Fortum Takuu

Fortum Takuu -sopimuksen sijaan, suosittelemme sinulle uutta Fortum Duo-sopimusta. Yhdistät määräaikaisen sähkösopimuksen varmuuden ja mahdollisuuden vaikuttaa sähkölaskuun ajoittamalla kulutusta. 

Suosittelemme nyt Fortum Duo-sopimusta.

Miksi Fortum Duo?

Fortum Duo -sähkö­so­pimus yhdistää fiksusti sekä kiinteä­hin­taisen että markkinahintaisen sähkö­so­pi­muksen edut. Saat sopimukseesi kiinteän sähköhinnan osuuden kahdeksi vuodeksi ja lisäksi sinulla on mahdollisuus säästää sähkölaskussa kuluttamalla vähemmän kulutushuippujen aikaan. Tutustu Duo-sähkösopimukseen

Voimassaoleva Takuu-sopimus? Tuunaa se Oma Fortum -palvelussa

Kaikki sopimuk­seesi liittyvät asiat Oma Fortu­missa

✓ Näet sähkön­käyttösi kilowat­teina ja euroina
✓ Löydät sopimustiedot ja laskut
✓ Voit aktivoida helposti e-laskun

Tutustu Oma Fortumiin

Takuu-sopimuksen ominaisuudet

Voimassaolo

24 kk määräaikainen sopimus. Sähköntoimitukseen ei tule keskeytystä, vaikka unohtaisit tehdä jatkosopimuksen.

Hinnoittelu

Sekä kWh-hinta että perusmaksu pysyvät samana 24 kk ajan. 

Laskutus

Saat sähkölaskun kerran kuukaudessa sähkönkulutuksesta. 

Takuu-sopimuksesta kysyttyä

Mitä tarkoittaa "määräaikainen sopimus"
Chevron down

Sopimus on voimassa 24 kk pituisen määräajan. Määräaikana normaalihintaista Takuu-sopimusta ei voi lopettaa eikä vaihtaa toiseen, paitsi jos esimerkiksi muutat toiseen osoitteeseen.

Lue lisää määräaikainen sähkösopimus ja muutto sivulta

Mitä tapahtuu määräajan päättyessä?
Chevron down

Saat meiltä uuden tarjouksen jatkosopimuksesta hyvissä ajoin ennen sopimuksen päättymistä.

Mikä on yleissähkö?
Chevron down

Yleissähkö on käytössä useimmiten kerrostaloissa, kaukolämpö- ja öljylämmitystaloissa sekä yhä useammin uusissa omakotitaloissa. Takuu-sopimuksen osalta yleissähkökohteissa sähkö on saman hintaista päivällä ja yöllä.

Voinko saada yösähköhinnoittelun
Chevron down

Jos asut tai olet muuttamassa omakotitaloon, jossa on varaava sähkölämmitys tai käyttövesivaraaja, niin siellä varmastikin on Yösähkö valmiina. Silloin saat meiltä yösähköhinnoittelun mukaisen Takuu-sopimuksen. Yöajan sähkö on edullisempaa kuin päivällä. Myös sähkönsiirtomaksut ovat edullisempia yöaikaan. Paikalliset sähkönsiirtoyhtiöt ovat nimenneet yösähkötuotteensa yleensä Yösähköksi tai Aikasähköksi.

Kaikissa omakotitaloissa ei kuitenkaan ole varaavaa lämmitysratkaisua, vaan suora sähkölämmitys sekä jatkuvalämmitteinen lämminvesivaraaja. Silloin sopimusta tehtäessä ohjelma tarjoaa sinulle Takuu-sopimuksessa Yleissähköä. Jotkut sähkönsiirtoyhtiöt käyttävät Yleissähköstä myös nimitystä Yksiaikatariffi, sillä hinta on sama päivällä ja yöllä.

Mikä on Takuu -sopimuksen sähkön alkuperä?
Chevron down

Takuu, kuten muutkin Fortumin sähkösopimukset kuluttajille ovat 100 % hiilidioksidivapaata sähköä. Jos haluat sähkösi olevan sen lisäksi myös uusiutuvalla energialla tuotettua, se onnistuu kyllä!

Jos suosit jotain tiettyä uusituvan energian tuotantomuotoa, voit pienellä kuukausimaksulla valita jonkun näistä vaihtoehdoista ja päivittää sopimuksesi sähkön alkuperän. Valinta voi tapahtua sopimuksen teon yhteydessä tai Oma Fortum -sivulla. Jos haluamaasi vaihtoehtoa ei näy, tilaa muutos soittamalla asiakaspalvelustamme. Uusiutuvaksi energiaksi kutsutaan energiantuotantomuotoja, joissa energian lähde on ehtymätön. Kaikkea uusiutuvaa energiaa pidetään myös ilmastoneutraalina energiantuotantomuotona.

100% aurinkoenergiaa: Aurinkoenergia sopii sinulle, joka arvostat aurinkoenergiaa sähköntuotannossa. Fortum tukee John Nurmisen Säätiön toimintaa Itämeren ja sen perinnön pelastamiseksi vuosittain 5 €/Aurinkovalintasopimus.

100% uusiutuvaa: Fortumin 100% uusiutuvaa energia on sekoitus vedellä, tuulella, auringolla ja bioenergialla tuotettua sähköä. Nämä tuotantotavat eivät lisää ilman hiilidioksidipitoisuutta. Uusiutuvan energian tuotannossa ei ole käytetty fossiilisia polttoaineita eikä ydinvoimaa.

Moving

Sopimus ja muutto

0200 80000

pvm/mpm

Muuttopuhelin on käytössäsi:

ma-pe 8-17

Customer service

Asiakasneuvonta ja laskukyselyt

0200 19000

pvm/mpm

Kysy mitä vaan sopimukseesi liittyvää:

ma-pe 8-17


Helppo sopimuksen valinta

Miten asut ja mitä arvostat? Valitse sähkö­so­pimus sen mukaan.

Aloita tästä

Yhdessä-blogi

Inspiraatiota ja hyödyllistä lukemista.

Yhdessä-blogi