Nyt saat Fortumin laskut myös Kivraan

Joko sinulla on Kivra - digitaalinen postilaatikko käytössäsi? Saat sinne nyt automaattisesti myös Fortumin laskut ja maksaminen helpottuu. Ei enää kadonneita paperi- tai sähköpostilaskuja!

Digital payment
Helppo maksaminen ja muistutustoiminto

Helppo ja turvallinen maksu Kivran mobiilisovelluksella tai nettipalvelussa.

Customer oriented
Helppoutta arkeen

Voit hoitaa maksut myös muiden perheenjäsenten ja isovanhempien puolesta.

Low emissions
Ilmasto ja luonto kiittää

Vaihtamalla paperilaskun digitaaliseen, vähenee paperin, painatuksen ja kuljetuksen aiheuttamat päästöt.

Kivra mobiilisovelluksena puhelimessa

Mikä on Kivra?

Kivra on sähköinen postilaatikko.  Kun rekisteröidyt palveluun, lähetämme Kivraan ne laskut, jotka olet aiemmin saanut postitse.
Voit käyttää Kivraa joko nettiselaimella tai ladata sen puhelimeesi sovelluskaupastasi. Palvelussa voit maksaa sähkölaskut helposti ja nopeasti, ja myös toisen henkilön puolesta.

Lue palvelusta ja ota käyttöösi: kivra.fi

Katso myös nämä Kivraan liittyvät kysymykset ja vastaukset

Miten maksaminen helpottuu, kun käytän Kivraa?

Kivra on turvallinen kuluttajien maksupalvelu, jonka myös Fortum on valinnut yhdeksi laskunmaksukanavistaan asiakkailleen. Kivrassa voi olla myös muiden toimittajiesi, esimerkiksi puhelinyhtiösi laskut maksettavana.

YouTube-video: Näin maksat laskuja Kivrassa.

Kun sinulle saapuu uusi lasku Kivraan, saat siitä aina ilmoituksen sähköpostiisi ja push-ilmoituksen puhelimesi ruudulle. Saat myös muistutuksen lähestyvästä eräpäivästä. Laskun maksamisen vahvistat verkkopankkien tunnuslukusovelluksella. Laskuarkiston löydät Oma Fortumista, mutta voit arkistoida Fortumin laskut helposti myös Kivraan. Klikkaamalla Fortum Logoa löydät Fortumin laskun. Tässä laskunäkymässä näet muidenkin sinua Kivrassa palvelevien yritysten logot, kun heiltä on postia.

Kivra sovellus, Fortum-logo, arkisto

Miten laskuni siirtyivätkin Kivraan, vaikka en tehnyt mitään?

Jos Fortum-laskusi on ollut paperilasku tai sähköpostilasku, alkavat laskusi mennä automaattisesti Kivraan, kun olet rekisteröitynyt palvelun käyttäjäksi. Kivra-palvelussa sinun ei siis erikseen tarvitse valita mitä laskuja otat vastaan. Jos et halua niitä jatkossa, voit käydä poistamassa toimittajavalikosta ne toimittajat, joiden laskuja et enää halua Kivraan.

Jos sinulla on Fortum laskusta e-laskusopimus verkkopankissasi, laskut eivät mene Kivraan, vaan verkkopankkiisi. Eli vaikka Fortum näkyy laskuttajalistalla Kivra-palvelussa, ei sinne tule Fortumin laskuja jos ne ovat e-laskutuksessa. Jos haluat vaihtaa e-laskun Kivralla maksamiseen, poista e-laskusopimus verkkopankistasi.

 

Mitkä Fortumin laskut tulevat Kivraan?

Kivraan menevät Fortum Asiakaspalvelun yksityishenkilöille lähettämät laskut, kuten sähkö- ja kaukolämpölaskut. Palvelu ei ole tarkoitettu yritysasiakkaille.

Miten saan Fortumin laskut pois Kivrasta?

Kivran-asetukset valikosta voit käydä muuttamassa tai poistamassa sinulle postia lähettäviä yrityksiä poistamatta Kivran sovellusta kokonaan käytöstä.

Jos teet verkkopankkiisi e-laskusopimuksen, se myös automaattisesti vaihtaa laskujen lähetyksen e-laskuksi, eivätkä laskusi tule enää Kivraan.

 

Miten maksan puolisoni, lapseni, vanhempani sähkölaskut Kivrassa?

Voit auttaa läheisiäsi maksuissa, kun jaatte Kivra-postilaatikot joko väliaikaisesti tai pidemmäksi aikaa toisillenne.

Lue lisää Kivran sivuilta:

Kivralla voit maksaa helposti myös läheistesi maksuja

Näin jaat Kivra-tilisi toisen henkilön kanssa

Apua! Puhelimeni hajosi. Miten nyt maksan laskujani?

Puhelimen rikkoutuminen, katoaminen tai Kivra-sovelluksen poistaminen puhelimesta ei poista Kivra-palveluasi, vaan laskut menevät edelleen Kivraan. Myös internet-versioon kirjautumisessa tarvitaan puhelinta varmistamaan että sinä olet sinä. Turvallisuus ennen kaikkea!

Pääseen Kivra-palveluun kirjautumaan käyttämällä "Vaihda salasana" linkkiä. Tämän jälkeen tunnistaudutaan palveluun normaalisti pankkitunnuksilla ja palvelu pakottaa sinut vaihtamaan uuden salasanan.

Sähkölaskut löydät myös Oma Fortumista ja myös Fortum Asiakaspalvelu auttaa Fortumin laskuihin liittyvissä kysymyksissäsi.

Mistä Kivra on lähtöisin?

Kivran nimi on muokattu ruotsinkielisestä arkiv-sanasta, joka on suomeksi arkisto. 

Kivra ei ole Fortumin palvelu, mutta Fortum tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden hyödyntää Kivran helppoa maksuominaisuutta.

Kivra on alun alkaen Ruotsissa kehitetty palvelu, joka on saanut siellä valtavan suosion. Kivra on tullut Suomeen vuonna 2019 ja Fortumin laskut ovat saatavilla Kivrassa syyskuussa 2020 alkaen.