Sähkösopimus opiskelijalle alennuksella

Fortumin sähkösopimus opiskelijalle on edullinen ja ympäristöystävällinen vaihtoehto. Tee sähköasioista helppoja, arjestasi sujuvaa ja keskity opintojen edistämiseen.

Saat vuodeksi pörssisähkön perusmaksut puoleen hintaan

Hyödynnä -50 % alennus opiskelijalle
Opiskelijan sähkösopimus

Edullinen sähkösopimus opiskelijoille

Opiskelijan sähkösopimus kannattaa hankkia sieltä, mistä sen saa edullisesti. Fortumilta saat sähkösopimuksen opiskelija-alennuksella.

Tarjoamme sinulle opiskelijaetuna 50 % alennuksen sähkösopimuksesi perusmaksusta koko vuodeksi. Normaalisti perusmaksu on 4,90 € kuukaudessa, mutta käyttämällä etuasi maksat opiskelijan sähkösopimuksen perusmaksusta vain 2,45 € kuukaudessa. Tarjous on voimassa rajoitetun ajan.

Tiesitkö, että pystyt kätevästi seuraamaan omaa sähkönkulutustasi, sähkön hintaa ja tulevaa sähkölaskuasi Oma Fortum -sovelluksen kautta?

Opiskelijan sähkösopimus Fortumilta – 3 syytä valintaan

Cost efficient
Opiske­li­jalle edulli­sempi

50 % alennus kk-maksusta joka kuukausi, vuodeksi! - säästösi 27 €.

Lue alennuksesta
Meeting demand
Toistai­seksi voimassa oleva sopimus

Et sitoudu pitkään sopimus­kauteen.

Tilaa opiskelijalle
Environmental friendly
Ympäristöystävällisempää sähköä

Sähkösi on 100 % hiili­diok­si­di­pääs­tö­töntä. Voit valita myös 100 % uusiu­tuvaa tai aurin­koe­nergiaa.

Tilaa nyt

Suositko kuitenkin kuukausihinnoittelua?

Opiske­lijan sähkö­so­pi­muk­sen hinta ja sähkölaskun suuruus

Opiskelijabudjetti on usein tiukka ja menojen ennustaminen tärkeää. Siksi kannattaakin yrittää arvioida, mikä on sähkölaskun osuus kuukausibudjetista.

Sähkön kokonais­kus­tan­nukset koostuvat sähkö­energian hinnan lisäksi sähkön­siirron hinnasta ja sähkö­ve­rosta. Pystyt itse vaikuttamaan vain sähköenergian hintaan.

Sähköenergia

Useimmat opiskelija-asunnot ovat pieniä, kerrostaloyksiöitä tai -kaksioita. Niissä ei toden­nä­köi­sesti ole sähkö­läm­mi­tystä, ja niiden sähkön­ku­lutus on muutenkin maltil­lista. Harva opiskelija esimer­kiksi pesee päivittäin useita koneel­lisia astioita tai pyykkiä. Viihde-elekt­ro­niikka ja läppäri saattavat sen sijaan olla aktii­vi­käy­tössä, mutta niiden sähkön­ku­lutus on suhteel­lisen matalaa.

Pystyt itse seuraamaan sähkönkulutustasi ja säästämään energiaa. Jos tilaat pörssisähköä, voit myös hyötyä edullisemmista tuntihinnoista keskittämällä sähkönkulutustasi niihin.

Sähkönsiirto

Sähkön­siirron hoitaa paikal­linen sähkön­siir­to­yhtiö, joka määrittää itse hintansa. Kuluttajana et voi kilpailuttaa tätä hintaa. Sähkönsiirtoyhtiö laskuttaa sinua useimmiten omalla laskullaan, jolloin saat kaksi sähkölaskua.

Sähkövero

Sähkön hinta koostuu sähköenergian hinnasta ja sähkön siirtohinnasta. Lisäksi siihen lisätään sähkövero (24 %), jonka paikallinen sähköverkkoyhtiö laskuttaa osana sähkön siirtohintaa.

Flat

Esimerkki mitä sähkö maksaa opiskelija-asunnossa:

Tarkka opiskelijasopimuksella sähkölaskun hinta yksiössä n. 24,90 €/kk (ilman alennusta 27,20 €/kk) – Laskelma perustuu v. 2022 pörssisähkön ja yksiöiden keskikulutuksen hintoihin. Laskelman perustana käytetty 1400 kwh vuosikulutusta.

Tilaa opiskelijalle

Hanki opiske­li­ja­n sähkösopimus hyvissä ajoin

Opintojen alkaminen ja ensimmäiseen omaan kotiin muuttaminen merkitsevät suurta askelta kohti itsenäistymistä. Kasvava vapaus tuo kuitenkin mukanaan vastuun käytännön asioista, ja nämä asiat kannattaa hoitaa kuntoon ennen opintojen käynnistymistä.

Kun olet löytänyt asunnon opiskelupaikkakunnaltasi, seuraava askel on sähkösopimuksen hankkiminen. Joihinkin opiskelija-asuntoihin sisältyy valmiiksi opiskelijan sähkösopimus. Mutta jos olet hankkinut asuntosi yksityisiltä markkinoilta, sinun tulee todennäköisesti itse hankkia siihen sopiva sähkösopimus.

Muuttopaikkakunnalla ei ole merkitystä sähkön kilpailutuksessa, sillä suurin osa suomalaisista sähköyhtiöistä toimii koko valtakunnassa. Voit siis itse päättää, mistä sähkösopimuksesi hankit.

Ekologinen valinta opiskelijan sähkösopimukseksi

Sähkön hinnan lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, miten sähkö on tuotettu. Fortumin sähkö on aina tuotettu hiilidioksidivapaasti. Emme siis käytä fossiilisia polttoaineita sähköntuotannossa.

Onko sinulle tärkeää, että sähkö on tuotettu uusiu­tu­villa luonnon­va­roilla? Voit valita sähkön alkuperäksi 100 % uusiu­tuvan energian tai 100 % aurin­koe­nergian kaikkiin sähkö­so­pi­muksiimme, myös opiske­li­jan sähkösopimukseen.

Fiksuja juttuja Fortumin asiak­kaille

Fortumin sähkösopimus on jo sellai­senaan hyvä juttu – saat asiak­kaa­namme aina päästöt­tö­mästi tuotettua sähköä, vinkkejä sähkön­säästöön ja etuoh­jelman, jossa säästät sekä ilmastoa että rahaa.

Fortumin asiakkaana saat fiksuja etuja kuten etuja Niemen muuttopalveluista, kätevät sähkönkäytön seuraamisen työkalut ja paljon muuta. 

Lue fiksut jutut

Pikku juttuja, jotka näkyvät sähkö­las­kussasi

Pikku juttu -etuohjelma tarjoaa Fortumin asiakkaille mahdollisuuden osallistua muutokseen. Nyt voit maksaa osan sähkölaskustasi tekemällä pieniä arkisia ilmastotekoja, kuten kierrättämällä, torjumalla ruokahävikkiä tai pyöräilemällä töihin tai kouluun. Jo yhden haasteen suorittamalla voit ansaita kymmeniä ilmaisia sähkötunteja. 

Lue lisää