Edullinen sähkösopimus kotiin – ilman hiilidioksidipäästöjä

Etsitkö tapoja saada liikkumatilaa budjettiisi ja säästää sähkölaskussasi hankkimalla edullista sähköä?

Helppo sopimuksen valinta

Miten asut ja mitä arvostat? Valitse sähkösopimus sen mukaan.
Talojen valaistut ikkunat maisemassa

Edullinen sähkö ilmastoystävällisesti

Cost efficient
Edullista sähköä säästämällä

Fortum tarjoaa työkalut sähkönkulutuksen seurantaan. Oma Fortum -palvelu näyttää pörssisähkön tunti- ja päivähinnat, kertyneen sähkölaskun ja kulutusvaikutuksen Duo-sopimuksessa kätevästi sovelluksessa. 

Climate and resources
Edullinen sähkö voi olla ilmastoystävällistä

Kun teet sähkösopimuksen kanssamme, saat aina hiilidioksidipäästötöntä energiaa ilman lisämaksua. Kiitos osallistumisesta hiilivapaan tulevaisuuden rakentamiseen.

Customer service
Saat aina palvelua

Voit hoitaa sähköasioitasi kätevästi Oma Fortum -sovelluksella tai netissä. Jos tarvitset apua, tavoitat meidät myös puhelimitse numerossa 0200 19000 ma-pe kello 9–17. Muuttoasioissa voit tukeutua Fortumin Muuttopuhelimeen: 0200 80 000

Sähkön hinta voi vaihdella merkittävästikin eri sopimuksissa. Sinulle edullisin sähkösopimus nyt riippuu pitkälti omista sähkönkäytön tottumuksistasi sekä siitä, miten asut. Sähkösopimusvalinnallasi voit myös olla mukana positiivisessa muutoksessa, nimittäin tilaamalla hiili­diok­si­di­va­paata sähköä.

Edullista sähköä etsimässä

Kaikki etsivät edullista sähköä, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa ja mikä siihen vaikuttaa? Se tarkoittaa sähköä, joka on hinnaltaan kilpailukykyistä. Kiinteähintaisissa sähkösopimuksissa tämä hinta, sähkön kilowattitunnin hinta, pysyy koko sopimuskauden samana; pörssisähkösopimuksissa se muuttuu jatkuvasti. On tärkeää pohtia, kumpi johtaa sinulle kokonaisuudessaan edullisempaan sähkön hintaan: kWh-hinnan lukitseminen kiinteähintaisella sopimuksella vai hyötyminen aina ajankohtaisesta pörssisähkön hinnasta?

Lisäksi se, mikä on edullisin sähkösopimus nyt, vaihtelee. Jos sähkön kysyntä on suurta, sen markkinahinta nousee. Tällöin sopivaan aikaan tilattu kiinteähintainen sopimus tuo huokeampia hintoja, tai vähintään ennustettavuutta sähkölaskun suuruuteen.

Edullisin sähkön hinta ja muut muuttujat

Edullisin sähkön hinta ei ole ainoa sähkösopimusvalintaan vaikuttava tekijä. Monille sähkön ympäristöystävällisyys painaa vaakakupissa. Meidän asiakkaanamme saat aina hiilidioksidivapaata sähköä. Voit lisäksivalita sähkösopimukseesi 100 % uusiutuvalla energialla tai 100 % aurinkoenergialla tuotettua sähköä. Voit ottaa alkuperämuutoksen käyttöön sekä olemassa olevaan että uuteen sähkösopimukseen.

Uusiutuvan energian valinnat

Edullinen pörssisähkö?

Pörssisähkön hinta perustuu sähkön markkinahintoihin, jotka voivat vaihdella päivittäin tai jopa tunneittain. Pörssisähköä tilaavalla kuluttajalla on siis mahdollisuus hyötyä sähkön hintojen laskiessa, mutta toisaalta he maksavat myös korkeita hintoja, kun ne markkina liikehtii toiseen suuntaan.

Pörssisähkö on oivallinen vaihtoehto sinulle, jos olet valmis ottamaan aktiivisemman roolin kotisi sähkönkulutuksen hallinnassa. Edullinen pörssisähkö onkin aito mahdollisuus säästää, jos voit siirtää sähkönkulutustasi, esimerkiksi kodinkoneiden käyttöä, huokeampiin aikoihin, kuten iltaan ja yöhön. Myös sähköä säästävät teknologiat, kuten vaikka älykkäät lämmitysjärjestelmät, auttavat sinua hyödyntämään edullista pörssisähköä. 
 

