Pörssitiedote

Fortum käynnistää henkilöstön osakesäästöohjelman vuoden 2023 säästökauden

30 syyskuu 2022, 14:40

Fortum sign 3

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 30.9.2022 KLO 14.40

Tiedoteluokka: Muut pörssin sääntöjen nojalla julkistettavat tiedot

Fortumin hallitus on päättänyt käynnistää henkilöstön osakesäästöohjelmassa vuoden 2023 säästökauden. Henkilöstön osakesäästöohjelmasta päätettiin lokakuussa 2019, ja Fortumin hallitus päättää vuosittain ohjelmassa käynnistettävistä säästökausista. Ohjelman tarkoituksena on kannustaa työntekijöitä ostamaan Fortumin osakkeita ja vahvistaa heidän sitoutumistaan omistaja-arvon kasvattamiseen.

Ohjelmaan osallistuvat sijoittavat osan kuukausipalkastaan yhtiön osakkeisiin, ja sijoituksen perusteella Fortum tarjoaa heille kannustimena yhden lisäosakkeen kahta säästöillä hankittua osaketta kohti noin kolmen vuoden kuluttua säästökauden alkamisesta. Lisäosakkeiden saamisen edellytyksenä on, että osallistuja pitää ostetut osakkeet omistusjakson loppuun saakka ja että hänen työsuhteensa ei ole päättynyt ennen omistusjakson päättymistä. Vuoden 2023 säästökauden omistusjakso päättyy 28.2.2026.

Osakesäästöohjelman säännöt ja ehdot ovat samat kuin aikaisemmilla säästökausilla. Osakesäästöohjelmaa tarjotaan Fortum konsernin työntekijöille, paitsi jos se paikallisen lainsäädännön tai muiden syiden takia ei ole mahdollista.

Suomen valtion myöntämän Solidium-rahoitusjärjestelyn johdon kannustinjärjestelmiin liittyvien rajoitusten johdosta Fortum on tehnyt arvion ja päättänyt, että johtoryhmän jäsenet eivät osallistu tällä kertaa osakesäästöohjelmaan.

Vuoden 2023 säästökauden säästöjen kokonaismäärä ei voi ylittää 6 miljoonaa euroa.

Fortum Oyj

Ingela Ulfves, sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Jari Laitinen, Johtaja, palkitseminen, puh. 040 660 2506
Nora Hallberg, IR Manager, sijoittajasuhteet ja talousviestintä, puh. 040 720 1775

Jakelu:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.fi