Fortum Tarkka - pörssisähkö kotiin - Kampanja

Toistai­seksi voimassa oleva sähkösopimus

Fortum Tarkka

Tuntitarkkaa pörssisähköä!

Fortum Tarkka - pörssi­sähkö ilman hiili­päästöjä

Pörssi­sähkö perustuu tunti­koh­taiseen sähkö­pörs­sissä kilpai­lu­tettuun spot-hintaan. Sähkön hintojen kehit­tyessä muutokset näkyvät nopeasti pörssi­säh­kössä – hintojen laskiessa se laskee ennen kiinteä­hin­taisia ja hintojen noustessa pörssi­sähkö nousee ensim­mäisenä. Ajoit­ta­malla omaa kulutustasi pystyt hyödyn­tämään vuoro­kauden hinta­vaih­telua.

Collaboration partners
Toistai­seksi voimassa

Vaihda helposti toiseen sopimukseen silloin kun haluat. Sopimuksen vaihta­minen meillä Fortu­milla on tehty todella helpoksi.

My fortum
Hyödynnä Oma Fortum -palvelu

Maksut­to­massa Oma Fortu­missa pysyt kartalla sähkö­ku­lu­tuk­sestasi. Näet kulutuksen eri aikajak­soilla ja voit verrata edellisiin vastaaviin aikajak­soihin helposti.

Environmental friendly
Ilmas­to­ys­tä­väl­linen sähkö­so­pimus

Sähkösi on 100 % hiili­diok­si­di­pääs­tö­töntä. Voit valita myös 100 % uusiu­tuvaa tai aurin­koe­nergiaa.

Tuunaa Tarkka -sähkösopimus sinulle parhaaksi

Fortum Tarkka + 100% uusiutuvaa energiaa

Suomessa on runsaasti uusiutuvan energian tuotantoa, kun aurinko- ja tuulisähkön lisäksi mukaan otetaan vesivoimalla ja bioenergialla tuotettu sähkö. Ilmasto ja ympäristö kiittävät, kun valitset fossiilisen tuotannon sijaan 100% uusiutuvan sähkön.

Tilaa Fortum Tarkka -sähkösopimus 100% uusiutuvalla energialla kätevästi tästä.

Hinta: 4,90 € / kk + 0,40 c/​​kWh

Tilaa 100% uusiutuvalla

Fortum Tarkka + 100 % aurinkoenergiaa

Aurinko on luonnol­linen valinta.
Kysyimme asiakkailtamme, ja suurin osa heistä valitsisi aurinkoenergialla tuotettua sähköä. Nyt se on mahdollista, vaikka ei olisikaan omaa aurinkopaneelia kodin katolla.

Tilaa Fortum Tarkka -sähkösopimus 100 % aurinkoenergiaa kätevästi tästä.

Hinta: 5,90 € / kk + 0,40 c/​kWh

Tilaa aurinkoenergia

Älykäs pörssisähkösopimus hinnanlukituksella

Fortum Hinta­takuu on vaihtu­va­hin­taisen Fortum Tarkka-sopimuksen lisäpalvelu. Hinta­takuu-palvelun avulla voit lukita sähkön hinnan väliai­kai­sesti. Hinta­takuu pienentää hinta­riskiä, joka liittyy pörssi­säh­kö­so­pi­muksiin.

Tilaa Fortum Tarkka -sähkösopimus Hintatakuulla kätevästi tästä.

Hinta: 5,90 €/kk

Tilaa Hintatakuulla

Mitä pörssisähkö maksaa nyt?

Säästä energiaa aloittamalla kulutuksen seuraaminen

Oma Fortum -sovelluksen ja nettisivujen kautta näet sähkösopimukseesi liittyviä tietoja. Voit myös säästää energiaa seuraamalla sähkönkulutustasi vaikka tunneittain. Oma Fortum -palvelu auttaa sinua näkemään kulutuksesi piikit ja pystyt sen avulla tarvittaessa muuttamaan sähkönkäyttöäsi.

Oma Fortum -palvelun kautta hallitset myös sähkösopimukseesi liittyviä asioita. Voit tehdä muutoksia sopimukseesi, lisäpalveluihin tai laskutukseen. Oma Fortum toimii netissä ja mobiilisovelluksena. Voit kirjautua kätevästi molempiin samalla tunnuksella.

Tilaa Fortum Tarkka

Valitse Fortum Tarkka pörssisähkösopimus!

  • Check Fortum Tarkka -sähkö­so­pimus seuraa pörssi­sähkön hintaa tunneittain.
  • Check Voit seurata sähkön markkinahintoja, kulutustasi ja hoitaa sopimusasioitasi Fortumin mainiossa ja maksuttomassa Oma Fortum-palvelussa.
  • Check Halutessasi voit vaikuttaa sähkölaskuun kun ajoitat kulutuksen edullisille tunneille iltaisin ja viikonlopuisin. Säästät euroja!
  • Check Osallistut puhtaamman tulevaisuuden rakentamiseen: Kaikki valinnat ovat ilmastoystävällisiä, tuotettu 100% hiilidioksidivapaasti. Voit lisäksi valita 100 % uusiu­tuvaa tai aurin­koe­nergiaa.
  • Check Älykäs pörssisähkösopimus hinnanlukituksella. Fortum Hinta­takuu on vaihtu­va­hin­taisen Fortum Tarkka-sopimuksen lisäpalvelu. Hinta­takuu-palvelun avulla voit lukita sähkön hinnan väliai­kai­sesti. Hinta­takuu pienentää hinta­riskiä, joka liittyy pörssi­säh­kö­so­pi­muksiin.
  • Check Muuttaessa voit ottaa sähkösopimuksesi mukaan tai vaihtaa toiseen sopimukseen.
  • Check Sinun ei tarvitse sitoutua pitkään sopimuskauteen. Voit vaihtaa sopimuksen toiseen milloin vain.
  • Check Sopimuksen vaihtaminen toiseen meillä Fortumilla on tehty todella helpoksi.
  • Check Liity mukaan Pikku juttu -etuohjelmaan jossa saat vinkkejä sähkönsäästöstä. Osallistu haasteisiin, joissa opit kestäviä valintoja