Pörssisähköä edullisesti

Miksi Fortum Tarkka?

Fortum Tarkka sopimus seuraa pörssi­sähkön hintaa tunneittain – sinä voit seurata Oma Fortum -sovel­luksen kautta tunti­hintoja ja kulutus­ke­hi­tystä. Ja näin ajoittaa kulutustasi edulli­sille tunneille. Pörssi­sähkön hinta määräytyy avoimesti sähkö­pörs­sissä ja on siis markkinahinta, joka perustuu kysyntään ja tarjontaan. Katso pörssisähkön hinta nyt.

Edullisin määräaikainen sähkösopimus

Edullisin määräaikainen sähkösopimus kiinnostaa hintatietoisia kuluttajia, jotka haluavat vakautta ja ennustettavuutta sähkölaskuunsa. Määräaikainen sopimus mahdollistaa sen, että sitoudut tiettyyn sähkön hintaan ja sopimuskauden pituuteen, yleensä 1-3 vuoteen. Tämä tuo turvaa: tiedät, kuinka paljon sähkö tulee maksamaan koko sopimuskauden ajan riippumatta sähkön markkinahintojen vaihteluista.

Kilpailuttaessasi edullisinta määräaikaista sähkösopimusta, vertaile eri sopimusten kilowattituntihintoja. Edullisin määräaikainen sähkösopimus tarkoittaa sekä kilpailukykyistä hintaa että ennustettavuutta ja mielenrauhaa. 

Edullisin määräaikainen

Miksi Fortum Duo?

Fortum Duo -sähkö­so­pimus yhdistää fiksusti sekä kiinteä­hin­taisen että markkinahintaisen sähkö­so­pi­muksen edut: Kiinteä sähköhinnan osuus kahdeksi vuodeksi + mahdollisuus säästää kulutusta ajoittamalla

Halvin sähköopimus sinulle?

Alta löydät ajankohtaiset suosituksemme.
Siirry pikalinkeistä suoraan tilaamaan tai lue lisää eri vaihtoehdoista.

Jos et halua itse vertailla erilaisia sopimusvaihtoehtoja, niin voit etsiä halvinta sähkösopimusta juuri sinun kotiisi tai uteen kotiisi sähköapurilla. Tee testi ja näet mikä sopimus on halvin sinulle ja sinun valinnoillesi

Sähköapuriin

Fortum tarkka

Kerrostaloon

Suosittelemme pörssi­sähköä kotiin. Tarkka -sähkö­so­pimus seuraa pörssi­sähkön hintaa tunneittain.

Lue lisää
Prices

Rivitaloon

Fortum Duo – fiksusti yhdessä: Duo -sähkö­so­pimus yhdistää fiksusti sekä kiinteä­hin­taisen että markkinahintaisen sähkö­so­pi­muksen edut.

Siirry tilaamaan
Private house

Omakotitaloon

Fortum Duo – fiksusti yhdessä: Duo -sähkö­so­pimus yhdistää fiksusti sekä kiinteä­hin­taisen että markkinahintaisen sähkö­so­pi­muksen edut.

Siirry tilaamaan

Pihistä turhasta kulutuksesta

Asiakkaanamme voit maksutta ladata OmaFortum-sovelluksen iOS- tai Android-laitteelle. Näet siitä helposti sähkön käyttösi kuluvan kuukauden alusta lähtien sekä euroina että kilowatteina. Voit myös silmäillä kulutusta päivä-, viikko-, kuukausi- tai vuositasolla sekä vertailla eri ajanjaksoihin. Kun tiedät, milloin ja miten sähköä käytät, voit säätää kulutustottumuksiasi. Luonto, ilmasto ja kukkaro kiittävät.

Lue lisää

Autamme kaikissa sopimusasioissa puhelimitse

Moving

Sopimus ja muutto

0200 80000

pvm/mpm

Muuttopuhelin on käytössäsi:

ma-pe 8-17

Customer service

Asiakasneuvonta ja laskukyselyt

0200 19000

pvm/mpm

Kysy mitä vaan sopimukseesi liittyvää:

ma-pe 8-17

Helppo sopimuksen valinta

Miten asut ja mitä arvostat? Valitse sähkö­so­pimus sen mukaan.

Aloita tästä

Yhdessä-blogi

Inspiraatiota ja hyödyllistä lukemista.

Yhdessä-blogi