Fortum Hintatakuu

Fortum Hintatakuu on vaihtuvahintaisen Fortum Tarkka-sopimuksen lisäpalvelu. Hintatakuu-palvelun avulla voit lukita sähkön hinnan väliaikaisesti. Hintatakuu pienentää hintariskiä, joka liittyy pörssisähkösopimuksiin.

Lisää Hintatakuu Tarkka-sopimukseen

Fortum Hintatakuun hyödyt sinulle

Market driven
Suojaudut hintariskiltä

On reilua, että sinulla on mahdollisuus hyödyntää sähköpörssin hintavaihtelut, mutta myös suojautua hinnan nousulta tarvittaessa.

Smart energy solutions
Saat tarjoukset henkilökohtaisesti

Sinun ei tarvitse käyttää aikaasi sopivien kiinnitysajankohtien etsimiseen vaan löydät tarjoukset helposti Oma Fortumista.

Easiness
Sinä päätät

Kuittaat tarjouksen hyväksytyksi, jos päätät lukita hinnan tarjoamallemme 2 kk aikajaksolle. Tämän jälkeen hinnoittelu palautuu taas automaattisesti tuntihinnoitteluun, jos et halua tehdä uutta kiinnitystä.

Tilaa Fortum Tarkka ja lisää Hintatakuu sopimukseen

Fortum Tarkka -sähkösopimus seuraa pörssi­sähkön hintaa tunneittain – voit seurata Oma Fortum-sovel­luksen kautta tunti­hintoja ja kulutus­ke­hi­tystä. Näin voit ajoittaa kulutustasi edulli­sille tunneille.


Lue lisää Fortum Tarkka -sopimuksesta

Voit tarkistaa tuntihinnan puhelimestasi

TOIMITUSVELVOLLISUUSTUOTE

Toistaiseksi voimassa oleva Fortum Tarkka

Pörssisähkön tuntihinta + 0,40 c/kWh. Perusmaksu 3,99 €/kk. (sis. alv 10%)

Lisäominaisuudet valinnan mukaan:
- Hinnan lukitsemismahdollisuus 5,90 €/kk (sis. alv 24%)
- Aurinkoenergialla tuotettu 5,77 €/kk (sis. alv 10%)
- Muulla uusiutuvalla energialla tuotettu 4,35 €/kk (sis. alv 10%)
- Fortum Maksuturva -vakuutus 5,90 €/kk (sis. alv 24%)

Fortum Tarkka on toimitusvelvollisuustuotteemme.

(Hinnat: alv. 10% 1.12.2022-30.4.2023. Tämän jälkeen alv. nousee 24 %:iin)

Tilaa Fortum Tarkka
↓  NÄIN ONNISTUT  ↓
1. a)
UUSI SÄHKÖSOPIMUS
Jos olet nyt tekemässä uutta sähkösopimusta, tilaa Tarkka-sopimus Hintatakuulla verkossa tästä.
1. b)
HINTATAKUU NYKYISEEN SOPIMUKSEEN
Jos sinulla on jo Fortum Tarkka -sähkösopimus, voit tilata siihen Hintatakuun  tai tilaa tästä.

Voit tilata palvelun myös  asiakaspalvelusta tai muuttopuhelimesta.
2.
HYÖDYNNÄ OMA FORTUMIN HINTATARJOUKSET
Kirjaudu Oma Fortum -palveluun. Sieltä löydät löydät jokaisen kuukauden 1. ja 15. päivä uuden tarjouksen kahden kuukauden kiinteästä hinnasta. Hyväksy Hintatakuu-tarjous viimeistään kuukauden 14. päivänä tai kuun lopussa. Hyväksymäsi kiinteän hinnan jakso alkaa aina seuraavan kuukauden alussa. Paluu takaisin vaihtuvahintaiseen malliin tapahtuu automaattisesti jakson päätyttyä. 
 
3.
VOIMASSAOLO
Hintatakuun voimassaolo on toistaiseksi ja jos vaihdat Tarkka-sopimuksen toiseen, päättyy myös Hintatakuun voimassaolo. 

Voit vaihtaa hinnoittelumallia

Paluu takaisin vaihtuvahintaiseen malliin tapahtuu automaattisesti jakson päätyttyä.
Suosittelemme Hintatakuuta sähkölämmittäjille, sekä kaikille Tarkka-sopimusasiakkaille, jotka haluavat saada meiltä tarjouksia sähköpostiin tai tekstiviestillä.

