Fortumin Loviisan voimalaitoksen vuosihuolto 2021 päätökseen

04 lokakuu 2021, 11:30

Loviisa tie

FORTUM OYJ PAIKALLISTIEDOTE 4.10.2021
 

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen molemmat yksiköt tuottavat jälleen sähköä vuosihuoltojen päätyttyä. Kakkosyksikön lyhyt vuosihuolto kesti reilut 24 vuorokautta ja se saatettiin päätökseen 16.9.2021. Ykkösyksikön lyhyt 18 vuorokautta kestänyt vuosihuolto päättyi 29.9.2021. Kakkosyksikön vuosihuolto viivästyi noin 6 vuorokautta alkuperäisestä suunnitelmasta ylimääräisten laitevaihtojen vuoksi.

Normaalien määräaikaishuoltotöiden ja polttoaineen vaihdon lisäksi vuosihuolloissa toteutettiin molemmilla laitoksilla kunnossapitoon ja jatkuvaan parantamiseen liittyviä töitä.

Vuosihuoltojen yhteydessä molempien laitosyksiköiden polttoaineesta vaihdettiin noin neljäsosa. Voimalaitoksen kakkosyksikön kaikille polttoaine-elementeille suoritettiin myös niin kutsuttu vuototesti ja aiemmin keväällä havaittu vuotava polttoaine-elementti poistettiin reaktorista.

”Lyhyissäkin vuosihuolloissa tänä vuonna uusittiin muun muassa molempien yksiköiden laitossuojausjärjestelmiä sekä jatkettiin edellisissä vuosihuolloissa aloitettua hätädieseleiden automaatiomodernisointia”, kertoo Loviisan voimalaitoksen apulaisjohtaja Thomas Buddas

Vuosihuoltoon osallistui voimalaitoksen 530 työntekijän lisäksi noin 650 ulkopuolista työntekijää. Noin 90 prosenttia työntekijöistä oli suomalaisia.

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja: 
Thomas Buddas, apulaisjohtaja, Loviisan voimalaitos, puh. 010 455 3710

Lisää aiheesta: 
www.fortum.fi/loviisa

Loviisan voimalaitos
Fortumin kokonaan omistaman Loviisan voimalaitoksen käyttökerroin vuonna 2020 oli 87,7 %. Voimalaitoksen jatkuva kehittäminen ja modernisoinnit mahdollistavat kansainvälisessä mittakaavassa painevesireaktorien parhaimmistoon sijoittuvat käyttökertoimet. Fortum on investoi Loviisan voimalaitokseen noin 50 miljoonaa euroa. Vuonna 2020, voimalaitoksella tuotettiin sähköä yhteensä 7,8 terawattituntia (netto), mikä on yli 10 % Suomen sähköntuotannosta. Fortumissa työskentelee noin 700 ydinvoima-alan ammattilaista, joista noin 530 Loviisan voimalaitoksella. Tämän lisäksi voimalaitosalueella työskentelee päivittäin lähes 100 muiden yritysten vakinaista työntekijää. Lisätietoja: www.fortum.fi/loviisa