Maksujoustolla tasausta sähkölaskuun

Tasaa sähkölaskuasi Maksujouston avulla
Asukas kotona

Fortum Maksu­jousto 

Fortum Maksu­jousto on asiak­kail­lemme suunnattu palvelu, joka tuo joustoa maksa­miseen mutta myös tasaa maksuja kuukausi­ta­solla. Valitse ensin Fortum Tarkka sähkösopimus ja lisää Maksujousto-palvelu tilaukseesi. 

Fortum Maksujouston hyödyt sinulle

Development tools and methods
Säädät itse maksuja

Maksujousto on palvelu, jonka avulla voit valita tavallista sähkölaskua vapaammin milloin maksat ja kuinka paljon kerrallaan.

District cooling
Helpotusta talven lämmityskuluihin

Maksujoustossa on ominaisuus, joka ehdottaa tasaisempia kuukausimaksuja. Tämä on hyödyllistä esimerkiksi sähkölämmittäjälle, jonka sähkönkulutus moninkertaistuu lämmityskaudella.

Invoicing and payment
Voit pitää taukoa maksuissa

On ihan ok jättää yksi kuukausimaksu väliin ja maksaa sähkönkäytöstä myöhemmin. Ilman korkoja tai lisäkuluja.

Valitse ensin sähkösopimus

Fortum Maksujousto-palvelu on tarjolla Fortum Tarkka -sopimukseen. 
Sähkölaskuun lisätään Maksujousto-palvelumaksu 4,90 € / kk. 
Voit lisätä Maksujouston myös nykyiseen voimassaolevaan Tarkka tai Takuu-sopimukseesi.  

Miksi Fortum Tarkka?

Fortum Tarkka sopimus seuraa pörssi­sähkön hintaa tunneittain – sinä voit seurata Oma Fortum -sovel­luksen kautta tunti­hintoja ja kulutus­ke­hi­tystä. Ja näin ajoittaa kulutustasi edulli­sille tunneille. Pörssi­sähkön hinta määräytyy avoimesti sähkö­pörs­sissä ja on siis markkinahinta, joka perustuu kysyntään ja tarjontaan. Katso pörssisähkön hinta nyt.

Näin tilaat Maksujouston

1.
TILAA
Valitse ensin Tarkka-pörssisähkösopimus ja lisää tilaukseen Maksujousto-palvelu. Maksujousto on tarjolla Fortum  Tarkka ja jo aiemmin solmittuihin Takuu sähkösopimuksiin.  Saat tilausvahvistuksen ja vahvistuksen sopimuksen alkamisesta sopimusehtoineen haluamaasi sähköpostiosoitteeseen.
Tilaa Tarkka ja Maksujoustopalvelu.

Jos sinulla on jo voimassaoleva Fortum Takuu tai Tarkka -sähkösopimus ja haluat liittää siihen Maksujousto-palvelun, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.
2.
ENSIMMÄINEN MAKSUEHDOTUS
Saat ensimmäisen maksuehdotuksen paperisena versiona kotiisi. Tutustu siihen ja maksa joko ehdotuksen mukainen tai haluamasi muu summa.
3.
VALITSE MAKSUKANAVA
Ensimmäisen maksuehdotuksen saavuttua on hyvä tehdä e-laskusopimus verkkopankkiin, jos haluat maksuehdotusten tulevan  jatkossa sinne.
4.
HYÖDYNNÄ JOUSTO
Voit hyödyntää palvelun siten, että maksut menevät aina maksuehdotuksen mukaisesti esimerkiksi e-laskulla automaattimaksatuksessa, tai vaihtoehtoisesti voit maksaa ilmoitetun jouston puitteissa hieman vähemmän tai enemmän kerrallaan.

Maksu­jouston lisää­minen nykyiseen sopimukseen

Maksujousto-palvelun voi lisätä myös nykyiseen Fortum Tarkka tai Takuu -sopimukseen. Jos sinulla on jo Tarkka tai Takuu -sopimus ja haluat käyttöösi Maksujouston, ota yhteyttä Fortumin asiakaspalveluun

Usein kysyttyä Maksujoustosta

Haluan ottaa tämän lisäpalvelun käyttöön. Miten saan sen?
Chevron down

Valitse ensin sähkösopimus. Fortum Maksujousto -palvelu on tarjolla Tarkka -sopimuksiin. Valitse sopimusta tehdessäsi lisäpalvelu-kohdasta Maksujousto ja jatka tilausta. Jos sinulla on jo Fortumin Tarkka tai Takuu -sähkösopimus, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, joka lisää palvelun sopimukseesi. 