Tilaa turvallisesti Fortumilta pörssisähköä. Fortum Tarkka on toimi­tus­vel­vol­li­suus­tuot­teemme. Pörssi­sähkö mahdol­listaa tunti­hin­noit­telun, sillä pörssi­sähkön hinta määräytyy avoimesti sähkö­pörs­sissä, eli se on aina kilpai­lu­tettu ja ajan tasalla. Usein yöllä ja viikon­lop­puisin sähkö on edulli­sinta. Fortumin asiakkaana sinulla on käytössä myös Oma Fortum-palvelu jossa hallitset asiakkuuttasi monipuolisesti.

Oma Fortum -palvelun lisäksi asiakaspalvelumme auttaa puhelimitse sekä chatissa. Asiakapalvelun sivuilta löydät myös kattavan Usein kysyttyjen kysymyksien osion.

Oletko jo kuullut Pikku jutusta? Pikku juttu on Fortumin asiakkaiden etuohjelma - saat kuukausittain haasteen joka liittyy sähkön säästämiseen tai kestäviin elämäntapoihin. Haasteiden suorittamisesta saat ilmaisia sähkötunteja, joita kerätään aina vuoden ajan. Kun pikku juttuja tehdään yhdessä, niiden vaikutuksista kasvaa suuria. Tule asiakkaaksi ja liity mukaan!

Tilaa Fortum Tarkka

Energian säästöä ympäristöteoilla – palkitsemme pienemmällä sähkölaskulla

Ansaitse ilmaisia sähkötunteja tekemällä pieniä ilmastotekoja. Esimerkiksi kierrättämällä, työmatkapyöräilyllä tai suosimalla lähiruokaa voit osallistua muutokseen ja energian säästämiseen.

Pikku juttu on etuohjelma Fortumin asiakkaille ja kun tarpeeksi moni liittyy mukaan, niistä kasvaa iso. Siksi haluamme kutsua kaikki asiakkaamme tekemään kanssamme tekoja puhtaamman tulevaisuuden puolesta, ja palkita teoista pienemmällä sähkölaskulla. 

Tilaa Fortum Tarkka

Usein kysytyt kysymykset

Miten tuntihinnoittelu on mahdollista ja miten pörssihinta elää?
Chevron down

Tuntihinnoitellussa sopimuksessa kunkin vuorokauden tuntihinta sähkölle määräytyy pohjoismaisessa sähköpörssissä edellisen päivän huutokaupassa.

Tuntihintaan vaikuttaa energian tuotantomäärän ja -tavan lisäksi esimerkiksi kotien ja julkisten rakennusten lämmitystarve sekä teollisuuden sähkönkäyttö seuraavan vuorokauden aikana.

Lisäksi kulloinkin vallitsevaa hintatasoa nostaa energiantuotantoon käytettävien raaka-aineiden markkinahinta sekä sähköntuotantoon käytettävän veden määrä. Pohjoismaissa varsinkin Norjan vesivarantojen tilanne vaikuttaa voimakkaasti hintatasoon. Vähälumisen talven tai vähäsateisen kesän tai syksyn jäljeltä vesivarannot laskevat, jolloin sähkön hinnalla on taipumus nousta.

Miten energiamaksu muodostuu? Miten säästän?
Chevron down

Energiamaksu muodostuu siitä, kun kunkin tunnin aikana käyttämäsi energiamäärä kerrotaan kyseisen tunnin hinnalla. Kun ajoitat kulutuksen edullisille tunneille, säästät euroja. Näin myös muut, kuin yösähköä käyttävät sähkölämmittäjät voivat hyödyntää Tarkka-sopimuksella edulliset yöajan sähkön hinnat.

Sähkö on tyypillisesti yöaikaan edullisempaa, koska teollisuuden ja julkisen palvelun kulutus (kysyntä) on silloin pienempää.

Hinnat ovat samat yleis-, yö ja kausisähkökohteisiin. Sopimuksen energiahinta tunneittain määräytyy NordPool sähköpörssin Suomen hinta-alueen Spot-hinnan, eli tuntihinnan perusteella. Tähän lisätään arvonlisävero 24 % sekä kulloinkin voimassa oleva välityspalkkio (c/kWh).

Voinko saada yösähköhinnoittelun?
Chevron down

Pörssisähköhinnoitellulla sopimuksella hyödynnät edullisen yöajan hinnan aina, olipa kotonasi yösähkö tai ei. Sähkö on tyypillisesti yöaikaan edullisempaa, koska teollisuuden ja julkisen palvelun kulutus (kysyntä) on silloin pienempää.

Jos asut tai olet muuttamassa omakotitaloon, jossa on varaava sähkölämmitys tai käyttövesivaraaja, niin siellä varmastikin on yösähkö käytössä. Silloin säästät lisäksi sähkönsiirrossa ja sähköveroissa. Paikalliset sähkönsiirtoyhtiöt ovat nimenneet yösähkötuotteensa yleensä Yösähköksi tai Aikasähköksi. Sähkönsiirtoyhtiö omistaa paikallisen sähköverkon, jota pitkin ostamasi sähkö tulee kotiisi sekä huolehtii sähköliittymääsi tarvittavista muutoksista.