Määräaikainen sähkösopimus ja muutto

Takuun uusinta header

Kun muutat uuteen kotiin, on sähkösopimus yksi oleellisimpia asioita, joka pitää ottaa huomioon. Muuten sinua saattaa odottaa uusi koti ilman sähköjä. Sinulla on jo ehkä voimassa oleva sopimus tai teet kokonaan uuden sopimuksen omissa nimissäsi. Kun selaat vaihtoehtoja, törmäät termeihin määräaikainen sähkösopimus tai toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Mistä on kyse ja mitä merkitystä sillä on muuttaessa?

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

Kun kilpailutat tai teet vertailua eri sopimusten välillä, joudut aina valitsemaan joko määräaikaisen tai toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen. Määräaikainen sähkösopimus on yleensä voimassa kaksi vuotta ja se on vaivattomin tapa hoitaa sähköasiat kuntoon muuttaessa.

 

Fortumin sähkösopimuksista Fortum Takuu ja Fortum Tarkka ovat määräaikaisia sähkösopimuksia.
 

Olemme aina yhteydessä sinuun ennen määräaikaisen sopimuksen päättymistä uudesta sähkösopimuksesta.

 

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen voit vaihtaa vapaammin silloin kun haluat. Sinun ei siis tarvitse muuttaa, jos haluat vaihtaa sopimustyypin toiseen.

Määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanominen muuton yhteydessä

 

Jos sinulla on jo voimassa oleva määräaikainen sähkösopimus vanhaan kotiisi, on muutto peruste sopimuksen irtisanomiselle vaikka sopimuskautta olisi vielä jäljellä. Jos et tiedä mikä sopimus sinulla on, löydät tiedon edellisestä laskustasi tai kirjautumalla Oma Fortum -palveluun.

 

Muuton yhteydessä kannattaa miettiä muuttuuko sähkönkulutuksesi uudessa kodissa tai haluatko kenties valita vihreämmän vaihtoehdon. Kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin ja valita uuteen kotiisi sopivin sähkösopimus.


Testaa mikä on sinulle sopivin sähkösopimus

Minulla on määräaikainen sähkösopimus ja olen muuttamassa

 

Fortumin asiakkaana voit tehdä kätevästi muuttoilmoituksen netissä tai puhelimitse asiakaspalvelussa ja nykyinen määräaikainen sähkösopimuksesi siirtyy uuteen osoitteeseen. Sinun ei tarvitse tehdä muutoksia e-laskutukseen ja samalla ilmoitat sähkösopimuksen päättymisestä vanhassa kodissasi. Kaikki hoituu kätevästi netissä muutamalla klikkauksella. Halutessasi voit myös muuttaa määräaikaisen sopimuksen toistaiseksi voimassa olevaksi.

Muuttoilmoitus Fortumin asiakkaille

Mikä on minulle sopivin sähkösopimus?


Jos sinulla ei vielä ole sähkösopimusta Fortumilla, voit tehdä kätevästi vertailua eri vaihtoehtojen välillä netissä. Sinun ei tarvitse tietää etukäteen sähkökulutustasi vaan laskurimme laskee sinulle sopivimman sopimuksen uudessa kodissasi. Voit määritellä haluatko määräaikaisen vai toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen. Lisäksi riippuen uuden kotisi sähkönkulutuksesta valittavanasi on erilaisia vaihtoehtoja.

 

Fortumin sähkö on aina hiilidioksivapaasti tuotettua ja voit myös valita sähkön alkuperäksi aurin­koe­ner­gialla, tuuli­voi­malla, vesivoi­malla tai bioener­gialla tuotettua uusiu­tuvaa energiaa.

 

 

Sähköt ja vakuutusasiat kuntoon samalla kertaa

Jos olet muuttamassa kerrostaloon, olemme räätälöineet sähkösopimuksen yhteyteen kotivakuutuksen. Vakuutus korvaa myös muuton aikana sattuneet vahingot, kunhan tilaat sähköt ja vakuu­tuksen ennen muutto­päivää.

 

Tutustu kotivakuutus vaihtoehtoihin ja hintohin.

Fortumin asiakkaana saat 30 % alennusta Niemen muuttolaatikoista.
Soita numeroon 020 554 554 pyydä tarjous ja kerro että olet Fortumin asiakas.

Määräaikainen sähkösopimus ja muutokset asumisjärjestelyissä

 

 • Olen muuttamassa pois yhteisestä kodista, johon kumppanini jää asumaan. Määräaikainen sähkösopimus on minun nimissäni.
  - Voit tehdä muuttoilmoituksen nykyiselle sopimukselle verkossa tai tehdä uuden sähkösopimuksen. Muutto on peruste määräaikaisen sähkösopimuksen purkamiselle. Asuntoon jäävän kumppanin pitää tehdä uusi oma sähkösopimus.
 • Kumppanini muuttaa asuntooni. Meillä molemmilla on määräaikaiset sopimukset.
  - Jos muutatte yhteen sinun kotiisi, riittää että muuttaja irtisanoo oman sähkösopimuksensa. Muutto on peruste hänen määräaikaisen sähkösopimuksen purkamiselle.
 • Olemme kumppanini kanssa muuttamassa pois yhteisestä kodistamme eri osoitteisiin.
  - Se puolisoista, jonka nimissä sähkösopimus on, voi siirtää sopimuksen muuttoilmoituksella. Kumppanisi tulee tehdä uusi oma sähkösopimus.
 • Asumme kimppakämpässä. Asukas, jonka nimissä määräaikainen sähkösopimus on, muuttaa uuteen osoitteeseen.
  - Muutto on peruste määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanomiselle tai hän voi tehdä muuttoilmoituksen. Asuntoon jäävä tekee uuden sähkösopimuksen.
 • Olen muuttamassa tilapäisesti toiseen asuntoon

- Tee kokonaan uusi määräaikainen sopimus tilapäiseen asuntoon, jotta sähköntoimitus varsinaiseen asuntoon jatkuu.