Lehdistötiedote

Fortum ja Vargön Alloys ovat allekirjoittaneet viisivuotisen sähkönmyyntisopimuksen

17 huhtikuu 2024, 12:30

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 17.4.2024

Fortum ja ruotsalainen ferroseoksen tuottaja Vargön Alloys AB ovat allekirjoittaneet viisivuotisen sähkönmyyntisopimuksen (ns. Power Purchase Agreement, PPA), 0,4 terawattitunnin (TWh) vuotuisesta sähkön ja ydinvoiman alkuperätakuiden toimituksesta asteittain nousevalla hinnoittelulla Ruotsissa. Sopimuskausi alkaa joulukuussa 2024 ja päättyy vuoden 2029 lopussa. Sähkö toimitetaan Fortumin ydinvoimaportfoliosta Keski-Ruotsin SE3 (Tukholma) -hinta-alueelta.

Solmimalla pitkäaikaisia kumppanuuksia Fortumin asiakkaat voivat varmistaa tehokkaan energian hankinnan ja edistää sähköistymistä osana energiamurrosta. Nyt solmittu ydinvoimaan perustuva sopimus on osoitus Fortumin ja Vargön Alloysin sitoutumisesta kestävämpään ja ympäristötietoisempaan tulevaisuuteen.

”Olen innoissani mahdollisuuksista, joita tämä sopimus Fortumin kanssa tuo yhtiöllemme. Kumppanuus kertoo, että sitoudumme toiminnassamme kestäviin energiamuotoihin, ja korostaa ympäristövastuutamme. Odotamme innolla yhteistyön myönteisiä vaikutuksia liiketoimintaamme ja ympäristöön”, Vargön Alloysin toimitusjohtaja Anders Lehman sanoo.

Tämä sähkönmyyntisopimus on osa Fortumin strategista tavoitetta, jonka mukaan suojatun sähkön osuus rullaavalla10-vuotiskaudella on yli 20 prosenttia vuoden 2026 loppuun mennessä. Pitkäaikaiset sähkönmyyntisopimukset sisältyvät Fortumin raportoimiin tukkumyynnin suojauksiin pohjoismaiselle sähkön tuotannolle.

Fortum Oyj Viestintä

Lisätietoja: Fortum News Desk, newsdesk [ät] fortum [piste] com, p. 040 198 2843

Fortum Oyj
Fortumin energia rakentaa maailmaa, jossa ihmiset, yritykset ja luonto menestyvät yhdessä. Olemme yksi Euroopan puhtaimmista energiantuottajista ja toimintaamme ohjaavat kunnianhimoiset ympäristötavoitteet. Tuotamme ja toimitamme luotettavasti puhdasta energiaa ja autamme teollisuusasiakkaitamme vähentämään toimintansa hiilidioksidipäästöjä ja kasvamaan. Ydinliiketoimintamme Pohjoismaissa koostuu päästöttömästä ja tehokkaasta sähköntuotannosta sekä sähkön ja kaukolämmön myynnistä kuluttaja- ja yritysasiakkaille. Yhtiömme 5 000 työntekijälle tarjoamme turvallisen ja inspiroivan työympäristön. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. fortum.fi