Lehdistötiedote

Fortum sai Infratek ASA:n myynnin päätökseen

26 heinäkuu 2013, 09:30

LEHDISTÖTIEDOTE 26.7.2013

Fortum on tänään saattanut päätökseen Infratek ASA:n 33 prosentin omistusosuutensa myynnin  Tritonin hallinnoimalle rahastolle  ruotsalaisten ja norjalaisten kilpailuviranomaisten hyväksyttyä kaupan.

Kauppahinta on noin 37 miljoonaa euroa. Fortum kirjaa kaupasta noin 10 miljoonan euron myyntivoiton Power-divisioonan vuoden 2013 kolmannen neljänneksen tulokseen.

Fortum keskittyy strategiansa mukaisesti ydinosaamiseensa myymällä ydinliiketoimintaan kuulumatonta omaisuutta kuten vähemmistöomistuksia. Kauppa on osa yhtiön lokakuussa 2012 aloittamaa tehostamisohjelmaa.

Fortum Oyj
Konserniviestintä


Lisätietoja:
Timo Karttinen, Electricity Solutions and Distribution -divisioonan johtaja,
Fortum, puh. 050 453 6555

Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme.  Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan.Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2012 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,7 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 400 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi