Lehdistötiedote

Fortum ja Neste Tupasvilla avasivat sähköautojen latausaseman Keminmaalla

04 joulukuu 2017, 14:30

Charge & Drive

PAIKALLISTIEDOTE POHJOIS-SUOMEN MEDIOILLE SEKÄ AUTOLEHDILLE 4.12.2017

Fortum Charge & Drive ja Neste Tupasvilla ovat avanneet yhteistyössä sähköautojen latausaseman Keminmaalla. Kyseessä on pikalatausasema, jossa on kaksi 50 kW:n DC-latauspistettä sekä lisäksi yksi 22 kW:n AC-latauspiste. Laitteella voi ladata kahta autoa samanaikaisesti.

”Haluamme olla edelläkävijä sähköisessä liikenteessä ja tarjota palveluja kaikille autoilijoille. Latauspiste sijaitsee E8- ja E75-teiden haarassa, ja se mahdollistaa sähköautoilua myös Pohjois-Suomessa. Olemme ilolla huomanneet, että sähköautoilijat ovatkin jo löytäneet latauspisteemme”, Neste Tupasvillan yrittäjä Juha Kuusimaa sanoo.

Neste Tupasvillan latausasema on osa Fortum Charge&Drive -verkostoa Suomessa. Verkostoon kuuluu 200 latausasemaa eli yhteensä noin 400 latauspistettä, sillä lähes jokaisella latausasemalla voi ladata kahta autoa samanaikaisesti. Pikalatauspisteitä verkostossamme on 50. Niillä auton lataaminen luonnistuu keskimäärin 20 minuutissa. Pohjoismaiseen Fortum Charge & Drive -verkostoon kuuluu lähes 1500 laturia, joista noin 500 on pikalatauspisteitä.
 

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Sami Saarilahti, myyntijohtaja Fortum Charge & Drive, puh. 040 757 2880