Lehdistötiedote

Fortumin Satu Katajala on nimitetty kansainvälisen ydinvoimayhteistyöjärjestö WANOn Pariisin keskuksen johtajaksi

27 lokakuu 2023, 10:05

Fortumin ydinturvallisuudesta vastaava johtaja Satu Katajala on nimitetty kansainvälisen ydinvoimayhteistyöjärjestö WANOn (The World Association of Nuclear Operators) Pariisin keskuksen johtajaksi vuoden 2024 alusta alkaen. Hän on ensimmäinen nainen aluekeskuksen johtajana koko vuonna 1989 perustetun järjestön historiassa.

Satu Katajalalla on yli 30 vuoden kokemus ydinvoima-alalta. Hän on työskennellyt muun muassa säteilysuojelutehtävissä Olkiluodon ja Loviisan voimalaitoksilla, Loviisan voimalaitoksen turvallisuusyksikön päällikkönä sekä Loviisan voimalaitoksen johtajana vuosina 2009–2022. Lisäksi hän on toiminut maailman johtavan käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitusyhtiön Posiva Oy:n hallituksessa vuosina 2016–2022. Koulutukseltaan Satu Katajala on diplomi-insinööri Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta.

”Olen hyvin otettu nimityksestäni yhteen ydinvoima-alan kiinnostavimmista tehtävistä. Ydinturvallisuuden kokonaisvaltainen edistäminen on WANOn toiminnan keskiössä. Kansainvälisellä mittapuulla ydinturvallisuus on Suomessa ollut aina erinomaisella tasolla ja sitä arvostetaan. Tämän osaamisen, turvallisuuskulttuurimme ja -käytäntöjemme jakaminen onkin mielestäni suuri etuoikeus”, Katajala sanoo.

"Olen iloinen, että Satu liittyy joukkoomme, ja uskon, että hänellä on paljon annettavaa sekä Pariisin keskuksen jäsenille että koko alalle globaalisti. Satu tuo mukanaan runsaasti kokemusta ja asiantuntemusta. Hän tulee johtamaan Pariisin keskusta sen kehityksen avainvaiheessa, jossa yhteisenä tavoitteenamme on tukea jäseniämme kaikkien voimalaitosten ja toimintojen kestävässä kehittämisessä. Sadun nimitys on myös merkittävä askel alamme monimuotoisuuden lisäämisessä – onhan hän ensimmäinen nainen tässä tehtävässä", WANOn toimitusjohtaja Naoki Chigusa sanoo.

WANO on kansainvälinen ydinvoimatoimijoiden yhteistyöjärjestö, jonka jäseniä ovat kaupallisten ydinvoimalaitosten omistajat ja käyttäjät. Järjestön tehtävänä on maksimoida ydinvoimalaitosten turvallisuus ja luotettavuus maailmanlaajuisesti. Järjestö perustettiin vuonna 1989 vahvistamaan laitosten turvallisuutta ja luotettavuutta ydinvoimatoimijoiden yhteistyöllä. WANOon kuuluu yli 120 jäsenorganisaatiota, jotka omistavat ja operoivat noin 430 ydinvoimalaitosyksikköä yli 30 maassa ja alueella maailmanlaajuisesti.

WANOn Pariisin keskukseen kuuluu noin 70 ydinvoimalaitosyksikköä 17 eri maasta. Pariisin lisäksi järjestöllä on alueelliset keskukset Atlantassa, Moskovassa ja Tokiossa sekä toimistot Lontoossa ja Shanghaissa.

Fortum Oyj
Viestintä


Lisätietoja:
Fortum News Desk, newsdesk [ät] fortum [piste] com (newsdesk[at]fortum[dot]com), p. 040 1982 843

Fortum

Fortumin energia rakentaa maailmaa, jossa ihmiset, yritykset ja luonto menestyvät yhdessä. Olemme yksi Euroopan puhtaimmista energiantuottajista ja toimintaamme ohjaavat kunnianhimoiset ympäristötavoitteet. Tuotamme ja toimitamme luotettavasti puhdasta energiaa ja autamme teollisuusasiakkaitamme vähentämään toimintansa hiilidioksidipäästöjä ja kasvamaan. Ydinliiketoimintamme Pohjoismaissa koostuu päästöttömästä ja tehokkaasta sähköntuotannosta sekä sähkön ja kaukolämmön myynnistä kuluttaja- ja yritysasiakkaille. Yhtiömme 5 000 työntekijälle tarjoamme turvallisen ja inspiroivan työympäristön. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. fortum.fi