Verkkouutinen

Fortum teki virheellisen tarjouksen sähkön spot-markkinoilla Ruotsissa

15 huhtikuu 2024, 15:15

FORTUM OYJ VERKKOUUTINEN 15.4.2024

Fortumin trading desk on vahingossa myynyt suunniteltua enemmän volyymeja Nord Poolin spot-huutokaupassa sunnuntaina 14.4. maanantain 15.4. sähkön toimituksiin. Virheellinen tarjous tehtiin Ruotsin SE2-hinta-alueella ja se koski vuorokauden kaikkia tunteja. Fortum tarjosi markkinoille keskimäärin 638 MW suunniteltua enemmän tuotantoa per tunti.

Fortum on lisännyt vesivoiman tuotantoa ja ostanut volyymeja päivän sisäisiltä intraday ja säätömarkkinoilta kattaakseen markkinasitoumuksensa maanantaina. Vesivoimatuotantoa on tällä hetkellä meneillään olevien kevättulvien vuoksi Ruotsissa hyvin saatavilla, joten Fortum ei odota ongelmia fyysisten toimitusten kattamisessa. Fortumin alustavan arvion mukaan virheellinen tarjouksen taloudellinen vaikutus yhtiön tulokseen on hyvin rajallinen.

Heti kun virheellinen tarjous havaittiin sunnuntaina iltapäivällä, Fortum ilmoitti tapahtuneesta markkinoille markkinasääntelyn mukaisella UMM-viesteillä (UrgentMarket Message). Yhtiö selvittää tapahtunutta ja virheelliseen tarjoukseen johtaneita syitä selvittääkseen miksi Fortumin sisäiset prosessit eivät toimineet sunnuntaina.

Tässä vaiheessa Fortum ei kommentoi asiaa enempää.


Fortum Oyj 
Viestintä


Lisätietoja: 
Fortum Newsdesk, +358 40 198 2843, newsdesk [ät] fortum [piste] com (newsdesk[at]fortum[dot]com)