Fortum Hintatakuu

Fortum Hintatakuu on vaihtuvahintaisen Fortum Tarkka-sopimuksen lisäpalvelu. Hintatakuu-palvelun avulla voit lukita sähkön hinnan väliaikaisesti. Hintatakuu pienentää hintariskiä, joka liittyy pörssisähkösopimuksiin.

Lisää Hintatakuu Tarkka-sopimukseen

Fortum Hintatakuun hyödyt sinulle

Market driven
Suojaudut hintariskiltä

On reilua, että sinulla on mahdollisuus hyödyntää sähköpörssin hintavaihtelut, mutta myös suojautua hinnan nousulta tarvittaessa.

Smart energy solutions
Saat tarjoukset henkilökohtaisesti

Sinun ei tarvitse käyttää aikaasi sopivien kiinnitysajankohtien etsimiseen vaan löydät tarjoukset helposti Oma Fortumista.

Easiness
Sinä päätät

Kuittaat tarjouksen hyväk­sy­tyksi, jos päätät lukita hinnan tarjoa­mal­lemme aikajak­solle. Tämän jälkeen hinnoittelu palautuu taas automaat­ti­sesti tunti­hin­noit­teluun, jos et halua tehdä uutta kiinni­tystä.

Tilaa Fortum Tarkka ja lisää Hintatakuu sopimukseen

Fortum Tarkka -sähkösopimus seuraa pörssi­sähkön hintaa tunneittain – voit seurata Oma Fortum-sovel­luksen kautta tunti­hintoja ja kulutus­ke­hi­tystä. Näin voit ajoittaa kulutustasi edulli­sille tunneille.


Lue lisää Fortum Tarkka -sopimuksesta

Voit tarkistaa tuntihinnan puhelimestasi

TOIMITUSVELVOLLISUUSTUOTE

Toistaiseksi voimassa oleva Fortum Tarkka

Pörssisähkön tuntihinta + 0,40 c/kWh. Perusmaksu 3,99 €/kk. (sis. alv 10%)

Lisäominaisuudet valinnan mukaan:
- Hinnan lukitsemismahdollisuus 5,90 €/kk (sis. alv 24%)
- Aurinkoenergialla tuotettu 5,77 €/kk (sis. alv 10%)
- Muulla uusiutuvalla energialla tuotettu 4,35 €/kk (sis. alv 10%)
- Fortum Maksuturva -vakuutus 5,90 €/kk (sis. alv 24%)

Fortum Tarkka on toimitusvelvollisuustuotteemme.

(Hinnat: alv. 10% 1.12.2022-30.4.2023. Tämän jälkeen alv. nousee 24 %:iin)

Tilaa Fortum Tarkka
↓  NÄIN ONNISTUT  ↓
1. a)
UUSI SÄHKÖSOPIMUS
Jos olet nyt tekemässä uutta sähkösopimusta, tilaa Tarkka-sopimus Hintatakuulla verkossa tästä.
1. b)
HINTATAKUU NYKYISEEN SOPIMUKSEEN
Jos sinulla on jo Fortum Tarkka -sähkösopimus, voit tilata siihen Hintatakuun  tai tilaa tästä.

Voit tilata palvelun myös  asiakaspalvelusta tai muuttopuhelimesta.
2.
HYÖDYNNÄ OMA FORTUMIN HINTATARJOUKSET

Kirjaudu Oma Fortum -palveluun.

Hintakiinnitystarjoukset kiinteästä hintajaksosta päivittyvät palveluun ja voit asiakkaana päättää, hyödynnätkö kiinteän hinnan vai jatkatko markkinahinnalla.

Kiinnityshinta ja -kausi määräytyvät markkinatilanteen mukaisesti ja saattavat vaihdella nopeastikin.

Hyväksymäsi kiinteän jakson hinta alkaa aina seuraavan kuukauden alussa.

Paluu takaisin vaihtuvahintaiseen malliin tapahtuu automaattisesti jakson päätyttyä.

