Fortum Hintatakuu

Fortum Hintatakuu on vaihtuvahintaisen Fortum Tarkka-sopimuksen lisäpalvelu. Hintatakuu-palvelun avulla voit lukita sähkön hinnan väliaikaisesti. Hintatakuu pienentää hintariskiä, joka liittyy pörssisähkösopimuksiin.

Fortum Hintatakuun hyödyt sinulle

Market driven
Suojaudut hintariskiltä

On reilua, että sinulla on mahdollisuus hyödyntää sähköpörssin hintavaihtelut, mutta myös suojautua hinnan nousulta tarvittaessa.

Smart energy solutions
Saat tarjoukset sähköpostiisi

Sinun ei tarvitse käyttää aikaasi sopivien kiinnitysajankohtien etsimiseen. Teemme ennusteet Fortumilla, ja lähetämme tarjoukset sinulle.

Easiness
Sinä päätät

Kuittaat tarjouksen hyväksytyksi, jos päätät lukita hinnan tarjoamallemme aikajaksolle, 1-4 kk. Tämän jälkeen hinnoittelu palautuu taas automaattisesti tuntihinnoitteluun.

 

Voit vaihtaa hinnoittelumallia

Paluu takaisin vaihtuvahintaiseen malliin tapahtuu automaattisesti jakson päätyttyä.
Suosittelemme Hintatakuuta sähkölämmittäjille, sekä kaikille Tarkka-sopimusasiakkaille, jotka haluavat saada meiltä tarjouksia sähköpostiin tai tekstiviestillä.

↓  NÄIN ONNISTUT  ↓
1. a)
UUSI SÄHKÖSOPIMUS
Jos olet nyt tekemässä uutta sähkösopimusta, tilaa Tarkka-sopimus Hintatakuulla verkossa tästä.
1. b)
HINTATAKUU NYKYISEEN SOPIMUKSEEN
Jos sinulla on jo määräaikainen Fortum Tarkka -sähkösopimus, voit tilata siihen Hintatakuun Oma Fortum-palvelustasi,  asiakaspalvelusta tai muuttopuhelimesta.
2.
HYÖDYNNÄ HINTATARJOUKSET
Kun saat meiltä hintatarjouksen kiinnitysjaksolle, vastaa lähettämäämme viestiin hyväksymällä tarjous. Paluu takaisin vaihtuvahintaiseen malliin tapahtuu automaattisesti jakson päätyttyä. 
 
3.
JATKOSOPIMUS
HIntatakuu on toistaiseksi voimassa oleva palvelu, eikä ole sidottu Tarkka-sopimuksen määräaikoihin. Jos jatkat uudella 24kk Tarkka-sopimuksella, Vaihtotakuu jatkuu automaattisesti edelleen.
Sovelluksessa seuranta euroina kuukauden alusta
Talvipakkasilla sähkön markkinahinnalla on taipumus nousta.

Mitkä asiat vaikuttavat pörssisähkön hintaan?

Vuode­nai­kojen ja vuoro­kauden aikojen välillä hinnat vaihte­levat kysynnän ja tarjonnan mukaan. Tuntihinnat muodostuvat edellisenä päivänä käydyn huutokaupan perusteella.

Esimer­kiksi nämä tekijät yhdessä vaikut­tavat Pohjois­maissa myydyn pörssisähkön hintaan:

  • Kysyntä: kuinka paljon sähköä käytetään kodeissa, julkisissa tiloissa ja teollisuudessa
  • Tarjonta: kuinka paljon sähköä tarjotaan/tuotetaan voimalaitoksissa
  • Lämpötila: lämmitys-/viilennystarve
  • Polttoaineiden hinta: millä sähköä tuotetaan
  • Vesimäärä: sadeveden ja sulamavesien määrä
  • Vesivarannot: Pohjoismaissa on paljon vesivoimalaitoksia. Kuinka paljon vesivoimaa voidaan tuottaa vuoden eri aikoina, riippuu siitä paljonko vettä on voitu varastoida tulevaa tuotantoa varten. Suuret vesivarannot löytyvät Norjasta.
  • Siirtokapasiteetti: kuinka paljon sähköä voidaan siirtää maan rajojen yli.

Tarkan hinnat perustuvat pörssisähkön vuorokautiseen tuntihinnoitteluun. Löydät sekä kuluvan vuorokauden hinnat että kuukausikeskiarvot täältä: Tarkan hinnat

Kysymyksiä ja vastauksia Hintatakuusta

Miksi Hintatakuu? Onko muita vaihtoehtoja?

Fortum Hintatakuu-lisäpalvelun avulla saat meiltä tarjouksia hinnan kiinnityksestä noin 2-3 kk ajaksi. Jos hyväksyt tarjouksen, niin kiinnitysjakson jälkeen sopimuksesi siirretään automaattisesti takaisin tuntihinnoitteluun.

Toinen vaihtoehto hintariskien hallintaan on Fortum Vaihtotakuu-lisäpalvelu. Sen voit ottaa uuden sopimuksen teon yhteydessä. Vaihtotakuu antaa mahdollisuuden vaihtaa kesken sopimuskauden toiseen sopimustyyppiin, 24 kk kiinteähintaiseen Takuu-sopimukseen.  Lisätietoa Vaihtotakuusta.

Miten saan Hintatakuu-tarjoukset?

Lähetämme tarjoukset sähköpostiisi.

Mitä tapahtuu kun Tarkka-sopimus päättyy?