Mitä palvelu maksaa? Onko palvelu koroton?
Chevron down

Maksujouston palvelumaksu on 4,90€/kk, riippumatta sähkösopimuksesta tai sähkönkulutuksesta. Palvelumaksu kattaa kaikki kustannukset.

Miten palvelun voi peruuttaa?
Chevron down

Maksujousto-palvelu on liitetty sähkösopimukseesi. Jos siis irtisanot toistaiseksi voimassaolevan Fortum Tarkka -sopimuksen, lopetetaan myös Maksujousto-palvelu. Määräaikaisessa Fortum Takuu -sopimuksessa Maksujousto-palvelu on peruttavissa kesken sopimuskauden ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.   

Miten maksaminen eroaa tavallisesta sähkölaskusta?
Chevron down

Laskujen määrä

Sähkölaskut muodostuvat asiakkaan sähkönkäytön perusteella. Mitä pienempi sähkön käyttö, sitä harvemmin laskuja. Laskuja voi olla 4, 6 tai 12 kpl vuodessa. Maksuehdotus sen sijaan tulee joka kuukausi, riippumatta kulutuksestasi.

Maksaminen

Kun teet Maksujoustosopimuksen, saat ensimmäisen maksuehdotuksen (tiliotteen) laskutusosoitteeseesi paperipostina. Haluttaessasi, voit sen pohjalta tehdä uuden e-laskusopimuksen pankkisi kanssa, jolloin lähetämme maksuehdotuksen sen jälkeen verkkopankkiisi e-laskuna.

Jos määrittelet verkkopankissasi maksut automaattiseen maksatukseen, maksu veloitetaan maksuehdotuksen mukaisesti. Voit myös vaihtaa loppusummaa joustosi puitteissa.

Miten Maksujouston maksuehdotukseni on laskettu?
Chevron down

Maksujousto -lisäpalvelu mahdollistaa sen, että maksat ehdotuksemme mukaisen summan, vähemmän tai enemmän oman lisääntyneen joustosi puitteissa.
Maksujouston avulla voit maksaa laskusi vuoden yli tasaisesti ja saat joustoa maksujen suorittamiseen. Esimerkiksi sähkölämmitteisessä omakotitalossa kulutushuiput osuvat talvikuukausille, jolloin tarve lämmitykseen on suurempaa ja sähkölasku korkeampi. Maksujouston avulla nämä kustannukset voi jakaa eri kuukausille tasaisemmin. Tulot ovat useimmilla yleensä kuukausittain suunnilleen saman suuruiset, jolloin 12 kertaa kuukaudessa laskutettava tasasuuruisempi sähkölasku on kätevä.


Miten maksuehdotuksen summa on laskettu? Miksi maksuehdotuksen summa on muuttunut?
Maksuehdotukseen vaikuttaa vuosikulutusennuste, sähkön hintataso sekä mahdolliset uudet käyttöön otetut palvelut. Maksujoustossa koko vuoden ennustettu kulutus on jaettu tasaisesti joka kuukaudelle. Kun koko vuoden ennuste nousee, kuten nyt viimeaikaisen hintojen nousun myötä on tapahtunut, myös yksittäisen maksuehdotuksen summa nousee.

Maksujoustoon sisältyvät palvelut sähkösopimuksen ohella

Palvelun nimiSisältyykö Maksujoustoon
Aurinkovalinta / 100 % AurinkoenergiaaKyllä
100% Uusiutuvaa energiaaKyllä
VaihtotakuuKyllä
HintatakuuKyllä
Kesäasunto tai muu lisäkohdeKyllä
Sähkön siirtoKyllä,  mikäli ovat yhteislaskutuksessa, Esim. Caruna Espoo. Muussa tapauksessa ei.
KotivakuutusEi
Fiksu-tuotteetEi
AurinkopaneelitEi
KaukolämpöEi
Charge&Drive -palvelutEi
Smart Living palvelutEi
Yrityksen tai taloyhtiön sähköEi

Lisätietoa Maksujoustosta

Pörssisähkön hinta nyt