3.
VOIMASSAOLO
Hintatakuun voimassaolo on toistaiseksi ja jos vaihdat Tarkka-sopimuksen toiseen, päättyy myös Hintatakuun voimassaolo. 

Voit vaihtaa hinnoittelumallia

Paluu takaisin vaihtuvahintaiseen malliin tapahtuu automaattisesti jakson päätyttyä.
Suosittelemme Hintatakuuta sähkölämmittäjille, sekä kaikille Tarkka-sopimusasiakkaille, jotka haluavat saada meiltä tarjouksia sähköpostiin tai tekstiviestillä.

Fortum Tarkka-asiakas:
Tilaa Hintatakuu

Uusi Fortum-asiakas:
Tilaa Hintatakuu+Tarkka

Sovelluksessa seuranta euroina kuukauden alusta

Talvipakkasilla sähkön markkinahinnalla on taipumus nousta.

Mitkä asiat vaikuttavat pörssisähkön hintaan?

Vuode­nai­kojen ja vuoro­kauden aikojen välillä hinnat vaihte­levat kysynnän ja tarjonnan mukaan. Tuntihinnat muodostuvat edellisenä päivänä käydyn huutokaupan perusteella.

Esimer­kiksi nämä tekijät yhdessä vaikut­tavat Pohjois­maissa myydyn pörssisähkön hintaan:

 • Kysyntä: kuinka paljon sähköä käytetään kodeissa, julkisissa tiloissa ja teollisuudessa
 • Tarjonta: kuinka paljon sähköä tarjotaan/tuotetaan voimalaitoksissa
 • Lämpötila: lämmitys-/viilennystarve
 • Polttoaineiden hinta: millä sähköä tuotetaan
 • Vesimäärä: sadeveden ja sulamavesien määrä
 • Vesivarannot: Pohjoismaissa on paljon vesivoimalaitoksia. Kuinka paljon vesivoimaa voidaan tuottaa vuoden eri aikoina, riippuu siitä paljonko vettä on voitu varastoida tulevaa tuotantoa varten. Suuret vesivarannot löytyvät Norjasta.
 • Siirtokapasiteetti: kuinka paljon sähköä voidaan siirtää maan rajojen yli.

Tarkan hinnat perustuvat pörssisähkön vuorokautiseen tuntihinnoitteluun. Löydät sekä kuluvan vuorokauden hinnat että kuukausikeskiarvot täältä: Tarkan hinnat

Hintatakuusta kysyttyä

Miksi Hintatakuu?

Fortum Hintatakuu -lisäarvopalvelu antaa sinulle mahdollisuuden lukita tuntihintaisen sähkösopimuksen hinta kiinteäksi tietyksi määräajaksi tarjouksemme mukaisesti, Näin voit suojautua markkinahinnan vaihteluilta  lukitun hintajakson aikana. Hinta­takuu pienentää hinta­riskiä, joka liittyy pörssi­säh­kö­so­pi­muksiin.

Kun sinulla on käytössäsi Fortum Hintatakuu, saat Oma Fortum-palveluun tarjouksia kaksi kertaa kuukaudessa; jokaisen kuukauden 1. ja 15 päivä.  Jos hyväksyt tarjouksen, niin kiinnitysjakson jälkeen sopimuksesi siirretään automaattisesti takaisin tuntihinnoitteluun.

1.5.2023 alkaen Hintatakuun kiinnitystarjoukset ovat saatavilla OmaFortumissa joka kuun ensimmäinen tiistai-torstai. Kiinnitys koskee seuraavaa kuukautta ja niitä voi halutessaan tehdä vuodessa jopa 12 eli joka kuukausi.

Miten saan Hintatakuu-tarjoukset?

Kulloinkin voimassa olevat hintatarjoukset ovat nähtävissä ja hyväksyttävissä Oma Fortum -verkkopalvelussa sekä puhelinsovelluksessa.

Mitä tapahtuu kun Tarkka-sopimus päättyy?

