Liitä kotisi kaukolämpöön

Kaukolämpöön voidaan liittää niin vanhat kuin uudetkin kiinteistöt, jotka sijaitsevat kaukolämpöverkkomme lähellä. Valitsemalla kaukolämmön valitset mielenrauhan ja liityt tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon.

Climate and resources
Entistä ekologisempi ja energiatehokas
District heating
Huoleton ja toimintavarma lämmitys
Cost efficient
Edullinen ja vakaa hinta
Etuja Fortumin asiakkaille

Näin hankit kaukolämpöliittymän pientaloon

1. Selvitä onko kaukolämpö saatavilla taloosi
  • Selvitä kartasta sijaitseeko talosi kaukolämpöverkon lähellä.  Liittymän hinnan ja käyttökustannukset voit arvioida kustannuslaskurilla.
2. Kun valintasi on kaukolämpö
  • Ole Fortumiin yhteydessä ja toimita yhteystiedot ja alustava rakentamisaikataulu. Ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella tai soita asiakaspalveluun, puhelinnumero on alla.
3. Tarjous kaukolämmöstä
  • Fortum tekee liittymistarjouksen.
4. Arkkitehtisuunnittelu
  • Asiakkaan arkkitehti määrittää kaukolämpölaitteiston sijainnin ja tilavarauksen.
5. LVI-suunnittelu
  • Asiakkaan LVI-suunnittelija toimittaa kaukolämpösuunnitelmat sähköisesti Fortumille hyväksyttäväksi.
6. Sopimuksen allekirjoitus ja liittymän laskutus
  • Fortum lähettää liittymissopimuksen allekirjoitettavaksi ja liittymän rakentamisaikataulun. Fortum laskuttaa liittymismaksun.
7. Kaukolämpöliittymän rakentaminen
  • Fortum vastaa liittymän rakentamisesta sisältäen materiaalit, kaivuutyöt sekä lupahakemuksen. Toteutusaika on 2-3 kuukautta.
8. Urakoitsijakuvien toimittaminen

Omakotitalon liittymismaksu

Omakotitalon liittymismaksu on alkaen 5 800 €. Liittymismaksua korotetaan 370 €/m, jos asiakkaalle rakennettavan johdon kokonaispituus jakelulinjasta mittauskeskukselle ylittää 20 metriä. Liittymismaksu sovitaan tapauskohtaisesti erikseen, jos kiinteistö on käyttötarkoitukseltaan tai liittymisjohdon rakentamisen osalta tavanomaisesta poikkeava.

Voit saada kotitalousvähennystä liittymismaksusta sekä lämmönsiirtimen asennuksen työn osuudesta vaihtaessasi toisesta lämmitysmuodosta kaukolämpöön. Lisätietoa löydät verottajan sivuilta.