Lehdistötiedote

Fortum ja Nivos Oy tarjoavat uudenlaista energiapalvelua Keski-Uudenmaan pientaloasukkaille

22 lokakuu 2018, 15:25

people-in-kitchen

FORTUM OYJ PAIKALLISTIEDOTE KESKI-UUDENMAAN JA ENERGIA-ALAN MEDIOILLE 22.10.2018
 

Energia- ja vesiyhtiö Nivos ottaa käyttöön Fortum Spring -energiapalvelun. Palvelu mahdollistaa pientaloissa asuvien osallistumisen energiajärjestelmän kulutusjoustoon osana Fortum Spring -virtuaaliakkua.

”Energian käyttötavat myös kotitalouksissa muuttuvat kovaa vauhtia. Nivos on eturintamassa viemässä kehitystä eteenpäin. Digitalisaatioon perustuvalla palvelulla  tarjoamme kotitalouksille helpon tavan tehdä ympäristöystävällinen teko asumismukavuudesta tinkimättä”, Nivoksen energiajohtaja Juha Voho sanoo.

Fortumin sisäisen startupin kehittämä ja Nivoksen asiakkailleen Joustopottina tarjoama palvelu antaa mahdollisuuden ohjata kotitalouksien lämminvesivaraajaa etänä ja näin osallistua valtakunnallisen energiajärjestelmän säätöön. Palvelun valinneiden kotien arki jatkuu ennallaan samalla, kun niiden lämminvesivaraajat osallistuvat energiajärjestelmän kulutusjoustoon. Kulutuksen leikkaaminen kysyntähuippujen aikana mahdollistaa olosuhteista riippuvaisen aurinko- ja tuulienergian tuotannon lisäämisen järjestelmään.

Keski-Uudenmaan alueen pientaloasukkaille tarjottavaan Joustopotti-palveluun kuuluu myös mobiiliapplikaatio, jonka avulla asukas voi seurata energiankulutustaan reaaliajassa. Applikaation avulla onnistuu myös lämminvesivaraajan etäohjaus silloin, kun asukkaat tietävät lämpimän veden kulutuksen lisääntyvän taloudessa.

Nivoksen Joustopotti-asiakkaat liitetään osaksi Fortum Spring -virtuaaliakkua. Siihen on liittynyt jo yhteensä yli 2 000 kotitaloutta ja yritystä. Aktiiviset kuluttajat ovat tärkeä osa tulevaisuuden energiajärjestelmää, jossa suurin osa sähköstä tuotetaan uusiutuvilla energioilla kuten aurinko- ja tuulivoimalla.

"Olemme kehittäneet palvelun, joka tarjoaa yksittäisille kotitalouksille mahdollisuuden osallistua energiajärjestelmän säätöön kulutusjouston avulla. Osallistuneiden arki jatkuu ennallaan, mutta he ovat merkittävällä tavalla mukana mahdollistamassa uusiutuvan energian lisäämistä energiamarkkinoilla", Fortum Spring -hankkeen johtaja Janne Happonen toteaa.

Virtuaaliakun toimintaa on kokeiltu onnistuneesti yhdessä Nivoksen asiakkaiden kanssa alkuvuodesta 2018.

         

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Janne Happonen, johtaja, Fortum Spring, +358 50 357 6337
Juha Voho, energiajohtaja, Nivos Energia Oy, +358 50 386 3950

Lisää aiheesta: www.nivos.fi/joustopotti  ja www.spring.energy