Sovelluksessa seuranta euroina kuukauden alusta

Talvipakkasilla sähkön markkinahinnalla on taipumus nousta.

Mitkä asiat vaikuttavat pörssisähkön hintaan?

Vuode­nai­kojen ja vuoro­kauden aikojen välillä hinnat vaihte­levat kysynnän ja tarjonnan mukaan. Tuntihinnat muodostuvat edellisenä päivänä käydyn huutokaupan perusteella.

Esimer­kiksi nämä tekijät yhdessä vaikut­tavat Pohjois­maissa myydyn pörssisähkön hintaan:

  • Kysyntä: kuinka paljon sähköä käytetään kodeissa, julkisissa tiloissa ja teollisuudessa
  • Tarjonta: kuinka paljon sähköä tarjotaan/tuotetaan voimalaitoksissa
  • Lämpötila: lämmitys-/viilennystarve
  • Polttoaineiden hinta: millä sähköä tuotetaan
  • Vesimäärä: sadeveden ja sulamavesien määrä
  • Vesivarannot: Pohjoismaissa on paljon vesivoimalaitoksia. Kuinka paljon vesivoimaa voidaan tuottaa vuoden eri aikoina, riippuu siitä paljonko vettä on voitu varastoida tulevaa tuotantoa varten. Suuret vesivarannot löytyvät Norjasta.
  • Siirtokapasiteetti: kuinka paljon sähköä voidaan siirtää maan rajojen yli.

Tarkan hinnat perustuvat pörssisähkön vuorokautiseen tuntihinnoitteluun. Löydät sekä kuluvan vuorokauden hinnat että kuukausikeskiarvot täältä: Tarkan hinnat

Kysymyksiä ja vastauksia Hintatakuusta

Miksi Hintatakuu?
Chevron down

Fortum Hintatakuu -lisäarvopalvelu antaa sinulle mahdollisuuden lukita tuntihintaisen sähkösopimuksen hinta kiinteäksi tietyksi määräajaksi tarjouksemme mukaisesti, Näin voit suojautua markkinahinnan vaihteluilta  lukitun hintajakson aikana. Hinta­takuu pienentää hinta­riskiä, joka liittyy pörssi­säh­kö­so­pi­muksiin.

Kun sinulla on käytössäsi Fortum Hintatakuu, saat Oma Fortum-palveluun tarjouksia kaksi kertaa kuukaudessa; jokaisen kuukauden 1. ja 15 päivä.  Jos hyväksyt tarjouksen, niin kiinnitysjakson jälkeen sopimuksesi siirretään automaattisesti takaisin tuntihinnoitteluun.

Miten saan Hintatakuu-tarjoukset?
Chevron down

Kulloinkin voimassa olevat hintatarjoukset ovat nähtävissä ja hyväksyttävissä Oma Fortum -verkkopalvelussa sekä puhelinsovelluksessa.

Mitä tapahtuu kun Tarkka-sopimus päättyy?
Chevron down

Hintatakuu on toistaiseksi voimassa oleva lisäpalvelu, kuten myös siihen liitetty Tarkka-sähkösopimus. Hintatakuu jatkuu myös muutossa, jos siirrät nykyiset sopimuksesi uuteen osoitteeseen. Jos olet epävarma onko Hintatakuu voimassa tai haluat peruuttaa palvelun käytön, ole yhteydessä Fortum muuttopuhelimeen tai asiakaspalveluumme.
Näet voimassa olevat sopimuksesi myös Oma Fortum palvelussasi kirjautumalla omille sivuillesi.

Miten Hintatakuu laskutetaan?
Chevron down

Fortum Hintatakuu veloitetaan sähkölaskullasi.

Fortum Hintatakuu, sopimusehdot

Yleistä
Chevron down

Fortum Hintatakuu-lisäpalvelulla asiakas saa mahdollisuuden suojautua Fortum Tarkka -pörssisähkösopimuksen sähköenergian hinnanvaihteluilta kiinnittämällä hinnan ennalta ilmoitetuksi määräajaksi. Kulloinkin voimassa olevat hintatarjoukset ovat nähtävissä ja hyväksyttävissä Oma Fortum -verkkopalvelussa sekä puhelinsovelluksessa. Jos asiakas ei hyväksy tarjousta kiinteästä hintajaksosta, jatkuu sähkösopimus normaalisti sopimuksen mukaisena.

