Helppo sopimuksen valinta

Miten asut ja mitä arvostat? Valitse sähkösopimus sen mukaan.
Talojen valaistut ikkunat maisemassa

Millainen sähkösopimus kannatta valita?

Millainen sähkösopimus kannattaa valita?

Oletko harkitsemassa uutta sähkösopimusta, mutta mietit vielä, mikä sähkösopimus kannattaa valita juuri sinun kotiisi? Olipa asuntosi kerrostalossa, rivitalossa, omakotitalossa tai tunnelmallisessa mökissä, valinnan tekeminen voi vaikuttaa merkittävästi energiakustannuksiisi. Tutustutaan seuraavaksi erilaisiin sähkösopimustyyppeihin ja vinkkeihin sopivan sähkösopparin valitsemisessa. Näin pääset nauttimaan sellaisesta sopimuksesta, joka tukee elämäntyyliäsi parhaalla mahdollisella tavalla.

Valitse sinulle paras sähkösopimus

Fortumin työkalu auttaa valitsemaan sopivimman sopimuksen.

Työkalussa kerrot muun muassa kuinka monta sähkönkäyttäjää taloudessa on ja arvostatko esimerkiksi aurinkoenergiaa.
Työkalu arvioi antamiesi tietojen pohjalta sähkönkulutuksesi, toiveesi ympäristöarvojen suhteen ja suosittelee juuri sinulle sopivinta sähkösopimusta.
Kaikki Fortumin sähkösopimukset ovat hiilidioksidivapaita eivätkä kuormita ilmastoa.

Flat
1. Valitse missä käytät sähköä

Asutko kerrostalossa vai omakotitalossa? Lämmitätkö kotisi sähköllä ja monta henkilöä asuu samassa asunnossa? Talo ja lämmitysmuoto on ainoa mitä sinun tarvitsee tietää.

Prices
2. Tiedätkö paljonko kulutat sähköä kuukaudessa?

Ei se haittaa - ei tiedä moni muukaan. Valitse vain kuinka monta asukasta kotonasi on ja työkalu ehdottaa kotiisi sopivinta sopimusta.

Environmental friendly
3. Onko ilmastoystävällisyys tärkeää sinulle?

Haluatko, että sähkösi on tuotettu uusiutuvilla energianlähteillä? Voit valita miten tärkeitä ympäristöarvot ovat sinulle ja miten sähkösi on tuotettu. Fortumilta saat päästötöntä sähköä joka ei kuormita ilmastoa.

Millainen sähkösopimus sinulle sopii?

Valinta eri sopimustyyppien välillä riippuu sinun tarpeistasi ja tavoitteistasi. Mieti huolellisesti, millainen sähkösopimus sopii elämäntyyliisi ja talouteesi parhaiten.

Seuraatko sähkön hintaa päivittäin? Pörssisähkösopimus tekee siitä kannattavaa. Pörssisähkön hinta noudattaa markkinahintoja reaaliaikaisesti; se voi vaihdella päivittäin, jopa tunneittain. Voit hyödyntää edullisia hintoja painottamalla sähkönkulutustasi niille.

Miksi Fortum Tarkka?

Fortum Tarkka sopimus seuraa pörssi­sähkön hintaa tunneittain – sinä voit seurata Oma Fortum -sovel­luksen kautta tunti­hintoja ja kulutus­ke­hi­tystä. Ja näin ajoittaa kulutustasi edulli­sille tunneille. Pörssi­sähkön hinta määräytyy avoimesti sähkö­pörs­sissä ja on siis markkinahinta, joka perustuu kysyntään ja tarjontaan. Katso pörssisähkön hinta nyt.

Entä, miltä kuulostaa ennustettava hinta, johon voit itse vaikuttaa? Fortum Duo on sähkösopimus, joka yhdistää kiinteän sähkön hinnan pörssihintaan perustuvaan kulutusvaikutukseen. Sinä päätät, milloin käytät sähköä, ja se vaikuttaa hintaasi. 2 vuoden määräaikainen sopimus antaa sinulle sekä hinnan ennustettavuutta että joustavuutta sähkönkulutuksen hallintaan.

 

Miksi Fortum Duo?

Fortum Duo -sähkö­so­pimus yhdistää fiksusti sekä kiinteä­hin­taisen että markkinahintaisen sähkö­so­pi­muksen edut: Kiinteä sähköhinnan osuus kahdeksi vuodeksi + mahdollisuus säästää kulutusta ajoittamalla

Mikä sähkösopimus kannattaa ottaa nyt?

Tiedätkö, mikä sähkösopimus olisi juuri nyt fiksuin valinta? Sähkön markkinahinnan liikehdintä on vähän kuin sään ennustamista – vaikeaa arvata ja altis monille vaikutuksille. Se voi heilahdella ylös ja alas monista syistä, kuten säästä, poliittisista tapahtumista ja muista maailmanlaajuisista tekijöistä. On siis vaikea antaa yksiselitteistä ohjetta siihen, mikä sähkösopimus kannattaa ottaa nyt, vaan valinta perustuu pitkälti henkilökohtaisiin preferensseihin.

Kun valitset sähkösopimusta, mieti omaa kulutustasi ja tarpeitasi. Kiinteähintainen sopimus tarjoaa ennustettavuutta ja suojaa sähkön hintavaihteluilta. Pörssisähkö puolestaan mahdollistaa hintavaihteluista hyötymisen, mutta sisältää riskin hinnannousulle.

Sähkösopimuksen tekeminen on helppoa

Mikä on paras sähkösopimus kerrostaloon?

Mikä sähkösopimus kannattaa valita omakotitaloon?

 

Fortumilta saat sähköt kotiin luotettavasti ja nopeasti

Kerrostalo

Mikä on paras sähkösopimus kerrostaloon?

Oletko opiskelija? Montako sähkönkäyttäjää asunnossa on? Suositko vakaata ja tasaista hinnoittelua? Haluatko uusiutuvaa energiaa?

Näiden kysymysten perusteella voimme suositella sinulle sopivaa ja parasta sähkösopimusta kerrostaloon.

Kokeile työkalua

Omakotitalo

Mikä sähkösopimus kannattaa ottaa omakotitaloon?

Omakotitalossa sähkön kulutukseen vaikuttaa muun muassa miten taloa lämmitetään. Työkalu suosittelee antamiesi tietojen pohjalta sinulle parhaan sähkösopimuksen. Sinun ei tarvitse tietää nykyistä sähkönkulutustasi - valitse vain kuinka monta asukasta kodissasi on.

Kokeile työkalua omakotitaloon

Mistä sähkösopimus opiskelijan uuteen kämppään?

Tilaa sähkösopimus opiskelija-alennuksella. Aina hiilidioksidivapaasti ilmastoa kuormittamatta. 

Opiskelijasähkö alennuksella

Fortumin opiskelijasähkö sopii hyvin kaikkiin opiskelijatalouksiin asuitpa yksin tai kimpassa. Saat sopimuksen opiskelijahintaan. 

Lue lisää opiskelijasähköstä