Hintatakuu on toistaiseksi voimassa oleva lisäpalvelu, kuten myös siihen liitetty Tarkka-sähkösopimus. Hintatakuu jatkuu myös muutossa, jos siirrät nykyiset sopimuksesi uuteen osoitteeseen. Jos olet epävarma onko Hintatakuu voimassa tai haluat peruuttaa palvelun käytön, ole yhteydessä Fortum muuttopuhelimeen tai asiakaspalveluumme.
Näet voimassa olevat sopimuksesi myös Oma Fortum palvelussasi kirjautumalla omille sivuillesi.

Miten Hintatakuu laskutetaan?

Fortum Hintatakuu veloitetaan sähkölaskullasi.

Miten Hintatakuun hintakiinnityksen hinta määräytyy? Miksi hintakiinnityksen hinta voi olla kalliimpi tai halvempi kuin pörssisähkön hinta?

Jotta voimme tarjota sinulle kiinteähintaista sähköä kiinnitysjakson ajaksi, suojaamme ennakoitua sähkön käyttöään vastaavan määrän sähköä jo valmiiksi Nasdaqin sähkön futuurimarkkinan hintatason mukaisesti. Hintatakuun hintakiinnityksen hinta perustuu sähkön futuurimarkkinan hintatasoon.

Pörssisähköä hinnoitellaan eri tavalla kuin sähkön kiinteää hintaa, minkä vuoksi hinnat eivät ole suoraan vertailukelpoiset. Pörssisähkön hinta määritetään tunneittain Nord Poolin sähköpörssissä ja kiinteät hinnat puolestaan Nasdaqin futuurimarkkinalla.

Pörssisähkön toteutunut keskihinta voi olla korkeampi tai alhaisempi kuin kiinnitys. Hintakiinnitys tuo ennustettavuutta, kun tiedät sähkösi hinnan jo etukäteen.

Kannattaisiko minun hyväksyä hintakiinnitystarjous vai jäädä pörssisähkölle?

On sinun päätöksesi haluatko kiinnittää sähkösi hinnan.

Hintakiinnitystarjouksen hinta perustuu hintatasoon, jonka markkinat ennustavat tulevaisuuteen kiinnitysjakson ajalle. Pörssisähkön toteutunut keskihinta voi olla korkeampi tai alhaisempi kuin kiinnitys, riippuen markkinahinnan kehityksestä. Hyväksymällä tarjouksen saat ennustettavuutta kiinnitysjakson ajalle, kun tiedät sähkösi hinnan jo etukäteen. Tämä mahdollistaa sähkönkäytön joustavasti mihin kellonaikaan tahansa samaan hintaan.

Hintatakuun hintakiinnitysten uudistuksesta kysyttyä

Miten Hintatakuun tarjoukset toimivat jatkossa?

1.5.2023 alkaen Hintatakuun kiinnitystarjoukset ovat saatavilla OmaFortumissa joka kuun ensimmäinen tiistai-torstai. Kiinnitys koskee seuraavaa kuukautta ja niitä voi halutessaan tehdä vuodessa jopa 12 eli joka kuukausi.

Saat muistutusviestin sähköpostilla tai tekstiviestillä, kun tarjous on saatavilla Oma Fortumissa.

Miksi hintakiinnityksen hyväksymisaika muuttuu kolmeen päivään kuussa?

1.5.2023 alkaen hintakiinnityksen hyväksymisaika on kolme päivää. Sähkön futuurihinnat, joihin hintakiinnityksen hinta perustuu, voivat vaihdella nopeasti, minkä vuoksi hintakiinnitystarjoukset ovat lyhyen aikaa voimassa.

Miksi hintakiinnityksen pituus muuttuu yhteen kuukauteen?

1.5.2023 alkaen hintakiinnityksen pituus on yksi kuukausi. Sähkön futuurihinnat, joihin hintakiinnityksen hinta perustuu, voivat vaihdella nopeasti ja saamamme palautteen perusteella asiakkaat eivät myöskään mielellään kiinnitä hintaa pitkäksi aikaa.

Voiko Hintatakuun kiinnityksen perua?

