Fortum Maksujousto

Fortum Maksujousto on sähkösopimusasiakkaillemme suunnattu palvelu, joka tuo joustoa maksamiseen mutta myös tasaa kuukausimaksuja vuositasolla. Fortum Maksujousto-palvelu on tarjolla Fortum Tarkka, Fortum Takuu ja Fortum Duo -sopimuksiin. Sähkölaskuun lisätään Maksujousto-palvelumaksu 4,90 € / kk.

Asukas kotona

Fortum Maksujousto on kehitetty asiakkaidemme toiveiden pohjalta saada lisää vaihtoehtoja maksamiseen.

Fortum Maksujouston hyödyt sinulle

Invoicing and payment
Vuoden sähkölaskut tasaisemmissa erissä

Maksujousto jakaa arvioidut vuoden sähkölaskut tasaisemmin. Saat kerran kuussa maksuehdotuksen jonka maksamalla saat tasaisemmat laskut ympäri vuoden.

District cooling
Helpotusta lämmityskuluihin

Maksujoustossa on ominaisuus, joka ehdottaa tasaisempia kuukausimaksuja, vaikka sähkölämmittäjänä kotisi sähkönkulutus moninkertaistuu lämmityskaudella.

Development tools and methods
Joustoa maksuihin ilman korkoa

Voit säätää käytössäsi olevan jouston puitteissa milloin maksat ja kuinka paljon kerrallaan tai pitää taukoa maksuissa, ilman korkoa.

Valitse ensin sopimus ja liitä siihen Maksujousto

↓  NÄIN ONNISTUT  ↓
1.
TILAA
Valitse ensin sähkösopimus ja lisää tilaukseen Maksujousto-palvelu. Maksujousto on tarjolla Fortum Tarkka, Fortum Takuu ja Fortum Duo -sähkösopimuksiin. Saat tilausvahvistuksen ja vahvistuksen sopimuksen alkamisesta sopimusehtoineen haluamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Jos sinulla on jo Fortum Tarkka, Fortum Takuu tai Fortum Kesto -sähkösopimus, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme tilataksesi Maksujousto-palvelun. 
2.
ENSIMMÄINEN MAKSUEHDOTUS
Saat ensimmäisen maksuehdotuksen paperisena versiona kotiisi. Tutustu siihen ja maksa joko ehdotuksen mukainen summa tai käytä jousto-ominaisuutta.

Maksuehdotus perustuu arvioon seuraavan 12 kuukauden sähkönkulutuksestasi, sähkösopimuksesi hintaan sekä todellisiin laskuihin ja tekemiisi maksusuorituksiin.

3.
VALITSE MAKSUKANAVA
Ensimmäisen maksuehdotuksen saavuttua on hyvä tehdä e-laskusopimus verkkopankkiin, jos haluat maksuehdotusten tulevan  jatkossa sinne.
4.
HYÖDYNNÄ JOUSTO
Voit hyödyntää palvelun siten, että maksut menevät aina maksuehdotuksen mukaisesti esim. e-laskulla automaattimaksatuksessa, tai vaihtoehtoisesti voit maksaa ilmoitetun jouston puitteissa hieman vähemmän kerrallaan. Jos haluat lyhentää jo käyttämääsi joustoa, voit maksaa ehdotettua summaa enemmän.

Mitkä tilanteet taloudenhoidossa aiheuttavat stressiä?

Onnistunut rahankäyttö vähentäisi stressiä kaikissa ikäluokissa. Mistä paineet tulee, vaikka tulotaso olisi kohdallaan?
Laskun maksun unohtaminen Vaikka säästöt ja tulot olisivat ihan hyvällä tolalla, silti laskun maksu välillä unohtuu: lasku häviää tai luullaan että toinen henkilö on jo maksanut laskun. Kun sitten muistutuskirje maksamattomasta laskusta saapuu, stressitaso nousee.
Kulujen jakautuminen epätasaisesti vuoden aikana Varsinkin lämmityskustannukset ilmanalaltaan kylmässä Suomessa vaihtelevat huomattavasti eri vuodenaikoina. Sähkölämmittäjällä alkuvuoden laskut voivat olla jopa kymmenkertaiset kesäkuukausiin verrattuna.
Loma-ajat Joulun seutu sekä talvi-, kesä- ja syyslomat pyrkivät tarjomaan helpotusta ja lepoa kiireen ja työn keskelle. Harmittavan usein ne saattavat nostaa elämisen kustannuksia niin paljon, että raha ei tahdo riittää juuri sillä hetkellä peruskulujen kattamiseen. Jättääkö siis perheelle sovittu lomamatka tekemättä?
Yllättävät kulut Pesukone menee rikki tai auto pitää laittaa isoon remonttiin. Yllättävät isot kulut saavat taas raha-asioita hoitavan raapimaan päätään: mistä nyt nämä rahat otetaan?

 

Joidenkin tutkimusten mukaan rahan riittävyys on suurin yksittäinen stressin aiheuttaja. Lievennä stressiä.

