Sijoittajauutinen

Fortum myy sähköautojen latauspalvelu Plugsurfingin liiketoiminnan Fleetcor Technologiesille

01 syyskuu 2022, 14:45

Fortum-4612

FORTUM OYJ SIJOITTAJAUUTINEN 1.9.2022 KLO 14.45

Fortum myy sähköautojen latauspalvelu Plugsurfingin Fleetcor Technologiesille. Uusi omistaja luo Plugsurfingille mahdollisuuden nopeuttaa liiketoimintansa laajentamista kehittyvillä sähköautomarkkinoilla. Velaton kauppahinta on noin 75 miljoonaa euroa ja Fortum arvioi kirjaavansa kaupasta vuoden 2022 kolmannen neljänneksen Muiden toimintojen tulokseen noin 50 miljoonan euron verottoman myyntivoiton.

Omistajanvaihdos ei vaikuta Plugsurfingin olemassa oleviin asiakkaisiin ja kumppanuuksiin.

Plugsurfing on sähköautojen latauspalvelualusta, joka toimii kaikkialla Euroopassa. Plugsurfing yhdistää latausekosysteemin eri toimijat, eli sähköautojen kuljettajat, latausverkostojen operaattorit ja autonvalmistajat. Näin sähköautoilijoille tarjotaan saumaton ajokokemus. Palveluun on rekisteröitynyt yli miljoona käyttäjää, ja sillä on yli 300 000 latauspisteen verkosto, joka mahdollistaa yli 800 000 latauskertaa kuukaudessa.

Fortum osti berliiniläisen Plugsurfingin vuonna 2018 ja yhdisti sen myöhemmin osaksi kehittämäänsä Charge and Drive -liiketoimintaa. Plugsurfing on kasvanut osana Fortumin startup-kiihdyttämö Valkeaa, joka etsii ja tukee digitaalisia ratkaisuja tarjoavia kasvuyrityksiä puhtaan energian, resurssitehokkuuden ja kestävän kehityksen aloilla.

”Fortum on ollut Plugsurfingille hyvä omistaja ja olemme kiitollisia saamastamme tuesta. Fleetcor Technologiesin myötä edessämme on jännittävä tulevaisuus: laajennumme uusiin asiakassegmentteihin ja kasvatamme liiketoimintaamme vastaamaan tulevaisuuden sähköautoekosysteemin monipuolisiin vaatimuksiin,” sanoo Plugsurfingin toimitusjohtaja Tatu Kulla.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves
sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Sanna Pekari, SVP, Business Technology, Fortum, tel, +358 40 733 4561
Tatu Kulla, CEO of Plugsurfing, tatu [piste] kulla [ät] plugsurfing [piste] com (tatu[dot]kulla[at]plugsurfing[dot]com), puh. +358400294499

Sijoittajat ja analyytikot:
Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja, puh. 040 515 1531

Fortum 
Fortum ja Uniper muodostavat eurooppalaisen energiakonsernin, jonka tavoitteena on mahdollistaa siirtymä kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Noin 50 gigawatin sähköntuotantotehomme, laajan kaasun tuonti- ja varastointitoimintamme sekä kansainvälisen trading-liiketoimintamme ansiosta olemme asiakkaillemme luotettava energiakumppani Euroopassa ja maailmanlaajuisesti. Olemme jo nyt Euroopan kolmanneksi suurin CO2-vapaan sähkön tuottaja ja myös kasvumme kohdistuu puhtaaseen sähköön, vähähiiliseen energiaan ja tulevaisuuden vetytalouden rakentamiseen. Kehitämme lisäksi ratkaisuja, jotka auttavat yrityksiä ja kaupunkeja vähentämään ympäristöjalanjälkeään. Meillä on yhteensä 20 000 työntekijää ja toimintoja 40 maassa; tämä tarkoittaa osaamista, resursseja ja riittävää läsnäoloa vauhdittamaan energiamurrosta kohti puhtaampaa maailmaa. fortum.fi; uniper.energy

FLEETCOR®

FLEETCOR Technologies on johtava yritysten maksutapahtumiin erikoistunut yhtiö, jonka innovatiiviset ja kustannustehokkuutta lisäävät ratkaisut mahdollistavat ja auttavat asiakkaita hallitsemaan osto- ja maksuprosessejaan. Fleetcorin tuotevalikoimaan kuuluu brändejä maksutapahtumien automatisointiin, turvaamiseen, digitalisointiin ja hallinointiin yli 100 maassa Pohjois-Amerikassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Aasian Tyynenmeren alueella. Lisätietoja www.FLEETCOR.com