Kyllä, kiinnityksissä on kuluttajasuojalain mukainen 14 päivän peruutusoikeus, joka lasketaan kiinnitystarjouksen hyväksymisestä. Tehdessäsi kiinnityksen, saat sähköpostiisi vahvistuksen, joka sisältää peruutuslomakkeen. Peruutuksen voi tehdä lähettämällä lomakkeet sähköpostitse, postitse, OmaFortumissa (tulossa 1.5.2023) tai soittamalla asiakaspalveluun.

Peruutusoikeus on voimassa vain 14 päivää ja tämän jälkeen hintakiinnitys ja sähkösopimus ovat määräaikaisia kiinnityksen ajan.

Mikä Hintatakuun sopimusehdoissa muuttuu?

Tarkensimme Hintatakuun sopimusehtoja ja pyrimme jatkossakin kehittämään palvelua ja reagoimaan markkinoilla tapahtuviin muutoksiin voidaksemme tarjota sinulle parasta mahdollista lisäarvoa. Sopimusehtojen muutoksen myötä Fortum pidättää oikeuden:

 • muuttaa Hintakiinnitystarjousta siihen saakka, kunnes Asiakas on hyväksynyt tarjouksen,
 • rajoittaa Asiakkaille tehtyjen Hintakiinnitystarjousten määrää ja saatavuutta sekä
 • rajoittaa sitä, kuinka monta kertaa Asiakas voi hyväksyä hintakiinnitystarjouksia Hintakiinnitysjaksoa kohti,
 • Hintatakuun irtisanomisen yhteydessä Fortumilla on oikeus laskuttaa Hintatakuun kuukausimaksu koko alkaneen kalenterikuukauden ajalta sekä ennenaikaisesta hintakiinnitysjakson irtisanomisesta sinun tulee maksaa irtisanomismaksu, joka koostuu hallinnollisesta maksusta sekä mahdollisista välittömistä taloudellisista tappioista Fortumille.
 • kuukausihinta veloitetaan joka kuukausi, vaikket olisi käyttänyt tarjousta hinnan kiinnittämisestä.

Fortum Hintatakuu, sopimusehdot

1. YLEISTIETOA HINTATAKUU-LISÄPALVELUSTA

Voimassa 1.5.2023 alkaen

1.1 Hintatakuu -lisäpalvelu (”Hintatakuu”) on Fortum Markets Oy:n (”Fortum”) kuluttaja-asiakkaiden (”Asiakas”) tuntihinnoiteltuihin pörssisähkösopimuksiin (”Sähkösopimus”) tarkoitettu valinnainen lisäpalvelu, jolla Asiakas saa mahdollisuuden suojautua sähköenergian hinnanvaihteluilta normaaleista Sähkösopimukseen perustuvista sähkön toimitusehdoista poiketen niiltä osin, jotka Asiakas hyväksyy Hintatakuuta käyttäessään.

1.2 Hintatakuun avulla Asiakas voi valita kiinteän hinnan sähkölle ennalta määritellyksi sitovaksi määräajaksi (”Hintakiinnitysjakso”). Hintakiinnitysjakson pituus on vähintään yksi (1) kuukausi. Asiakas, jolla on määräaikainen Sähkösopimus, voi hyväksyä tarjouksen Hintakiinnitysjaksosta vain siinä tapauksessa, että hänen määräaikaista Sähkösopimustaan on jäljellä vähintään Hintakiinnitysjaksoa vastaava aika. Jos Asiakas ei hyväksy tarjousta Hintakiinnitysjaksosta, niin Sähkösopimus jatkuu normaalisti Sähkösopimuksen ehtojen mukaisena.

1.3 Sähkösopimukseen sovellettavat yleiset sopimusehdot koskevat soveltuvilta osin myös Hintatakuuta.

2. SOPIMUKSEN KESTO

2.1 Tämä Hintatakuuta koskeva sopimus (”Hintatakuu-sopimus”) on voimassa toistaiseksi sopimuksentekohetkestä alkaen ja koskee vain Sähkösopimuksessa määriteltyä käyttöpaikkaa.

