Fortum Recycling & Waste esittelee PlastEXPO-messuilla ratkaisuja vastuullisempaan muovintuotantoon

12 maaliskuu 2024, 09:00

Fortum Recycling & Waste esittelee Helsingin Messukeskuksessa 13.-14.3. järjestettävillä PlastEXPO-messuilla uusia Fortum Circo® -kierrätysmuovimateriaaleja ja valottaa tulevaisuuden suunnitelmiaan hiilidioksidipohjaisten muovien valmistuksen osalta.

Kierrätetyistä kuluttajamuovipakkauksista valmistetut Fortum Circo® -materiaalit ovat olleet alansa suunnannäyttäjä jo usean vuoden ajan. Kyseessä on monipuolinen, turvallinen ja korkealaatuinen tuoteperhe, jonka perustuotteet ja kompaundit ovat olleet monen lopputuotevalmistajan valinta jo vuosia. Parhaillaan käynnissä olevilla PlastEXPO-messuilla Fortum esittelee nyt aiempien materiaalien rinnalle uusia, yhä laajempaan käyttöön soveltuvia kompaundeja. 

Innovatiivisia kompaundeja yhä vaativampiin tuotesovelluksiin

Fortumin innovatiivisen kompaundikehityksen ansiosta kuluttajien kierrättämiä muoveja voidaan jatkossa käyttää teknisesti yhä vaativammissa tuotteissa. Uusia kompaundituotesarjoja ovat PP-LGF-, PP High Impact- sekä PP High Flow -tuotesarjat, jotka täydentävät jo entisestään vaikuttavaa Fortum Circo®  -tuoteportfoliota.  

PP-LGF-kompaundimateriaalia on vahvistettu pitkällä lasikuidulla, joka lisää tuotteen lujuutta ja jäykkyyttä. Samalla tuotteen PP:n hiilijalanjälki on 70 % pienempi, jonka vuoksi tuote on vastuullinen vaihtoehto vastaaville lasikuitukomposiiteille. PP High Impact -kompaundeilla on nimensä mukaisesti korkea iskunkestävyys myös pakkasasteissa. PP High Flow -kompaundit taas sopivat erityisesti ohutseinäisiin ja hyviä virtausominaisuuksia vaativiin sovelluksiin. Uudet, yhä useampien asiakkaiden tarpeisiin vastaavat tuotesarjat ovat osoitus Fortumin jatkuvasta ja tuloksekkaasta kehitystyöstä vastuullisempien muovien eteen. Kierrätystuotteet mahdollistavat hiilen pysymisen kierrossa ja pienentävät lopputuotteiden hiilijalanjälkeä.

Jätteenpoltosta talteen otettu hiilidioksidi on tulevaisuuden raaka-aine muovin valmistuksessa

”Me Fortumilla uskomme, että muovit tulisi pitää kierrossa mahdollisimman pitkään. Muovijätteessä on kierrätysarvoa läpi sen elinkaaren, ja uudistamalla kierrätys- ja tuotantotapoja voimme vähentää fossiilisten raaka-aineiden käyttöä. Kerätyistä kuluttajamuovipakkauksista valmistetun kierrätysmuovin lisäksi innovoimme myös uusia ratkaisuja, kuten jätteenpolton hiilidioksidista valmistettuja tulevaisuuden muoveja”, kertoo Mikko Koivuniemi, Fortumin muoviliiketoiminnan ja teknologian kehityspäällikkö.

Fortum Recycling & Wasten tavoitteena on johtaa muutosta kohti materiaalien vallankumousta luomalla uusia kierrätysratkaisuja. Muovintuotantoon on keksittävä uusia ja kestävämpiä ratkaisuja mekaanisen kierrätyksen rinnalle. Fortumin Carbon2x-hanke pyrkii hyödyntämään jätteenpoltosta talteen otetun hiilidioksidin materiaalien, kuten muovin valmistuksessa. Tuloksena on uusi hiilidioksidipohjainen ensiömuovi, joka sulkee hiilen kierron lopullisesti. Ensimmäisten hiilidioksidipohjaisten muovinäytteiden odotetaan valmistuvan vuoden 2024 aikana.

Lisää tietoa tulevaisuuden hiilidioksidipohjaisista muoveista löydät sivulta PlasticsbornfromCO2.com.

Tutustu Fortum Circo® -tuoteperheeseen tarkemmin osoitteessa: Recycled Plastics - Fortum Circo®