunteja vastaavan määrän alkuperäsertifioitua aurinkosähköä. Näin voimme hyvittää kerätyt tunnit aurinkosähkönä, vaikka sinulla ei olisikaan varsinaista aurinkosähkösopimusta.

Miksi tarvitsen Oma Fortum –tunnukset?

Tarvitset Oma Fortum –tunnukset, jotta voimme tunnistaa sinut asiakkaaksemme ja hyvittää keräämäsi ilmaiset tunnit oikealle laskulle. Oma Fortum –tunnukset ovat maksuttomat.

Maksaako liittyminen tai osallistuminen jotakin?

Liittyminen tai ohjelmaan osallistuminen on maksutonta. Saatamme ajoittain tarjota haasteita, joihin osallistumisesta voi tulla kustannuksia (esimerkiksi maksullisiin päästökompensointeihin osallistuminen), mutta pyrimme pääsääntöisesti tarjoamaan maksuttomia, pieniä ympäristöhaasteita. Voit aina itse valita, mihin tekoihin haluat osallistua.