2.2 Hintatakuu -sopimus voidaan tehdä vain asiakkaalle, jonka vuotuinen sähkönkulutus on alle 50 000 kilowattituntia (kWh).

3. HINTAKIINNITYSJAKSOT JA ASIAKKAAN HYVÄKSYNTÄ TARJOTULLE KIINTEÄLLE HINNALLE

3.1 Hintatakuu antaa Asiakkaalle mahdollisuuden suojautua sähköenergian hinnanvaihteluilta Hintakiinnitysjaksojen avulla riippumatta siitä, mitä alkuperäisessä Sähkösopimuksessa määrätään.

3.2 Fortum tekee Asiakkaalle tarjouksen kiinteästä hinnasta määrittelemällensä Hintakiinnitysjaksolle (”Hintakiinnitystarjous”) Fortumin verkkosivulla tai mobiilisovelluksessa (yhdessä “Sivusto”). Hintakiinnitystarjous on Asiakkaan nähtävissä Sivustolla. Markkinahintojen muuttuessa oleellisesti, Fortum pidättää oikeuden:

muuttaa Hintakiinnitystarjousta ja voimassaoloaikaa siihen saakka, kunnes Asiakas on hyväksynyt tarjouksen

rajoittaa Asiakkaille tehtyjen Hintakiinnitystarjousten määrää ja saatavuutta

rajoittaa sitä, kuinka monta kertaa Asiakas voi hyväksyä Hintakiinnitystarjouksia Hintakiinnitysjaksoa kohti.

3.3 Hintatakuu-sopimukseen sitoutumalla Asiakas hyväksyy sähköisen viestinnän käyttämisen Hintatakuuta koskevassa viestinnässä. Kun Asiakas on tehnyt Hintatakuu-sopimuksen, Fortum lähettää Asiakkaalle Hintakiinnitystarjoukseen liittyviä viestejä sekä Asiakkaan hyväksymiä Hintakiinnitystarjouksia koskevat tilausvahvistukset sähköpostitse, tekstiviestillä tai muiden Hintatakuun toteuttamisessa käytettävien sähköisten kanavien kautta. Fortum tekee Hintakiinnitystarjouksen Asiakkaalle asianmukaisessa muodossa, esimerkiksi lähettämällä linkin Sivustolle, jossa Hintakiinnitystarjous avataan ilmoitettuna ajankohtana. Asiakkaan vastuulla on varmistaa, että Asiakkaan sähköpostiosoite, matkapuhelinnumero ja muut tarvittavat yhteystiedot ovat aina oikein ja ajan tasalla.

3.4 Fortum voi valinnaisesti tehdä Hintakiinnitystarjouksen Asiakkaan arvioidun sähkönkulutuksen mukaisesti (asiakkaan profiilin tai aiemman kulutuksen perusteella) tai vain tietylle osuudelle Asiakkaan arvioidusta sähkönkulutuksesta, jolloin jäljelle jäävä osuus laskutetaan Asiakkaan Sähkösopimuksen mukaisesti.

3.5 Kun Hintakiinnitysjakso on päättynyt, Sähkösopimus jatkuu automaattisesti alkuperäisen Sähkösopimuksen hintojen ja muiden ehtojen mukaisesti.

4. LASKUTUS

4.1 Hintatakuun kulloinkin voimassa oleva kiinteä kuukausihinta (”Kuukausimaksu”) laskutetaan sähkölaskun yhteydessä. Kuukausimaksu peritään riippumatta siitä, onko Fortum lähettänyt Hintakiinnitystarjouksen, tai onko Asiakas hyväksynyt Hintakiinnitystarjouksen.

4.2 Hintatakuun kulloinkin voimassa oleva Kuukausimaksu laskutetaan sähkölaskun yhteydessä. Hintakiinnitystarjouksen hyväksymisestä ei veloiteta erikseen.

