Lehdistötiedote

Uusi Fortum Kotinäyttö paljastaa kodin sähkösyöpöt

15 syyskuu 2011, 12:00

LEHDISTÖTIEDOTE 15.9.2011

Fortum julkisti tänään uuden Fortum Kotinäytön, joka on ensimmäinen kodin sähkönkulutuksen reaaliaikaiseen seuraamiseen tarkoitettu tuote. Kulutustaan seuraamalla kotitaloudet voivat säästää sähköä jopa 10 prosenttia.

Suomessa älykkäisiin sähköverkkoihin siirtyminen on aloitettu uusimalla sähkönsiirtoverkkoa ja asentamalla etäluettavia sähkömittareita. Etäluettavaan mittariin voidaan kytkeä lähetin, joka välittää tiedot kodin sähkönkulutuksesta langattomasti Fortum Kotinäyttöön. Näytöltä voi kotona helposti tarkistaa sen hetkisen sähkönkulutuksen ja eniten sähköä kuluttava laitteet. Tiedot näkyvät sekä kilowatteina että euroina.

Uusi Fortum Kotinäyttö voi maksaa itsensä nopeastikin takaisin ohjaamalla kuluttajia säästämään energiaa. Jatkuvasti saatavilla oleva informaatio sähkönkulutuksesta muistuttaa sulkemaan laitteet ja sammuttamaan valot joita ei juuri silloin tarvitse. Kotinäyttöön voi myös asettaa päiväkulutusrajoja ja -tavoitteita ja mittari ilmoittaa selkeiden symbolien avulla onko päivän tavoite saavutettu.

”Kodin sähkönkäyttöä ei aikaisemmin ole ollut mahdollista seurata helposti. Kotinäytöstä on hyötyä erityisesti sähkönkulutuksestaan kiinnostuneille omakotiasujille, jotka omilla toimillaan voivat vaikuttaa merkittävästi sähkölaskunsa suuruuteen”, kertoo Fortumin sähkön vähittäismyynnistä vastaava myyntijohtaja Jukka Toivonen.
 
Fortum testaa ja kehittää parhaillaan tulevaisuuden älykästä sähköverkkoa, jonka avulla energiankäyttöä voidaan tehostaa. Tulevaisuudessa sähkönkäyttäjien vaikutusmahdollisuudet sähkönkulutukseen ja myös tuotantoon monipuolistuvat. Kuluttaja voi esimerkiksi myydä aurinkopaneeleilla tuottamaansa sähköä suoraan sähköverkkoon.

Fortum Electricity Solutions and Distribution -divisioona
Viestintä

Lisätietoja:
Jukka Toivonen, myyntijohtaja, Fortum Elecricity Sales and Marketing, puh. 050 453 6729, jukka [piste] toivonen [ät] fortum [piste] com (jukka[dot]toivonen[at]fortum[dot]com)

Faktaa Fortum Kotinäytön käyttöönotosta
Fortum Kotinäytön voi ottaa käyttöön, jos: 

  • kotona on pääsy sähkökaapille
  • kaapista löytyy moderni sähkömittari, jossa on vilkkuva led-valo perinteisen pyörivän kiekon sijaan
  • matka sähkökaapin ja Kotinäytön vastaanottimen välillä ei ole enempää kuin 30 metriä, eikä välissä ole paksuja seiniä.

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle ja Itämeren alueelle. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2010 Fortumin liikevaihto oli 6,3 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 500 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.