Pörssitiedote

Sisäpiiritieto: S&P Global Rating nostaa Fortumin pitkäaikaisen luottoluokituksen tasolle BBB+ vakain näkymin

25 maaliskuu 2024, 10:20

FORTUM OYJ SISÄPIIRITIETO 25.3.2024 KLO 10.20

S&P Global Rating (S&P) on nostanut Fortumin pitkäaikaisen luottoluokituksen tasolle BBB+ vakain näkymin. Aikaisempi luottoluokitus oli BBB vakain näkymin.

S&P:n mukaan korotus kuvastaa Fortumin vahvaa tasetta ja yhtiön velkaantumisaste täyttää hyvin BBB+-luokituksen vaatimukset. S&P odottaa, että Fortumin tase säilyy vahvana edelleen vuosina 2024–2026, mikä suojaa Fortumia pohjoismaisen sähkön hintavaihteluiden vaikutuksilta. Lisäksi S&P uskoo Fortumin strategian vahvistavan yhtiön asemaa pohjoismaisena sähköntuottajana ja korostaa yhtiön harkitsevaa ja kysyntävetoista lähestymistapaa investointeihin ja laajentumiseen. S&P myös toteaa, että Fortumin sähköntuotannosta suurin osa (98 %) on jo hiilidioksidipäästötöntä; ”Fortum on yksi parhaiten asemoituneista päästöttömän sähkön tuottajista Euroopassa, sillä yhtiön hiilijalanjälki tuotettua sähköyksikköä kohti on yksi matalimmista verrattuna muihin arvioituihin sähköntuottajiin”.

”Olemme erittäin tyytyväisiä luottoluokituksemme nostamiseen tasolle BBB+. Se kuvastaa järjestelmällisiä toimiamme vahvistaaksemme taloudellista asemaamme ja varmistaaksemme vankan taloudellisen perustan, jotta voimme toteuttaa strategiaamme tehokkaasti epävakaassa ja muuttuvassa toimintaympäristössä. Arvostamme suuresti, että S&P on huomioinut nämä toimet ja Fortumin tämän hetkisen vahvan markkina-aseman”, sanoo Fortumin talousjohtaja Tiina Tuomela.

Fortumin taloudellinen asema on vahva, ja yhtiön tavoitteena on säilyttää vähintään tason BBB luottoluokitus. Vuoden 2023 lopussa rahoitusnettovelan ja vertailukelpoisen käyttökatteen suhde oli erittäin alhainen 0,5 verrattuna enimmäismäärään, joka on 2,0–2,5.

S&P:n raportti on tämän tiedotteen liitteenä.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Sijoittajat ja analyytikot:
Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja, puh. 040 515 1531
Rauno Tiihonen, johtaja, sijoittajasuhteet, puh. 010 453 6150
Jouni Huttunen, johtaja, Treasury, puh. 050 452 4649

Media:
Fortum News Desk, puh. 040 198 2843

Jakelu:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.fi