1. SOPIMUKSEN KESTO JA IRTISANOMINEN
Chevron down

Fortum Hintatakuu -lisäpalvelu on voimassa toistaiseksi paitsi, jos asiakas on hyväksynyt tarjouksen kiinteästä hintajaksosta. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen sekä Hintatakuu-lisäpalvelu että siihen liitetty sähkösopimus ovat määräaikaisia. Kiinteähintaisen määräaikaisjakson päätyttyä sopimukset jatkuvat alkuperäisten sopimusten mukaisina. 

Määräaikaisjakson ulkopuolella asiakkaalla on oikeus irtisanoa sopimus kahden viikon irtisanomisajalla ja Fortumilla on oikeus irtisanoa sopimus yhden kuukauden irtisanomisajalla. Fortumilla on oikeus purkaa lisäpalvelusopimus, jos asiakas on olennaisesti rikkonut sopimukseen perustuvia maksu- tai sopimusvelvoitteitaan eikä sopimusrikkomusta ole oikaistu Fortumin kirjallisesti ilmoittamassa kohtuullisessa määräajassa.

Fortum Hintatakuu-sopimus on lisäpalvelusopimus eikä korvaa asiakkaan varsinaista sähkösopimusta. Asiakkaan sähkösopimuksen päättyessä päättyy myös tämä sopimus.

2. LISÄPALVELUN HINTA JA TIETOJEN SOVELTAMINEN LASKUTUKSESSA
Chevron down

Fortum Hintatakuu -lisäpalvelun kulloinkin voimassa oleva kuukausimaksu laskutetaan sähkölaskun yhteydessä. Hintatarjouksen hyväksymisestä ei veloiteta erikseen.

3. MUUTOKSET SOPIMUSEHTOIHIN JA HINTOIHIN
Chevron down

Verojen, julkisten maksujen ja muiden näihin rinnastettavien maksujen muutosten vaikutus sopimuksen hintaan huomioidaan välittömästi niiden voimaantulosta lukien. Palveluntuottaja ilmoittaa asiakkaalle näiden vaikutuksesta hinnoitteluun mahdollisimman nopeasti saatuaan tiedon muutoksesta.

Palveluntuottaja voi muuttaa sopimusehtoja tai -hintoja ilmoittamalla niistä asiakkaalle 1 kuukausi ennen muutoksen voimaantuloa. Palveluntuottaja ilmoittaa näistä muutoksista lähettämällä ilmoituksen ensisijaisesti asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen tai muuhun asiakkaan kanssa sovittuun osoitteeseen.

4. MUUT EHDOT
Chevron down

Fortumilla on oikeus sopimusta tehtäessä tarkistaa asiakkaan luottokelpoisuus. Mikäli luottokelpoisuudessa ilmenee puutteita, voi Fortum edellyttää asiakasta toimittamaan hyväksyttävän vakuuden tai ennakkomaksun saataviensa turvaamiseksi.

Fortum Hintatakuu -lisäpalvelu voidaan tehdä kuluttaja-asiakkaille, joiden sähkönkäyttö on alle 50 000 kWh vuodessa.

Näiden ehtojen lisäksi sovelletaan Sähkönmyynti- ja toimitusehtoja (sopimuksen tekohetkellä voimassa SME2014 ja STE2019) tai niitä korvaavia vastaavia alalla käytettäviä ehtoja soveltuvin osin.

Autamme kaikissa sopimusasioissa puhelimitse

Moving

Sopimus ja muutto

0200 80000

pvm/mpm

Muuttopuhelin on käytössäsi:

ma-pe 8-17

Customer service

Asiakasneuvonta ja laskukyselyt

0200 19000

pvm/mpm

Kysy mitä vaan sopimukseesi liittyvää:

ma-pe 8-17


Helppo sopimuksen valinta

Miten asut ja mitä arvostat? Valitse sähkö­so­pimus sen mukaan.

Aloita tästä

Yhdessä-blogi

Inspiraatiota ja hyödyllistä lukemista.

Yhdessä-blogi

Tilaa uutiskirje

Pikku juttu -etuohjelma

Tee pieniä ilmas­to­tekoja – säästät rahaa ja ympäristöä.

Lue ja liity mukaan