Fortum Maksujousto

Fortum Maksujousto -palvelu jakaa vuoden sähkölaskusi tasaisempiin eriin. Lisäksi saat joustoa maksamiseen. Saat Maksuehdotuksen kuukausittain ja voit itse säätää maksuja sekä valita tavallista sähkölaskua vapaammin milloin maksat ja kuinka paljon maksat kerrallaan. Maksujoustotilillesi liitetään kaikki Fortum sähkösopimukset.  Vakio –sopimukseen emme suosittele Maksujoustoa. Maksujouston kuukausittainen palvelumaksu 4,90 € laskutetaan sähkölaskusi yhteydessä.

Fortum Maksujouston hyödyt sinulle

Invoicing and payment
Vuoden sähkölaskut tasaisemmissa erissä

Maksujousto jakaa arvioidut vuoden sähkölaskut tasaisemmin. Saat kerran kuussa maksuehdotuksen jonka maksamalla saat tasaisemmat laskut ympäri vuoden.

Meeting demand
Joustoa maksuihin ilman korkoa

Sinulla on kahden kuukausimaksun suuruinen jousto käytettävissäsi. Voit itse päättää milloin sen käytät, milloin maksat ja kuinka paljon kerrallaan tai pitää taukoa maksuissa, ilman korkoa.

Näin tilaat

Jos sinulla ei ole Fortumin sähkösopimusta, voit tilata  haluamasi sähkösopimuksen sekä Maksujousto-palvelun alta. 

Maksujouston lisääminen nykyiseen sopimukseen

Jos sinulla on jo Fortumin sähkösopimus, voit tilata Maksujousto-palvelun kirjautumalla Oma Fortum –palveluun tai soittamalla asiakaspalveluumme.

Miten Maksujousto –palvelu toimii?

Fortum Maksujousto -palvelu jakaa vuoden sähkölaskusi tasaisempiin eriin. Lisäksi saat joustoa maksamiseen. Saat Maksuehdotuksen kuukausittain ja voit itse säätää maksuja sekä valita tavallista sähkölaskua vapaammin milloin maksat ja kuinka paljon maksat kerrallaan. Maksujoustotilillesi liitetään kaikki Fortumin sähkösopimuksesi.

Lue lisää

Maksujousto-palvelun päättyminen

Maksujousto-palvelu on voimassa toistaiseksi ja sen voi päättää kahden viikon irtisanomisajalla. Sähkösopimus päättyessa myös Maksujousto-palvelu päättyy automaattisesti.

Lue lisää

Maksujouston käyttöönotto ja hinta

Haluan ottaa tämän lisäpalvelun käyttöön. Miten saan sen?
Chevron down

Valitse ensin sähkösopimus. Fortum Maksujousto -palvelu on tarjolla kaikkiin Fortumin sähkösopimuksiin. Emme suosittele palvelua kuukausihinnoitellulle Vakiolle. Valitse sopimusta tehdessäsi lisäpalvelu-kohdasta Maksujousto ja jatka tilausta. Jos sinulla on jo Fortumin sähkösopimus, kirjaudu Oma Fortum-palveluun ja tilaa Maksujousto sieltä tai ole yhteydessä asiakaspalveluumme, joka lisää palvelun sopimukseesi.

Paljonko Maksujousto-palvelu maksaa? Onko palvelun jousto-ominaisuus korotonta luottoa?
Chevron down

Maksujouston palvelumaksu on 4,90€/kk, riippumatta sähkösopimuksesta tai sähkönkulutuksesta. Palvelumaksu kattaa kaikki kustannukset. Palvelumaksu veloitetaan sähkölaskusi yhteydessä.

Palveluun sisältyy kahden kuukauden jousto, joka on korotonta.

Mitä muita sopimuksia Maksjoustolle liitetään?
Chevron down

Maksujousto -palveluun liitetään seuraavat sopimukset: sähkön alkuperä, Hintatakuu Tarkka-sopimukselle sekä Fortum Älylataus.

Minulla on kaksi sähkösopimusta. Saako ne yhdistettyä samaan palveluun?
Chevron down

Kyllä. Silloin saat yhden maksuehdotuksen johon on koottu kaikki Maksujoustotiliisi liitettyjen sopimusten laskutapahtumat sekä suoritukset.

Näin saat molemmat sopimuksesi yhtä aikaa maksuun ja hallintaan yhdellä 4,90 €/kk palvelumaksulla. 

Miten maksaminen eroaa tavallisesta sähkölaskusta?
Chevron down

Fortum Maksujousto -palvelu jakaa vuoden sähkölaskusi tasaisempiin eriin. Lisäksi saat joustoa maksamiseen. Saat Maksuehdotuksen kuukausittain ja voit itse säätää maksuja sekä valita tavallista sähkölaskua vapaammin milloin maksat ja kuinka paljon maksat kerrallaan. Maksujoustotilillesi liitetään kaikki Fortumin sähkösopimuksiin.

Maksaminen

Kun teet Maksujoustosopimuksen, saat ensimmäisen maksuehdotuksen (tiliotteen) laskutusosoitteeseesi paperipostina. Haluttaessasi, voit sen pohjalta tehdä uuden e-laskusopimuksen pankkisi kanssa, jolloin lähetämme maksuehdotuksen  sen jälkeen verkkopankkiisi e-laskuna.

