Muuttajan opas

Ilmastoystävällistä sähköä helposti uuteen kotiin

Testaa sinulle sopivin tai siirrä nykyinen sopimuksesi
Väliaikainen muutto ja sähköt

Muutto-opas auttaa sinua uuteen kotiin muutettaessa. Olemme koostaneet tietoa, vinkkejä ja ohjeita muuttajille. Näiden muuttajan ohjeiden avulla muutto sujuu helpommin.

Vinkkejä muuttamiseen

Muistilista stressittömään muuttoon

Muuttajan muisti­lista

Muuttajan muistilista auttaa sinua kun pitää muistaa monia käytännön asioita. Muistilista auttaa suunnittelemaan muuttosi paremmin ja kun aloitat hyvissä ajoin, sujuu muuttaminen pienemmällä stressillä.

Kuka kantaa muuttolaatikot?

Apua muuttoon

Muutto onnistuu helposti, kun on apua. Saatko ystävät ja sukulaiset mukaan vai tilaatko paikalle muuttopalvelun?

Muistilista muuttoilmoitukseen

Minne ilmoittaa muutosta?

Minne kaikkialle ilmoittaa muutosta. Kokosimme yhteen muuttoilmoitukseen ja osoitteenmuutokseen liittyvät seikat. 

Opas muuttopäivään

Muuttopäivä

Lue vinkit muuttopäivään. Näin teet muuttopäivästä helpomman. Miten siirrät stressittä tavarasi uuteen asuntoon ja teet loppusiivouksen vanhaan kotiin?

Ohjeita väliaikaiseen muuttoon

Tilapäinen muutto

Tilapäi­sessä muutossa asutaan lyhytai­kai­sesti muualla ja sen jälkeen palataan takaisin vakituiseen osoit­teeseen. Myös väliai­kaisessa pitää solmia tiettyjä sopimuksia. 

Tutustu sopimusten eroihin

Määrä­ai­kainen sähkö­so­pimus ja muutto

Mitä eroa on määräaikaisella sähkösopimuksella tai toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella? Mistä on kyse ja mitä merkitystä sillä on muuttaessa?

Vinkkejä asunnon hankintaan

Pitäisikö ostaa oma asunto vai mennä vuokralle?

Omistusasunto vai vuokra-asunto?

Vuokra-asumisen ja omistusasunnon ostamisen vinkkejä ja eroja. Nuoret muuttavat usein ensin vuokralle.

Opas asunnon ostajalle

Asunnon ostaminen

Oman asunnon hankki­minen on yksi elämän suurim­mista päätök­sistä, jonka vuoksi sitä myös harkitaan tarkoin.

Lemmikit, remontit ja sopimukset

Vinkit vuokra-asunnon hankkimiseen

Mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon ennen vuokra-asunnon etsimistä? Lue vinkit oman asunnon löytämiseen.

Opiskelijan muutto ja muutto ensimmäiseen kotiin

Opiskelijan muutto on yleensä muutto ensimmäiseen omaan kotiin. Fortumilta saat myös sähkösopimuksen opiskelijalle omaan asuntoosi. Muista tehdä sähkösopimus ajoissa ja lue alta lisää mitä kaikkea kannattaa huomioida kun eteen tulee muutto ensimmäiseen kotiin.

Vinkkejä opiskelijalle omaan kotiin ja muuttoon

Opiske­lijan muutto ja muuttoil­moitus

Opiske­lijan muutto pitää sisällään useita muistet­tavia asioita. Keräsimme sinulle listan tärkeim­mistä liittyen vuokra- ja muihin sopimuksiin, vaadit­taviin ilmoi­tuksiin sekä varsi­naiseen muuttoon.

Mitä tarvitaan ensimmäisessä omassa kodissa?

Muutto ensimmäiseen kotiin

Muutto ensimmäiseen kotiin tuo eteen paljon asioita, joita ei ole aikaisemmin joutunut miettimään. Lue vinkit omilleen muuttoon ensimmäisessä omassa kodissasi. 

Muutto vuokralle ja muutto omakotitaloon

Mitä huomioida vuokralle muuttaessa?

Vuokralle muuttajan muisti­lista

Muutta­miseen liittyy aina paljon erilaisia sopimuksia tehtä­väksi ja asioita hoidet­ta­vaksi. Keräsimme muisti­listan vuokralle muuttajan avuksi.

Muista nämä sopimukset

Omako­ti­taloon muuttajan muisti­lista

Onnea omako­ti­taloon muutta­mi­sesta! Jotta muuttosi kävisi helposti ja sujuvasti, kokosimme omako­ti­taloon muuttajan muisti­listan erilai­sista sopimuk­sista ja muista hoidet­ta­vista asioista.