Maksujouston lisääminen nykyiseen sopimukseen

Maksujousto-palvelun voi lisätä Fortum Tarkka, Fortum Takuu ja Fortum Kesto -sopimukseen. Mikäli sinulla on jokin edellämainituista sopimuksista ja haluat Maksujouston käyttöösi, ota yhteyttä Fortumin asiakaspalveluun

Maksujouston käyttöönotto ja hinta

Haluan ottaa tämän lisäpalvelun käyttöön. Miten saan sen?
Chevron down

Valitse ensin sähkösopimus. Fortum Maksujousto -palvelu on tarjolla Fortum Tarkka, Fortum Takuu ja Fortum Kesto -sopimuksiin. Valitse sopimusta tehdessäsi lisäpalvelu-kohdasta Maksujousto ja jatka tilausta.

Jos sinulla on jo Fortum Tarkka, Fortum Takuu tai Fortum Kesto -sähkösopimus, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, joka lisää palvelun sopimukseesi.

Mitä palvelu maksaa? Onko palvelu koroton?
Chevron down

Maksujousto maksaa 4,90€/kk ja on koroton palvelu.

 

Miten palvelun voi peruuttaa?
Chevron down

Toistaiseksi voimassavoleva Maksujousto-palvelu on liitetty sähkösopimukseesi. Jos siis irtisanot toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen, lopetetaan myös Maksujousto-palvelu. Määräaikaisessa sähkösopimuksessa Maksujousto-palvelu on peruttavissa kesken sopimuskauden ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Minulla on kaksi sähkösopimusta. Saako ne yhdistettyä samaan palveluun?
Chevron down

Kyllä. Silloin saat yhden maksuehdotuksen johon on koottu kaikki Maksujoustotiliisi liitettyjen sopimusten laskutapahtumat sekä suoritukset.

Näin saat molemmat sopimuksesi yhtä aikaa maksuun ja hallintaan yhdellä 4,90 €/kk palvelumaksulla. 

Miten maksaminen eroaa tavallisesta sähkölaskusta?
Chevron down

Laskujen määrä

Sähkölaskut muodostuvat asiakkaan sähkönkäytön perusteella. Mitä pienempi sähkön käyttö, sitä harvemmin laskuja. Laskuja voi olla 4, 6 tai 12 kpl vuodessa. Maksuehdotus sen sijaan tulee joka kuukausi, riippumatta kulutuksestasi.

Maksaminen

Kun teet Maksujoustosopimuksen, saat ensimmäisen maksuehdotuksen (tiliotteen) laskutusosoitteeseesi paperipostina. Haluttaessasi, voit sen pohjalta tehdä uuden e-laskusopimuksen pankkisi kanssa, jolloin lähetämme maksuehdotuksen  sen jälkeen verkkopankkiisi e-laskuna.

Jos määrittelet verkkopankissasi maksut automaattiseen maksatukseen, maksu veloitetaan maksuehdotuksen mukaisesti. Voit myös vaihtaa loppusummaa joustosi puitteissa.  

Minulla on jo Maksujousto. Miten ehdotukseni on laskettu?
Chevron down

Maksujousto -lisäpalvelu mahdollistaa sen, että maksat ehdotuksemme mukaisen summan, vähemmän tai enemmän oman lisääntyneen joustosi puitteissa.
Maksujouston avulla voit maksaa laskusi vuoden yli tasaisesti ja saat joustoa maksujen suorittamiseen. Esimerkiksi sähkölämmitteisessä omakotitalossa kulutushuiput osuvat talvikuukausille, jolloin tarve lämmitykseen on suurempaa ja sähkölasku korkeampi. Maksujouston avulla nämä kustannukset voi jakaa eri kuukausille tasaisemmin. Tulot ovat useimmilla yleensä kuukausittain suunnilleen saman suuruiset, jolloin 12 kertaa kuukaudessa laskutettava tasasuuruisempi sähkölasku on kätevä.


Miten maksuehdotuksen summa on laskettu? Miksi maksuehdotuksen summa on muuttunut?
Maksuehdotukseen vaikuttaa vuosikulutusennuste, sähkön hintataso sekä mahdolliset uudet käyttöön otetut palvelut. Maksujoustossa koko vuoden ennustettu kulutus on jaettu tasaisesti joka kuukaudelle. Kun koko vuoden ennuste nousee, kuten nyt viimeaikaisen hintojen nousun myötä on tapahtunut, myös yksittäisen maksuehdotuksen summa nousee.

 

Maksujoustoon sisältyvät palvelut sähkösopimuksen ohella

Palvelun nimi Sisältyykö Maksujoustoon
Aurinkovalinta Kyllä
EkoTuuli Kyllä
100% Uusiutuva Kyllä
Vaihtotakuu Kyllä
Hintatakuu Kyllä
Kesäasunto tai muu lisäkohde Kyllä
Pikku juttu -etuohjelmassa ansaitut ilmaiset aurinkotunnit Kyllä
Sähkön siirto Kyllä, mikäli ovat yhteislaskutuksessa, Esim. Caruna Espoo. Muussa tapauksessa ei.
Kotivakuutus Ei
Fiksu-tuotteet Ei
Aurinkopaneelit Ei
Kaukolämpö Ei
Charge&Drive -palvelut Ei
Smart Living palvelut Ei
Yrityksen tai taloyhtiön sähkö Ei

Kysy lisää Maksujoustosta

Contact by phone

Sähkölaskun maksuaika

0200 19000

pvm/mpm
ma - pe 8-17
 

Ulkomailta soitettaessa:

+358 10 45 66080