Hintatakuu on toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Jos jatkat uudella 24 kk Tarkka-sähkösopimuksella, Hintatakuu oletuksena jatkuu myös uuden sopimuksen kanssa. Hintatakuu jatkuu myös muutossa, jos siirrät nykyiset sopimuksesi uuteen osoitteeseen. Jos olet epävarma onko Hintatakuu voimassa tai haluat peruuttaa palvelun käytön, ole yhteydessä Fortum muuttopuhelimeen tai asiakaspalveluumme.
Näet voimassa olevat sopimuksesi myös Oma Fortum palvelussasi kirjautumalla omille sivuillesi.

Miten Hintatakuu laskutetaan?

Fortum Hintatakuu veloitetaan sähkölaskullasi.

Fortum Hintatakuu, sopimusehdot

Yleistä

Fortum Hintatakuu-lisäpalvelulla asiakas saa mahdollisuuden suojautua tuntihinnoitellun sähkösopimuksen sähköenergian hinnanvaihteluilta kiinnittämällä hinnan ennalta ilmoitetuksi määräajaksi. Fortum lähettää Hintatakuu-asiakkaille hintatarjouksia ensisijaisesti sähköpostilla tai toissijaisesti tekstiviestillä, joissa ilmoitetaan ajanjakso ja sille tarjottava kiinteä sähköenergian hinta. Asiakas voi hyväksyä tarjouksen sähköisesti tai olemalla yhteydessä asiakaspalveluun tarjouksen voimassaoloajan sisällä. Päätös kiinteähintaisen jakson käyttämisestä on aina asiakkaalla. Jos asiakas ei hyväksy tarjousta kiinteästä hintajaksosta, jatkuu sähkösopimus normaalisti sopimuksen mukaisena.

1. SOPIMUKSEN KESTO JA IRTISANOMINEN

Fortum Hintatakuu -lisäpalvelu on voimassa toistaiseksi paitsi, jos asiakas on hyväksynyt tarjouksen kiinteästä hintajaksosta. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen sekä Hintatakuu-lisäpalvelu että siihen liitetty sähkösopimus ovat määräaikaisia. Kiinteähintaisen määräaikaisjakson päätyttyä sopimukset jatkuvat alkuperäisten sopimusten mukaisina.

Määräaikaisjakson ulkopuolella asiakkaalla on oikeus irtisanoa sopimus kahden viikon irtisanomisajalla ja Fortumilla on oikeus irtisanoa sopimus yhden kuukauden irtisanomisajalla. Fortumilla on oikeus purkaa lisäpalvelusopimus, jos asiakas on olennaisesti rikkonut sopimukseen perustuvia maksu- tai sopimusvelvoitteitaan eikä sopimusrikkomusta ole oikaistu Fortumin kirjallisesti ilmoittamassa kohtuullisessa määräajassa.

Fortum Hintatakuu-sopimus on lisäpalvelusopimus eikä korvaa asiakkaan varsinaista sähkösopimusta.  Asiakkaan sähkösopimuksen päättyessä päättyy myös tämä sopimus.

2. LISÄPALVELUN HINTA JA TIETOJEN SOVELTAMINEN LASKUTUKSESSA

Fortum Hintatakuu -lisäpalvelun kulloinkin voimassa oleva kuukausimaksu laskutetaan sähkölaskun yhteydessä. Hintatarjouksen hyväksymisestä ei veloiteta erikseen.

3. MUUTOKSET SOPIMUSEHTOIHIN JA HINTOIHIN

Verojen, julkisten maksujen ja muiden näihin rinnastettavien maksujen muutosten vaikutus sopimuksen hintaan huomioidaan välittömästi niiden voimaantulosta lukien. Palveluntuottaja ilmoittaa asiakkaalle näiden vaikutuksesta hinnoitteluun mahdollisimman nopeasti saatuaan tiedon muutoksesta.

Palveluntuottaja voi muuttaa sopimusehtoja tai -hintoja ilmoittamalla niistä asiakkaalle 1 kuukausi ennen muutoksen voimaantuloa. Palveluntuottaja ilmoittaa näistä muutoksista lähettämällä ilmoituksen ensisijaisesti asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen tai muuhun asiakkaan kanssa sovittuun osoitteeseen.

4. MUUT EHDOT

Fortumilla on oikeus sopimusta tehtäessä tarkistaa asiakkaan luottokelpoisuus. Mikäli luottokelpoisuudessa ilmenee puutteita, voi Fortum edellyttää asiakasta toimittamaan hyväksyttävän vakuuden tai ennakkomaksun saataviensa turvaamiseksi.

Fortum Hintatakuu -lisäpalvelu voidaan tehdä kuluttaja-asiakkaille, joiden sähkönkäyttö on alle 50 000 kWh vuodessa.

Näiden ehtojen lisäksi sovelletaan Sähkönmyynti- ja toimitusehtoja (sopimuksen tekohetkellä voimassa SME2014 ja STE2019) tai niitä korvaavia vastaavia alalla käytettäviä ehtoja soveltuvin osin.

Autamme kaikissa sopimusasioissa puhelimitse

Moving

Sopimus ja muutto

0200 80000

pvm/mpm

Muuttopuhelin on käytössäsi:

ma-pe 8-20, la 9-16

Customer service

Asiakasneuvonta ja laskukyselyt

0200 19000

pvm/mpm

Kysy mitä vaan sopimukseesi liittyvää:

ma-pe 8-17


Helppo sopimuksen valinta

Miten asut ja mitä arvostat? Valitse sähkö­so­pimus sen mukaan.

Aloita tästä

Yhdessä -blogi

Inspiraatiota ja hyödyllistä lukemista.

Yhdessä blogi

Tilaa uutiskirje

Pikku juttu -etuohjelma

Tee pieniä ilmas­to­tekoja – säästät rahaa ja ympäristöä.

Lue ja liity mukaan