Jos määrittelet verkkopankissasi maksut automaattiseen maksatukseen, maksu veloitetaan maksuehdotuksen mukaisesti. Voit myös vaihtaa loppusummaa joustosi puitteissa.  

Miten Maksujouston maksuehdotukseni on laskettu? Miksi Maksuehdotuksen summa on muuttunut?
Chevron down

Palvelu jakaa alla mainitut 12 kuukauden kustannukset tasaisiin maksuehdotuksiin:

  • vuosikulutusennuste,
  • sähkön hinta,
  • mahdollinen Carunan sähkönsiirron hinta ja
  • mahdollisten lisäpalveluiden hinnat.

Ehdotettua summaa tarkastellaan kuukausittain. Summa muuttuu, kun sähkön hinta tai kulutus muuttuu.

Miksi Maksuehdotuksen liitteenä on lasku?
Chevron down

Maksuehdotus perustuu aina aiemmin toteutuneen ja sitä seuraavan 12 kk ennustettuun laskutukseen. Palvelu huomioi kulutuksen ja hinnanmuutokset pitkällä aikavälillä automaattisesti.

Liitteenä olevalla laskulla on edellisen kuukauden laskutus- ja kulutustiedot. Maksuehdotus koskee eri aikaväliä kuin todelliseen kulutukseen perustuva lasku.

Miksi Maksuehdotuksen ja liitteenä olevan laskun summa eroavat toisistaan?
Chevron down

Maksuehdotus perustuu aina aiemmin toteutuneen ja sitä seuraavan 12 kk ennustettuun laskutukseen. Palvelu huomioi kulutuksen ja hinnanmuutokset pitkällä aikavälillä automaattisesti.

Liitteenä olevalla laskulla on edellisen kuukauden laskutus- ja kulutustiedot. Maksuehdotus koskee eri aikaväliä kuin todelliseen kulutukseen perustuva lasku.

Miten palvelun voi peruuttaa?
Chevron down

Jos sähkösopimuksesi, joka on liitetty Maksujoustoon, päättyy myös Maksujousto-palvelu päätetään automaattisesti. Maksujousto-palvelu on voimassa toistaiseksi ja se edellyttää, että sinulla on Fortumin voimassaoleva sähkösopimus. Sinulla on oikeus irtisanoa Maksujousto -palvelu kahden viikon irtisanomisajalla.

Pitääkö minun ilmoittaa Fortumille, jos käytän joustoa?
Chevron down

Sinun ei tarvitse ilmoittaa erikseen käyttäväsi joustoa. Jos et maksa kuukausimaksua eräpäivään mennessä palvelu tulkitsee sinun käyttävän joustoa.

Voit kahden kuukauden jouston puitteissa maksaa ehdotuksen sinulle parhaiten soveltuvana ajankohtana, vaivattomasti ilman eräpäivän siirtoja.

Mitä tapahtuu, jos käyttämäni jouston määrä ylittyy ?
Chevron down

Jos ylität käytettävissä olevan jouston määrän, olemme sinuun yhteydessä ja kerromme, miten toimia.

Voinko maksaa enemmän kuin ehdotettu kuukausimaksu?
Chevron down

Pitääksesi maksuehdotuksesi summat tasaisina ympäri vuoden, suosittelemme maksamaan vain Maksuehdotuksessa ehdotettu kuukausimaksu.

Jos kuitenkin olet maksanut enemmän, huomioimme tämän tasaisesti seuraavien 12 kuukauden maksuehdotuksissamme.

Voinko maksaa jouston pois kerralla?
Chevron down

Jos haluat maksaa jouston pois kerralla, lisää summa kuukausimaksuun. Käytetyn jouston voit maksaa pois milloin tahansa.

Voiko Fortum irtisanoa palvelun?
Chevron down

Kyllä. Fortumilla on oikeus irtisanoa sopimus yhden kuukauden irtisanomisajalla, jos asiakas ei täytä sopimuksessa vaadittavia ehtoja.

Mitä tapahtuu kun sopimus päättyy?
Chevron down

Palvelun päättyessä saat tarkempia ohjeita sähköpostiisi. Tässä tiivistettynä viestin sisältö:

  • Jos asiakkuutesi Fortumilla jatkuu, saat jatkossa normaaleja todelliseen kulutukseen perustuvia laskuja.
  • Tarkistamme maksutilanteesi ja tehdyt maksusuoritukset huomioidaan seuraavalla laskulla/loppulaskulla.
  • Jos Maksujouston puitteissa maksamasi summat ylittävät toteuman, hyvitämme erotuksen sinulle.
  • Jos suorittamasi maksut eivät kata toteutuneita kuluja, laskutamme erotuksen seuraavalla laskulla /loppulaskulla.
  • Huomioithan, että Maksuehdotukset koskevat noin kahden kuukauden takaista kulutusta, joten seuraavalle laskulle/loppulaskulle tulee edellisen kahden kuukauden kulutukseen perustuva summa mahdollisten muiden avoimien saatavien lisäksi.

Kysy lisää Maksujoustosta

Contact by phone

Sähkölaskun maksuaika

0200 19000

pvm/mpm
ma - pe 8-17
 

Ulkomailta soitettaessa:

+358 10 45 66080