4.3 Jos Asiakas hyväksyy Hintakiinnitystarjouksen, sähkönkulutus veloitetaan kyseisenä ajanjaksona toteutuneen kulutuksen mukaan Hintakiinnitystarjouksessa määritellyllä kiinteällä hinnalla. Muilta osin sähkönkulutuksesta laskutetaan Sähkösopimuksen ehtojen mukaisesti. Jos Hintakiinnitystarjous on rajoitettu arvioituun kulutukseen tai osuuteen kulutuksesta, vain kyseinen määrä laskutetaan kiinteällä hinnalla ja loppuosa Sähkösopimuksen mukaisesti.

5. SOPIMUKSEN IRTISANOMINEN

5.1 Hintatakuun irtisanominen

5.1.1 Asiakkaalla on oikeus irtisanoa Hintatakuu kahden (2) viikon irtisanomisajalla. Jos Asiakkaalla on Hintatakuu-sopimuksen irtisanomishetkellä voimassa oleva Hintakiinnitysjakso, tai Asiakas on hyväksynyt Hintakiinnitystarjouksen ennen tai jälkeen Hintatakuu-sopimuksen irtisanomista, irtisanominen voi astua voimaan aikaisintaan Hintakiinnitysjakson päätyttyä. Hintatakuun irtisanomisen yhteydessä Fortumilla on oikeus laskuttaa Hintatakuun Kuukausimaksu koko alkaneen kalenterikuukauden ajalta.

5.1.2 Fortumilla on oikeus irtisanoa Hintatakuu-sopimus yhden (1) kuukauden irtisanomisajalla. Jos Asiakas on Fortumin irtisanomisilmoituksen saatuaan hyväksynyt Hintakiinnitystarjouksen, Hintatakuu-sopimus päättyy vasta Hintakiinnitysjakson päätyttyä.

5.1.3 Jos Asiakas on olennaisesti rikkonut Hintatakuu-sopimuksesta johtuvia velvoitteita, Fortumilla on oikeus irtisanoa Hintatakuu-sopimus välittömästi, myös Asiakkaan mahdollisesti hyväksymän Hintakiinnitysjakson osalta.

Jos Asiakkaan Sähkösopimus päättyy ennen hyväksytyn Hintakiinnitysjakson päättymistä Asiakkaan olennaisesta rikkomuksesta johtuvan ennenaikaisen irtisanomisen vuoksi, Asiakkaan on korvattava Fortumille aiheutuneet kustannukset Hintatakuu-sopimuksen kohdan 5.2.2 mukaisesti.

5.1.4 Asiakkaan Sähkösopimuksen irtisanominen johtaa automaattisesti myös tämän Hintatakuu-sopimuksen päättymiseen. Tämän Hintatakuu-sopimuksen irtisanominen ei vaikuta Sähkösopimuksen voimassaoloon.

5.2 Hintakiinnitysjakson irtisanominen

5.2.1 Hintakiinnitystarjouksen hyväksyminen on sitova. Hintakiinnitystä sovelletaan sitovasti Asiakkaan Sähkösopimukseen koko kyseessä olevan Hintakiinnitysjakson ajan. Hintakiinnitysjaksoa tai Sähkösopimusta ei voi irtisanoa ennen Hintakiinnitysjakson päättymistä.

5.2.2 Asiakas on velvollinen maksamaan Fortumille irtisanomismaksun Hintakiinnitysjakson ennenaikaisesta irtisanomisesta. Irtisanomismaksu lasketaan ennenaikaisesti irtisanotusta Hintakiinnitysjaksosta Fortumille aiheutuneiden välittömien taloudellisten tappioiden perusteella.

Fortumille aiheutuneet välittömät taloudelliset tappiot perustuvat toteutuneisiin suojauskustannuksiin, jotka Fortumille on aiheutunut sähkön hinnan kiinnittämisestä hyväksytyn Hintakiinnitysjakson ajaksi. Nämä kustannukset lasketaan i) Asiakkaan Hintakiinnitysjakson aikana ennen Hintakiinnitysjakson irtisanomista kuluttaman sähkön suojauskustannusten ja ii) Asiakkaan irtisanomisen jälkeen Hintakiinnitysjakson jäljellä olevaa määräaikaa koskevien suojauskustannusten perusteella.

