Lehdistötiedote

Lopen uusi biolämpökeskus vihitään käyttöön

02 lokakuu 2009, 09:05

Fortum Power and Heat Oy
Lehdistötiedote
2.10.2009

Lopen uusi biolämpökeskus vihitään käyttöön Kaukolämpö tuotetaan kotimaisella puuhakkeella Fortum on rakentanut Lopelle uuden biolämpökeskuksen. Uusi biolämpökeskus tuottaa kaukolämmön Lopen kaukolämpöverkkoon. Kaukolämpö tuotetaan pääasiassa kotimaisella puuhakkeella aikaisemmin käytössä olleen raskaan polttoöljyn sijasta. Lämpökeskuksen 3 MW:n kiinteän polttoaineen kattila käyttää pääpolttoaineenaan haketta, josta ei aiheudu hiilidioksidipäästöjä. Vanha lämpökeskus jää kokonaan varalaitokseksi. Lopella kaukolämmön hinnoittelurakenne muuttui lokakuun alusta alkaen. Rakennemuutos tarkoittaa keskimäärin 7 %:n hinnanalennusta vuoden 2008 hintatasoon verrattuna. Kaukolämmön hinta myös vakautuu, jolloin lämmityskustannusten ennakointi helpottuu huomattavasti. Vanhan tariffin hinta saattoi muuttua useita kertoja vuodessa. Kaukolämpöverkkoa on laajennettu voimakkaasti kuluneen vuoden aikana ja asiakasmäärä on jo nyt lisääntynyt yli 60 %:lla. Tavoitteena on yli kaksinkertaistaa kaukolämmön myynti verrattuna vuoden 2008 tilanteeseen. Tämän uskotaan osaltaan parantavan ilmanlaatua Lopen keskustassa sekä pienentävän hiilidioksidipäästöjä murto-osaan. Uusi biolämpökeskus vihitään käyttöön tiistaina 6. lokakuuta klo 13 alkaen osoitteessa Ojajoenkaari. Tilaisuus jatkuu lämpökeskuksen vihkimisen ja laitoskierrosten jälkeen kahvitilaisuudella Lopen kunnantalolla klo 14.30 alkaen. Lehdistö on tervetullut tilaisuuteen. Ennakkoilmoittautumiset sähköpostitse carita [piste] stenholm [ät] fortum [piste] com. Lisätiedot Kristian Rehnström, kehityspäällikkö, Fortum Heat, puh. 050 453 4271 Jussi Ojanen, myyntijohtaja, Fortum Heat, puh. 050 453 6801