Muuttajan sähkösopimus

Muutossa on paljon muistettavaa ja yksi tärkein asia, joka pitää hoitaa kuntoon ennen muuttopäivää on sähkösopimuksen tekeminen. Usein muutetaan viikonloppuna, jolloin sähköjä ei välttämättä saakaan kytkettyä päälle. Sähköjen puuttuminen voi olla ikävä huomata ensimmäisenä iltana uudessa kodissa.

Hoida siis sähkösopimuksen tekeminen ajoissa, jotta saat valot päälle uudessa asunnossa heti muuttopäivästä alkaen. Fortumilta saat ilmastoystävällistä sähköä kaikkiin sähkösopimuksiin, koska niiden sähkö on tuotettu 100 % hiilidioksidipäästöttömästi.

Valitse ilmastoystävällinen sähkö kotiisi

Muuttoilmoitus Fortumin nykyisille asiakkaille

✔ Nopeasti netissä ✔ Saat ilmastoystävällistä sähköä ✔ Etuja muuttajille ✔ Sähköt luotettavasti kaikkialle Suomessa

Muista tehdä sähkösopimus ennen muuttoa

Sähköt vuokra-asuntoon

Tekeekö vuokralainen vai vuokranantaja sähkösopimuksen sinun vuokra-asuntoosi? Muista selvittää etukäteen kuka hoitaa sähköt uuteen kotiisi.

Apua sopimuksen valintaan

Etkö ole vielä varma minkälainen sähkösopimus sopisi uuteen kotiisi? Testaa ja valitse sinulle paras ilmastoystävällinen sopimus muuttoon.

Miksi Fortum Duo?

Fortum Duo -sähkö­so­pimus yhdistää fiksusti sekä kiinteä­hin­taisen että markkinahintaisen sähkö­so­pi­muksen edut. Saat sopimukseesi kiinteän sähköhinnan osuuden kahdeksi vuodeksi ja lisäksi sinulla on mahdollisuus säästää sähkölaskussa kuluttamalla vähemmän kulutushuippujen aikaan. Tutustu Duo-sähkösopimukseen

Huom!

Ethän solmi sopimusta muuton perusteella, jos taloutesi ei ole muuttamassa. Jos nykyinen sopimus Fortumilla on päätetty aiheettomasti muuton perusteella, edellytämme sen palauttamista alkuperäiselle tuotteelle ja sopimuksen haltijalle.

Sähkön kilpailutus muuton yhteydessä

Kilpailuta sähkö muuton yhteydessä. Sopimusten vertailua kannattaa tehdä aina kun muuttaa ja valita tulevaan kotiin sopivin sähkösopimus. Lue mitä kilpailuttaminen tarkoittaa.

Vinkkejä sähkönsäästöön

Sähkön­ku­lu­tuksen seuranta ja sähkön säästä­minen

Sähkönkulutuksen seuranta kannattaa aloittaa kun muutat uuteen kotiin tai vanhassa asunnossasi. Näillä vinkeillä säästät selvää rahaa.

Pysy kartalla sähköstä

Energian säästäminen on ajankohtaista ja monet miettivät kodissaan keinoja sähkönkulutuksen vähentämiseksi. Se miten voit säästää energiaa, riippuu usein omasta käyttäytymisestä ja usein jo pienillä teoilla, voit alentaa energiankulutustasi ja säästää sähkölaskussa.  Fortum haluaa auttaa sinua hallitsemaan sähkölaskuasi ja varautumaan mahdollisiin yllätyksiin ja olla kotisi luotettava ja vastuullinen sähkökumppani. Lue lisää ja pysy kartalla sähköstä. 

Pysy kartalla sähköstä

Muutto ja sähkösopimus kuntoon

Devices
Fortumin asiakkaan muuttoilmoitus

Siirrä sähkösi uuteen kotiin helposti ja nopeasti. Hinta ja sopimusehdot säilyvät samana. Fortum Asiakasetu: Muuttajalle perusmaksut 0€ puoleksi vuodeksi! (tai Fortum Vakio -5 €/kk puoleksi vuodeksi)!

Tee muuttoilmoitus
Prices and contracts
Valitse sähkösopimus

Mikä sähkösopimus sopii sinulle parhaiten uudessa kodissasi?

Aloita testi
Moving
Alennusta Niemen muutto­pal­ve­luista

Saat asiak­kaa­namme Niemen muutto­palve­luista 10 % alennuksen. Saat muuttoapua juuri sen verran kuin tarvitset, mm. muutto­laa­ti­koista tavaroiden pakkaukseen ja kalus­teiden kasaukseen.

Katso ja hyödynnä tarjous
Valitse juuri sinulle oikea sähkösopimus Fortumilta.
Vertaile sopimuksia ja saat 100 % hiilidioksidivapaata sähköä. 
Määräaikainen sähkösopimus jos haluat kiinnittää hinnan pidemmäksi aikaa.

Vertaile Fortumin sähkösopimuksia

Tilaa sähkösopimus