Irtisanomismaksu sisältää 100 euron suuruisen kiinteän hallinnointimaksun, joka vaaditaan korvauksena Fortumille aiheutuvasta työstä välittömien taloudellisten menetysten kokonaismäärän laskemiseksi.

Asiakas on velvollinen maksamaan irtisanomismaksun kaikissa tilanteissa, joissa Asiakas vapaaehtoisesti ennenaikaisesti irtisanoo Hintakiinnitysjakson. Irtisanomismaksu maksetaan myös tilanteessa, jossa Hintakiinnitysjakson mukainen sähkön toimitus ei ole alkanut Asiakkaan ennenaikaisen irtisanomisen hetkellä. Irtisanomismaksua ei sovelleta vuoden 2019 sähköntoimitusehtojen (STE2019) kohdissa 15.2.2 ja 15.2.5 tai vuoden 2014 sähkönmyyntiehtojen (SME2014) kohdissa 10.2.1. ja 10.2.5 mainittuihin tilanteisiin.

Markkinahinnan nousua ("negatiivinen ero") ei palauteta Asiakkaalle.

6. VASTUU JA MUUTOKSET

6.1 Hintatakuu tuo Asiakkaalle ennustettavuutta sähkön hintaan Hintakiinnitysjakson ajaksi, jos Asiakas hyväksyy Hintakiinnitystarjouksen. Fortum ei ole vastuussa Asiakkaalle hintaeroista, jotka aiheutuvat Hintakiinnitystarjouksen hyväksymisestä. Asiakkaan hyväksymän Hintakiinnityksen kiinteä hinta voi olla korkeampi tai alhaisempi kuin Sähkösopimuksen mukainen muuttuva hinta tai pörssisähköhinta.

6.2 Verojen, julkisten maksujen ja muiden näihin rinnastettavien maksujen muutosten vaikutus sopimuksen hintaan huomioidaan välittömästi niiden voimaantulosta lukien. Fortum ilmoittaa Asiakkaalle näiden vaikutuksesta hinnoitteluun mahdollisimman nopeasti saatuaan tiedon muutoksesta.

6.3 Fortum voi muuttaa Hintatakuu-sopimusehtoja tai -hintoja lähettämällä ilmoituksen Asiakkaalle yksi (1) kuukausi ennen muutoksen voimaantuloa. Fortum ilmoittaa näistä muutoksista lähettämällä ilmoituksen ensisijaisesti asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen tai muuhun asiakkaan kanssa sovittuun osoitteeseen.

6.4 Asiakkaalla ei ole oikeutta siirtää tämän Hintatakuu-sopimuksen mukaisia oikeuksia ja/tai velvollisuuksia kokonaan tai osittain ilman Fortumilta etukäteen saatua kirjallista suostumusta.

6.5 Fortum pidättää oikeuden siirtää Hintatakuu-sopimuksen mukaiset oikeutensa ja/tai velvollisuutensa samaan konserniin kuuluvalle yritykselle.

7. HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY

Jos haluat lisätietoa oikeuksistasi tai henkilötietojesi käsittelystä, käy osoitteessa https://www.fortum.fi/tietosuoja/tietosuojaseloste

Autamme kaikissa sopimusasioissa puhelimitse

Moving

Sopimus ja muutto

0200 80000

pvm/mpm

Muuttopuhelin on käytössäsi:

ma-pe 8-17

Customer service

Asiakasneuvonta ja laskukyselyt

0200 19000

pvm/mpm

Kysy mitä vaan sopimukseesi liittyvää:

ma-pe 8-17


Helppo sopimuksen valinta

Miten asut ja mitä arvostat? Valitse sähkö­so­pimus sen mukaan.

Aloita tästä

Yhdessä-blogi

Inspiraatiota ja hyödyllistä lukemista.

Yhdessä-blogi

Tilaa uutiskirje

Pikku juttu -etuohjelma

Tee pieniä ilmas­to­tekoja – säästät rahaa ja ympäristöä.

Lue ja liity mukaan