Lehdistötiedote

Fortum yhdistää sähkönmyyntiyhtiönsä Suomessa – Kotimaan Energia ja Fortum Markets yhdistyvät 1.10.2022 alkaen

09 syyskuu 2022, 11:00

Fortum ja Kotimaan Energia

FORTUM OYJ LIIKETOIMINTATIEDOTE 9.9.2022 klo 11

Fortum-konserniin kuuluvat sähkönmyyntiyhtiöt Kotimaan Energia Oy ja Fortum Markets Oy yhdistyvät ja jatkavat toimintaansa Fortum Markets Oy:nä 1.10.2022 alkaen. 

”Tämä on hieno uutinen niin asiakkaillemme kuin muillekin sidosryhmille. Sähkön vähittäiskauppa saa uutta virtaa, kun kaksi vahvaa toimijaa yhdistää osaamisensa yhteisen Fortum-brändin alle. Tarjoamme palkitsevia etuja, entistäkin parempia palveluita ja ennen kaikkea kaksin verroin kokemusta ja asiantuntemusta”, sanoo Tomi Hänninen, joka vastaa Fortumin kuluttajaliiketoiminnasta Suomessa.  

Yhdistyminen vahvistaa Fortumin jo ennestään vahvaa asemaa sähkön vähittäiskaupassa Suomessa. Fortum on johtava sähkön vähittäismyyjä myös Pohjoismaissa. 

Markkinat ja ihmisten tarpeet kehittyvät jatkuvasti, ja Fortum haluaa vastata asiakkaiden tarpeisiin entistäkin paremmin. ”Yhdessä meillä on enemmän mahdollisuuksia kehittää fiksuja ratkaisuja, jotka edistävät energiatehokkuutta ja kestävää sähkönkulutusta ja helpottavat arkea. Markkinajohtajana ja innovatiivisena yrityksenä voimme tarjota asiakkaillemme luotettavuutta ja turvaa jokapäiväiseen elämään. Vallitsevassa markkinatilanteessa keskitymme tukemaan ja neuvomaan asiakkaitamme energian säästämisessä ja sähkölaskun hallinnassa”, Hänninen toteaa. 

Kotimaan Energian asiakkaiden kaikki nykyiset sopimukset, ehdot, hinnat ja palvelut jatkuvat ennallaan. Fortumin kuluttaja-asiakkaina he saavat lisäksi jatkossa aina CO2-vapaata sähköä sekä palkitsevia etuja ja digitaalisia ratkaisuja.  

”Kotimaan Energian asiakkaat saavat heti 1.10. käyttöönsä monia uusia lisäetuja ilmaiseksi, kuten kätevän Oma Fortum -sovelluksen, josta voi seurata omaa sähkönkulutustaan ja sähkön hintoja. Asiakkaat voivat myös liittyä Fortumin Pikku juttu -etuohjelmaan ja saada konkreettisia vinkkejä, joilla omasta arjesta voi tehdä kestävämpää”, kertoo Tomi Hänninen. 

Fortum Oyj
Viestintä


Lisätietoja: 

Tomi Hänninen, Suomen kuluttajaliiketoiminnan johtaja, 050 494 4446

Fortum Consumer Solutions
Tuomme helppoutta ihmisten arkeen, asumiseen ja liikkuvuuteen. Pohjoismaiden johtavana sähkönmyyntiyhtiönä tuomme koteihin ja yrityksiin sähköä ja pidämme sähköautot liikkeellä. Tarjoamme myös erilaisia arkeen ja asumiseen liittyviä fiksuja palveluita, kuten uusiutuvaan energiaan, vakuutuksiin tai maksuihin liittyviä palveluita, sekä kyberturvallisuusratkaisuja, jotka tuovat koteihin ja yrityksiin turvaa ja suojaa. Meillä on yli 2 miljoonaa asiakasta, ja noin 1000 alan ammattilaista palveluksessamme.